Moon

Moon

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΠΑΟ πήρε το 5ο και έσπασε την κατάρα




Ο ΠΑΟ στέφθηκε ψες για πέμπτη φορά πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα σπάζοντας την κατάρα που θέλει τις ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα και προκρίνονται στον τελικό να χάνουν από την αντίπαλο τους..Μετά το παιχνίδι για καρδιακούς που είχαμε στον τελικού του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού το Σάββατο ακολούθησε το ματς για καρδιακούς του ΠΑΟ με την ΤΣΣΚΑ.


Πρωταθλητής Ευρωλίγκα για 5η φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Παναθηναϊκός μέσα στο Βερολίνο, δύο χρόνια μετά τη στέψη του μέσα στο ΟΑΚΑ. Συγκλονιστικός ο τελικός απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας επικράτησε με ένα καλάθι, 73-71, όπως και στην Αθήνα πάλι στον τελικό το 2007. Τους 7 τίτλους Ευρωλίγκα έφτασε ο τεχνικός της "πράσινης" αυτοκρατορίας στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Πρώτος εν ενεργεία παίκτης και από καταβολής φάιναλ φορ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 5 τίτλους, ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετρά τέσσερις τίτλους σε τέσσερις τελικούς στην καριέρα του με τρεις διαφορετικές ομάδες. ΜVP του φάιναλ φορ αναδείχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης που σημείωσε 13 πόντους στον τελικό, όσους και ο Αντώνης Φώτσης. Παρούσα σε 7 διαδοχικά φάιναλ φορ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απώλεσε την ευκαιρία να σηκώσει το 7ο τρόπαιο στην ιστορία της που θα ήταν το 5ο προσωπικό για τον τεχνικό της Έτορε Μεσίνα. Ένας ονειρεμένος Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος οικοδόμησε διαφορά 20 πόντων στο ημίχρονο, αλλά η ΤΣΣΚΑ ροκάνισε τη διαφορά κι έδωσε χαρακτήρα ντέρμπι, όπως αρμόζει στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μία άστοχη βολή του Γιασικεβίτσιους στα 5.2΄΄ πάγωσε το "02 World" του ανατολικού Βερολίνου και τους 3 χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού κι όταν ο Σισκάουσκας αστόχησε από το ύψος του φάουλ... ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή της Ευρώπης.Τα δεκάλεπτα: 21-16, 48-28, 56-46, 73-71






Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης από τον Παναθηναϊκό είναι στην πλειοψηφία των ΜΜΕ η πρώτη είδηση! Οι “πράσινοι” γνωρίζουν την αποθέωση για την κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού τίτλου τους, όπως άλλωστε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έφτασε αισίως στον έβδομο τίτλο του. L' Equipe: «Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός αφού νίκησε την κάτοχο του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Έλληνες είχαν εξασφαλίσει διαφορά 23 πόντων αλλά οι Ρώσοι επέστρεψαν και πήγαν το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ».Gazzetta dello Sport: «Ο Παναθηναϊκός νίκησε 73-71 την ΤΣΣΚΑ και κατέκτησε για πέμπτη φορά στην ιστορία του τον ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Ετόρε Μεσίνα έχασε για τέταρτη φορά σε τελικό, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τις 7 κατακτήσεις. Ο Σισκάουσκας επιχείρησε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του αλλά το τελευταίο τρίποντο βρήκε σίδερο».Μarca: «Σε ένα δραματικό τελικό ο Παναθηναϊκός πήρε την 5η Ευρωλίγκα της ιστορίας του. Οι Έλληνες ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι στα πρώτα 20 λεπτά αλλά η ΤΣΣΚΑ θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν το τρίποντο του Σισκάουσκας έβρισκε στόχο. Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Αντώνης Φώτσης και ο Βασίλης Σπανούλης είχαν από 13 πόντους».Sport Express: «Η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η ομάδα του στρατού έκανε ένα μικρό θαύμα καλύπτοντας διαφορά 23 πόντων, αλλά στο τέλος οι Αθηναίοι ήταν πιο τυχεροί. Μοναδικό το ρεκόρ του Ομπράντοβιτς με 7 κατακτήσεις».El Pais: «O πρωταθλητής της δεκαετίας. Ο Σισκάουσκας δεν τα κατάφερε και ο Παναθηναϊκός σήκωσε το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας του»Αnsa: «O Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής. Ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι, με την ομάδα του Μεσίνα να προσπαθεί στο τέλος να γυρίσει το ματς».As: «Ο μάγος Ομπράντοβιτς ξανά στο θρόνο. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε για πέμπτη φορά το τρόπαιο και ο Ομπράντοβιτς νίκησε τον Μεσίνα στη μάχη των πάγκων».Sport: «Ο Παναθηναϊκός εκθρόνισε την ΤΣΣΚΑ και στέφθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης. Νέος Βασιλιάς. Δραματικός τελικός, αν και οι Έλληνες ήταν καλύτεροι»Bild: «Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ακόμα ένα Final 4. Οι Έλληνες πήραν το πέμπτο τους τρόπαιο κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ»Spiegel: «Θρίαμβος στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός σε αυτό το φάιναλ φορ και πήρε δίκαια το πέμπτο του τρόπαιο»Eurosport: «Ο Παναθηναϊκός το έκανε ξανά. Όπως το 2007 ο Παναθηναϊκός κέρδισε ξανά την ΤΣΣΚΑ και πήρε το τρόπαιο».






Δεν υπάρχουν σχόλια: