Moon

Moon

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Ημέρα Ανεξαρτησίας....

Ημέρα ανεξαρτησίας χθες. Για τους περισσότερους τριήμερο και μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση…Λοιπόν ας αρχίσουμε γιατί έχω μαζέψει πολλά αυτό το τριήμερο. Καταρχήν το διάγγελμα του προέδρου. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους προηγούμενους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διάγγελμα του. Όπως είπε και ο Θανάσης Φωτίου στο Down Town Κύπρου και την στήλη του downtown@cy ο Τάσσος ακολουθεί τα χνάρια του Σπύρου Κυπριανού όπως έκανε το 1983 με την ίδρυση του ψευδοκράτους. Έ δεν έγινε και τίποτα με το πλοίο από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου που κατέληξε στην Λατάκεια, ούτε με τα διαβατήρια με τους Ιταλούς βουλευτές, ούτε με τον διορισμό δύο Τουρκοκυπρίων δικαστών στο ΕΔΑΔ. Όλα καλά. Οι ξένοι μας στηρίζουν αλλά μας επιβουλεύονται.. Ο εθνάρχης Τάσσος που βλέπει παντού κατασκόπους που θέλουν να μας φάνε…Δεν έχω τίποτα ούτε με τον Τάσσο, ούτε με τον Μακάριο, ούτε με τον Κυπριανού. Ο Μακάριος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. .Κάποιοι λένε ότι έκανε λάθη..Η καθηγήτρια μου Σία Αναγνωστοπούλου έλεγε ότι η ιστορία δεν κρίνει ούτε καταγράφει λάθη. Καταγράφει ιστορικά γεγονότα. Και ο Μακάριος και ο Σπύρος Κυπριανού υπήρξαν σημαντικές προσωπικότητες. Το τι έκαναν καταγράφηκε στην ιστορία και οι συνέπειες των πράξεων τους έχουν διαφανεί μέσα από το πέρασμα των χρόνων..
Πάμε παρακάτω στο κεφάλαιο επιβλητική στρατιωτική παρέλαση.Καταρχήν ο κόσμος αντί στην παρέλαση βρισκόταν στο mall. Τέλοσπαντων θα το αναλύσω μετά..Η επιβλητική στρατιωτική παρέλαση είχε 3 νέα ελικόπτερα, τα Τ80 (αυτά τα θυμάμαι από όταν ήμουν φοιτήτρια), τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ, και (αυτά τα θυμάμαι). Και ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είχαμε ρίγη εθνικής περηφάνιας. Μόνο που ο κόσμος στην παρέλαση ήταν ελάχιστος. Οι περισσότεροι πήγαν στο The mall of Cyprus και στο IKEA.Στο δρόμο εκεί γινόταν το έλα να δεις. Χαμός. Πιο πολύ σουξέ θα είχε αν έβαζαν το αντιπυραυλικό σύστημα μέσα στο The mall παρά στην παρέλαση. Τι να κάνουμε όλοι ήθελαν να δουν το the mall αφού ήταν αργία. Για ακόμα μια φορά το κράτος πιάστηκε στον ύπνο αφού δεν μερίμνησε για τον δρόμο που θα οδηγεί στα εμπορικά κέντρα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χάος που επιδεινώθηκε με το τέλος της παρέλασης. Η βόλτα σου έβγαινε ξινή…
Και μέσα σε όλα αυτά 7 Ιρανοί κρατούμενη για δεύτερη φορά μέσα σε 2 εβδομάδες ανέβηκαν στο ντεπόζιτο των φυλακών. Η κυβέρνηση σαν Πόντιος Πιλάτος διακήρυξε ότι δεν διαπραγματεύεται με το κράτος απειλών. Δεν κρίνω τι είναι σωστό και τι λάθος. Όμως όταν ο ένας από αυτούς λιποθύμησε από εξάντληση γιατί νερό και φαγητό τους παρέχεται στο έδαφος τότε εντάξει…Είναι άνθρωποι δεν είναι ζώα. Βρίσκω πολύ εγωιστική την συμπεριφορά του ΥΠΕΣ ο οποίος ακόμα δεν ανέλαβε και το παίζει παράγοντας κομπάζει ότι η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της. Κατά τα άλλα βγήκε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης να μας πει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Σκέψου να ξέφευγαν δηλαδή….Οι κρατούντες έχουν ξεφύγει εντελώς και μέσα στην παραζάλη της προεκλογικής δεν ξέρουν ούτε τι κάνουν ούτε τι λένε. Ελπίζω σύντομα να λυθεί και αυτό.
Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην Ζαν ντ’Αρκ της Κύπρου που ονομάζεται Άκης Κλεάνθους. Οραματίζεται λέει να συνδυάζει σπουδές με στρατό. Και οραματίζεται φυσικά εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με κατάργηση του καταλόγου διοριστέων.Κύριε Κλεάνθους η Ζαν ντ’Αρκ κατέληξε στην πυρά σαν αιρετική και μάγισσα χωρίς να φταίει κιόλας. Εσείς αυτά που οραματίζεστε είναι καλά. Πόσο είναι εφαρμόσιμα όμως;;; Αν καταργηθεί ο κατάλογος εδώ θα γίνεται του ρουσφετιού το κάγκελο. Και ας μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση σας περί του αντιθέτου. Και όσο και αν μας λέτε ότι δεν υπάρχει ρουσφέτι δεν σας πιστεύω. Όσα chance έχω να τα φτιάξω με τον Παπαλουκά άλλο τόσο θα καταργηθεί και το ρουσφέτι στην Κύπρο. Και επειδή όταν διοριστήκατε στο Παιδείας θεωρηθήκατε επιτυχημένος από την θητεία σας στο ΧΑΚ ήθελα να ρωτήσω τι απέγινε το δίκαιο των επενδυτών;;; Για αυτό να προσέχετε μην πάθετε ότι έπαθε η Μαριέττα Γιαννάκου στην Ελλάδα….Όσο για το θέμα του στρατού. Τα αγόρια χάνουν 2 χρόνια από την ζωή τους υπηρετώντας την μαμά πατρίδα και αντιμετωπίζοντας τους ανισόρροπους μόνιμους…….Αφού από το 2003 άνοιξαν τα οδοφράγματα ίσως έπρεπε να σκεφτείτε την μείωση της θητείας στο 1-1,5 χρόνο και όχι να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας όταν σας το λέει το ΔΗΣΥ και ο Χάσικος….
Δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιάσω την απρεπή στάση του Αναστασιάδη που ειρωνεύεται τον Πάλμα, του ΔΗΚΟ που ειρωνεύεται τον ΔΗΣΥ κλπ..Το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας έχει υποβιβαστεί και ακόμα είναι Οκτώβρης. Σκέψου τι θα ακούσουμε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου…..Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή και ο Θεός βοηθός γιατί θα ακούσουμε πολλά τέτοια…..
Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΡΙΚ για την διοργάνωση του διαγωνισμού για την Junior Eurovision…Καλό το τραγούδι κάθε επιτυχία στον μικρούλη που θα μας εκπροσωπήσει αφού του χρόνου ο διαγωνισμός θα γίνει στην Κύπρο…
Τέλος θέλω να τελειώσω το Οκτωβριανό παραλήρημα μου λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα έχουμε 2 μεγάλα τουρνουά μπάσκετ στην Κύπρο. Το ένα αφιερωμένο στο Νίκο Γκάλη στην Λευκωσία με την συμμετοχή Ολυμπιακού Πειραιώς και Άρη και το δεύτερο στην Λεμεσό της ΑΕΛ με την συμμετοχή της αγαπημένης μου ομάδας του ΠΑΟ…..Ελπίζω να καταφέρω να τους δω από κοντά…
ΥΓ. Το παρόν άρθρο θέλω να το αφιερώσω στους δημοσιογράφους που διαβάζω τακτικά και με επηρέασαν να γράφω έτσι. Στον Θανάση Φωτίου του Downtown, στον Μαρίνο Νομικό του TVMania και τον Χρίστο Μιχαηλίδη της Ελευθεροτυπίας ….(Χωρίς να μειώνω βέβαια την συνεισφορά άλλων τόσων..)

3 σχόλια:

Rakuneta είπε...

no comments!

eyxaristw! :)

Lexi_penitas είπε...

Mε μετέφερες στο κλίμα της ημέρας. (Ζω εκτός). Πάντως δεν βλέπω να έχασα και τίποτε σπουδαίο.
Επίσης σου εύχομαι καλή μπλογκοσγαιρική σταδιοδρομία :)

Keep it up!

Unknown είπε...

Φίλε lexi_penita θα σοθ πω το τετριμμένο. Δεν χάνεις τίποτα που λείπεις. Μην σου πω ότι είναι καλύτερα έτσι...Σε ζηλεύω με την καλή έννοια που είσαι εκτός..Μου άρεσαν πολύ τα μπλοκ σου. Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι Κύπριοι που σκέφτονται όπως εγώ. Τα λέμε και πάλι σύντομα.