Moon

Moon

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Γρίπη made in Protaras

Άγγλος τουρίστας, 18 χρονών, συνταξιδιώτης και συγκάτοικος του νεαρού Βρετανού που εισήχθη προχθές στο νοσοκομείο Λεμεσού, είναι το τρίτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Κύπρο.Ήδη ο 18χρονος έχει εισαχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου Λεμεσού και του χορηγείται αντι-ιική φαρμακευτική αγωγή και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται καλή.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός εμφάνισε συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, εμετούς και βήχα. Έκρινε σκόπιμο να επισκεφθεί το νοσοκομείο αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν.Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση των κρουσμάτων δεδομένου το γεγονός ότι και οι δύο Βρετανοί, που έφθασαν στην Κύπρο πριν από πέντε μέρες για διακοπές, διέμεναν σε πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης περιοχής Αμμόχωστου (Πρωταρά).Ήδη έχουν εντοπιστεί όλα τα πρόσωπα που είχαν έλθει σε επαφή με τους δύο νεαρούς και τους δόθηκε προληπτικά αντι-ιική φαρμακευτική αγωγή.
Το ιστορικόΟ νέος ιός της γρίπης Α πέρασε το κατώφλι του νησιού στις 29 Μαΐου προερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.Γυναίκα από τη Μολδαβία, 39 χρονών, που διαμένει μόνιμα στο νησί, επισκέφθηκε με το σύζυγό της τις πρώτες βοήθειες, όπου οι γιατροί διέγνωσαν σαράντα πυρετό και αμέσως σήμανε συναγερμός. Εκπαιδευμένο προσωπικό με ειδικές μάσκες παράλαβε την 39χρονη και τη μετέφερε στον πέμπτο όροφο όπου της χορηγείτο για πέντε μέρες φαρμακευτική αγωγή.Η Μολδαβή μετέφερε τότε τον ιό στο νησί όταν μετά από επαγγελματικό ταξίδι που είχε στις ΗΠΑ και διέμενε σε συγγενικό της σπίτι την ενημέρωσαν ότι τα παιδιά της οικογένειας προσβλήθηκαν από τον ιό.Με την άφιξή της στο νοσοκομείο η αλλοδαπή φαίνεται να στήθηκε στην ουρά του Τμήματος Εγγραφής των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου και να ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες ασθενείς που βρίσκονταν για εξέταση εκείνη τη στιγμή.Η διεύθυνση του νοσοκομείου διέταξε αμέσως την απολύμανση όλων των χώρων όπου η 39χρονη διακινήθηκε.
Η φοιτήτριαΣτις έξι του Μάρτη στο νοσοκομείο Λεμεσού και Λευκωσίας σήμανε και πάλι συναγερμός, όταν φοιτήτρια που σπούδαζε στη Νέα Υόρκη παρουσίασε συμπτώματα ψηλού πυρετού και αδιαθεσίας. Η φοιτήτρια ένιωσε αδιαθεσία και επισκέφθηκε μόνη της το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ψηλό πυρετό και έκριναν ορθό να διακομισθεί με ασθενοφόρο στη Λεμεσό, για νοσηλεία.Τα δείγματα των αναλύσεων τότε είχαν σταλεί στο ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα για επιβεβαίωση και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά το βράδυ της ίδιας μέρας και ήταν αρνητικά.
Πέμπτο περιστατικό της νέας γρίπης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Πρόκειται για νεαρό Κύπριο αεροσυνοδό που βρισκόταν στην πτήση της ομάδας των τριών Βρετανών που, ήδη, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού με τη νέα γρίπη. Αναλυτικά: Όλο και μακραίνει ο κατάλογος των ατόμων που προσβάλλονται από τη νέα γρίπη στην Κύπρο. Νεαρός Κύπριος αεροσυνοδός είναι το νέο κρούσμα το οποίο μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο Λεμεσού. Ένιωσε αδιαθεσία, είχε πυρετό και βήχα. Πήγε στο νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου η εξέταση στην οποία υπεβλήθη κατέδειξε ότι παρουσιάζει τα συμπτώματα της νέας γρίπης. Αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού και μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπου του χορηγείται αντι-ιική φαρμακευτική αγωγή. Ο νεαρός αεροσυνοδός, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η «Σ», βρισκόταν στην πτήση που έφθασε στην Κύπρο πριν από επτά μέρες και στην οποία βρισκόταν η ομάδα των Βρετανών τουριστών, τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου Λεμεσού με τη νέα γρίπη. Το νέο περιστατικό ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων στα πέντε. Οι τρεις Βρετανοί τουρίστες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού με τη νέα γρίπη αναρρώνουν κανονικά και τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση των κρουσμάτων, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τρεις Βρετανοί διέμεναν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στον Πρωταρά και ήρθαν σε επαφή με κόσμο. Πέραν τούτων αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τους τρεις Βρετανούς έχουν εντοπιστεί και τους χορηγείται προληπτικά αντι-ιική φαρμακευτική αγώγη.
http://www.sigmalive.com/simerini/news/health/165180

Δεν υπάρχουν σχόλια: