Moon

Moon

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Οταν το πρόβλημα γίνεται και δικό μας

Κύπρια φοιτήτρια η οποία έφθασε στην Κύπρο από το Εδιμβούργο και είχε παρουσιάσει τα συμπτώματα του νέου ιού της γρίπης ήταν το πρώτο ύποπτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων. Οι Υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και η φοιτήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού σε ειδικό θάλαμο.
Εγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και τα δείγματα που λήφθηκαν στάληκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.Η φοιτήτρια πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λεμεσού χθες βράδυ, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Σήμερα όμως παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με συμπτώματα γρίπης, γυναίκα, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο από ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη 28 Μαΐου. Και σε αυτή την περίπτωση έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και τα δείγματα στάλησαν εκ νέου στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα. Πρόκειται για δεύτερο υπό διερεύνηση περιστατικό του ιού της γρίπης A (H1N1).
Εξάλλου ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση ότι πριν δύο μέρες έχει εντοπιστεί και διαγνωστεί μια περίπτωση πνευμονικής φυματίωσης σε μαθητή του Γυμνασίου Φανερωμένης, στη Λευκωσία.
Τελικά αν ένα πρόβλημα δεν σου κτυπήσει την πόρτα δεν γίνεται δικό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: