Moon

Moon

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Τουρκία-Ελλάδα 0-1

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2008
Η άλωση της Πόλης
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είναι εδώ. Έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους σε Αυστρία/Ελβετία. Η Εθνική Ελλάδας στο 79` με σκόρερ τον Αμανατίδη έκανε επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας μέσα στην Τουρκία. Σε εκείνο το λεπτό, σήκωσε και την ελληνική σημαία μέσα στην Πόλη. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ νίκησε 1-0 τους Τούρκους στο "Αλί Σαμί Γεν", πήρε το ...αίμα της πίσω για τη βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη (4-1), αλλά κυρίως βέβαια, πήρε από τώρα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του 3ου ομίλου, την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2008. Η τελευταία νίκη της Ελλάδα επί των Τούρκων χρονολογείται από τις 16/05/1952 με 1-0!Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα είναι στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας το επόμενο καλοκαίρι, γιατί το αξίζει με την πορεία που έκανε. Πλέον η Τουρκία μπαίνει σε περιπέτειες μετά και τη νίκη της Νορβηγίας με 2-0 επί της Βοσνίας. (http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=747974&-V=gipedonew&-p)
Πρώτη νίκη μετά 55 χρόνια
Θρίαμβος στην Πόλη και πρόκριση για την Ελλάδα, 1-0 την Τουρκία
Την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 πανηγυρίζει η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίστηκε με τη λάμψη και την κλάση της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο «Αλί Σαμί Γεν» και επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Γιάννη Αμανατίδη (από ασίστ του Σαμαρά), στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που η εθνική προκρίνεται στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για δεύτερη συνεχή φορά.(http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=336&id=514175)
Basında Yunanistan mağlubiyeti =Η ήττα (των Τούρκων στον τύπο της Ελλάδας)
Türkiye (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Grup eleme maçında dün akşam Yunanistan'a 1-0 yenildi. Ali Sami Yen Stadı'nda alınan bu sonuçla Ay-yıldızlı ekip gruptan çıkma şansını zora soktu. Takımda Volkan ve Aurelio spor yazarlarından tam not alırken Teknik Direktör Fatih Terim yine eleştirilerin odağı oldu=Η εθνική ομάδα της Τουρκίας ηττήθηκε χθές βράδυ απο την Ελλάδα με 1-0 για την προκριματική φάση του Euro. Με το αποτέλεσμα στο στάδιο Αλί Σαμιγιέν μειώνονται οι ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους. Ο προπονητής Φατίχ Τερίμ μαζί με τους Βολκάν και Αουρέλιο επικρίθηκαν για την συμβολή τους στα αθλητικά ένθετα. (http://www.sabah.com.tr/haber,0DF605597A8B4BC484054BAE45CBEAB4.html)
Türkiye A Milli Futbol Takımı EURO 2008 Elemeleri C Grubu mücadelesinde Ali Sami Yen Stadı'nda Yunanistan'a 1-0 mağlup oldu = Η εθνική Τουρκίας ηττήθηκε με 1-0 απο την Ελλάδα στο στάδιο Αλί Σαμιγιέν για τα προκριματικά του τρίτου ομίλου για το Euro 2008 (http://www.kibrisgazetesi.com/popup.php/cat/8/news/47764/PageName/Spor)
Οπως αναμενόταν, ο θρίαμβος της Ελλάδας επί της Τουρκίας, δημιούργησε μεγάλους τριγμούς στο ποδοσφαιρικό και όχι μόνο γίγνεσθαι της γειτονικής χώρας. Χαρακτηριστικά είναι τόσο τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, αλλά και των ηλεκτρονικών εκδόσεών τους, που κάνουν λόγο για «ντροπή, ρεζιλίκι και Εθνική αποτυχία» και άλλους παρόμοιους χαρακτηρισμούς για τον Φατίχ Τερίμ και τους παίκτες του.Ο τουρκικός Τύπος, αναφέρει:
Milliyet: «Η Τουρκία δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα στα προκριματικά του Euro 2008, αφού η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει και οι γείτονες πήραν φυσιολογικά τους τρεις πόντους που χρειάζονταν».
Ηurriyet: «Ηττα από την Ελλάδα, 0-1. Κάναμε ζόρικη τη δουλειά μας. Χαιρετήσαμε στρατιωτικά και ξεχάσαμε την μπάλα». Fanatik: «Απογοήτευση... 0-1».
CNN turk: «Ήττα με 0-1 από τους γείτονες. Ιστορική Εθνική αποτυχία...».
Ο υπόλοιπος Τύπος στην Ευρώπη, αναφέρει:
UEFA: «O θρίαμβος στην Κωνσταντινούπολη στέλνει την Ελλάδα στο Euro».
Reuters: «Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα προκρίθηκε στο Euro 2008 με την εκτός έδρας νίκη με 1-0 απέναντι στην Τουρκία, χάρη στο γκολ του Γιάννη Αμανατίδη».
Gazzetta dello Sport: «Στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας θα βρίσκονται οι πρωταθλητές Ευρώπης».
As: «Η Ελλάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008»
Marca: «Η ονειρεμένη... εκδίκηση της Ελλάδας και ένα εισιτήριο».
El Mundo Deportivo: «0-1: η Ελλάδα προκρίθηκε. Με γκολ του Αμανατίδη στο 79ο λεπτό, η Ελλάδα νίκησε με 0-1 την Τουρκία μέσα στην Κωνσταντινούπολη και πήρε και μαθηματικά την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2008».
Skysports: «Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα σφράγισε την πρόκριση της, μετά τη νίκη επί της Τουρκίας με 1-0 και θα υπερασπίσει τον τίτλο της στα τελικά του Euro 2008».
ESPN: «Ο Αμανατίδης εξασφάλισε την είσοδο στα τελικά».
Goal.com: «Η πρωτοπόρος του γ' ομίλου Ελλάδα, εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά του Euro 2008, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη»
(http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8226&subid=2&pubid=594984)

Δεν υπάρχουν σχόλια: