Moon

Moon

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ανόρθωση της προσφυγιάς σε ευχαριστούμε




Ανόρθωση σε ευχαριστούμε..Δανείστηκα τον τίτλο του ΡΙΚ. Η Ανόρθωση η προσφυγική ομάδα της Αμμοχώστου μας έκανε υπερήφανους....Μας έδωσε την χαρά του να γευτεί η μικρή Κύπρος την ευτυχία των ομίλων του Champions League.Ο Κετσπάγια και οι παίκτες του έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω απο πολύ εχθρικές συνθήκες. Και τα κατάφεραν.






Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των κυπριακών μέσων ενημέρωση για την πρόκριση της Ανόρθωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Shoot and goal: «Εκτόξευση στ’ αστέρια» - «Την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της έγραψε απόψε στο Καραϊσκάκη η Ανόρθωση και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Και ποιοι θα παρακολουθούν, πλέον, από την τηλεόραση; Οι υπερόπτες ερυθρόλευκοι του Πειραιά».
«27 Αυγούστου 2008. Αυτή η ημερομηνία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όχι μόνο των φίλων της Ανόρθωσης, αλλά και όλων των ποδοσφαιρόφιλων στην Κύπρο».



24sports: «Επος: Μια "Κυρία" στα σαλόνια»



Πολίτης: «Μεθύστε, είμαστε στους ομίλους!»
«Η Ανόρθωση είναι στους ομίλους του Champions League και η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού αθλητισμού είναι γεγονός».



Φιλελεύθερος: «Το θαύμα ολοκληρώθηκε. Ολυμπιακός - Ανόρθωση 1-0 και πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα του Κετσπάγια».
(www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/28/1556048.htm )



Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν τα ξημερώματα στην ομάδα της Ανόρθωσης περίπου τέσσερις χιλιάδες οπαδοί της, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο αεροδρόμιο Λάρνακας περιμένοντας την επιστροφή της από την Αθήνα, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και την πρόκρισή της στους ομίλους του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροπλάνο έφθασε λίγο μετά τις 5.30 π.μ. και οι οπαδοί της Ανόρθωσης υποδέχθηκαν τους ποδοσφαιριστές με χειροκροτήματα, συνθήματα και πυροτεχνήματα.
Η πρόκρισή της Ανόρθωσης, παρά την ήττα της με 1-0 από τον Ολυμπιακό, είναι σήμερα κύριο ή πρωτοσέλιδο θέμα όλων των εφημερίδων. (http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/28/1556019.htm)


Έχασε μόνο με 1-0 από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στο «καμίνι» του γηπέδου «Καραϊσκάκης», μετά από συγκλονιστική εμφάνιση.Μια πεισμωμένη Ανόρθωση και προπάντων γνωρίζοντας τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Καραϊσκάκη», κατάκτησε την πρόκριση για τα «σαλόνια» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι κι αν έχασε από τον Ολυμπιακό (1-0 με τέρμα του Μπελούτσι στο 53’). Το 3-0 της Κύπρου τής ήταν αρκετό να σφραγίσει τη μεγάλη πρόκριση…



(http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=346895)



Προδομένος από μια σειρά λαθών που εξαργυρώθηκαν... τρεις φορές στο πρώτο ματς με την κυπριακή Ανόρθωση στη Λάρνακα, ο Ολυμπιακός αποχαιρέτισε χθες μπροστά στο κοινό του το Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2008-09! Το απίστευτο ρεκόρ των 11 σερί παρουσιών στη μεγαλύτερη και χρυσοφόρα διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν είναι πλέον παρά μια ιστορική αναφορά, καθώς ο Θρύλος καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του... ταπεινού Κυπέλλου UΕFΑ!



http://www.tovimadaily.gr/SectionList.aspx?d=20080828&nid=9613706&sn=&spid=1371



Συγκινητικές ήταν οι μαρτυρίες των ανθρώπων της Ανόρθωσης όπως αυτές ακούστηκαν στην εκπομπή "Απο μέρα σε μέρα" του ΡΙΚ. Η Ανόρθωση έπαιζε με κόκκινα δανεικά παντελονάκια απο την Αλκή Λάρνακας. Και οι παίκτες χωρίς να παίρνουν λεφτά γύρευαν κάθε μέρα ένα σχολικό γήπεδο ή ένα οικόπεδο για να προπονηθούν μετά την εισβολή..Και αυτή η εβδομάδα το 1975 κατέκτησε το κύπελλο...Και 34 χρόνια μετά μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ..



ΤΕΛΟΣ. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
83' H Ανόρθωση κρατάει την πρόκριση. 5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
78' Κεφαλιά του Μήτρογλου σε μπαλιά του Τζόρτζεβιτς φεύγει έξω χωρίς να απειλήσει την εστία της Ανόρθωσης.
75' Η Ανόρθωση κρατάει το 1-0.Ο Τοροσίδης μπαίνει στη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Μπεκιάϊ.
73' Νικολάου αντί του Πάουλο Κόστα
70' Φάουλ του Τζόρτζεβιτς φεύγει ξυστά δίπλα από το δοκάρι της Ανόρθωσης.
68' Ο Ολυμπιακός κρατάει την μπάλα αλλά η Ανόρθωση δεν απειλήται.
61΄Νέα ευκαιρία με σουτ του Μπελούτσι να αποκρούει ο Μπεκιάϊ.
60' Τζόρτζεβιτς αντί του Λέτο.
59' Νέα μεγάλη ευκαιρία και νέα μεγάλη απόκρουση του Μπεκιάϊ σε σουτ του Γκαλλέτι!!!
58' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.!!!!Γυριστό σουτ του Μήτρογλου αποκρούει ο Μπεκιάϊ.
55' Αλλάγη Ανόρθωσης Σάβιο αντί του Μπαρντόν.
54' Πιέζει ο Ολυμπιακός.Φάουλ για Ολυμπιακό,κίτρινη στον Ντοπρασίνοβιτς.
53' 1-0 ο Ολυμπιακός με σκόρερ τον Μπελούτσι.
52' Εξαιρετικό σουτ του Γκαλλέτι αποκρούει σε κόρνερ ο Μπεκιάϊ.
48' Φάουλ σε καλό σημείο για την Ανόρθωση που κέρδισε ο Λαμπάν.Εκτελεστής ο Πάουλο Κόστα στέλλει την μπάλα άουτ.
46' Αλλαγή Ολυμπιακού Ντουντού έξω μέσα ο Μήτρογλου.
45+1 Λήξη ημιχρόνου.Η Ανόρθωση 45 λεπτά πριν το όνειρο!!!!
43' Φάουλ σε καλό σημείο για την Ανόρθωση με εκτελεστή τον Πάουλο Κόστα φεύγει έξω.Στη συνέχεια κίτρινη κάρτα στον Λέτο.
40' Απευθείας εκτέλεση του Γκαλλέτι σε φάουλ, απευθείας στα χέρια του Μπεκιαϊ.
38 Κίτρινη στον Γκαλλέτι.
36' Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.Μπαλιά για τον Κοβάσεβιτς, που με πλάτη γύρισε και σούταρε απελπιστικά έξω.
32' Ακίνδυνος ο Ολυμπιακός.Η Ανόρθωση με ψυχραιμία ελέγχει το παιχνίδι και κρατά την πρόκριση.
26' Τέταρτο κόρνερ για την Ανόρθωση περνά ανεκμετάλευτο...
21' Κίτρινη στον Ντουντού.
20' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση.Μπαλιά του Μπαρντόν στη πλάτη της άμυνας.Τελευταία στιγμή ο Άντζας προλαμβαίνει προ του Λαμπάν που ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα...
17 Κίτρινη στον Μπαρντόν.
15΄ Επεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού η Ανόρθωση όμως δεν απειλήται.
10΄Η Ανόρθωση είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.Τρίτο κόρνερ στον αγώνα με τον Δέλλα να παίρνει το κεφάλι και να στέλνει την μπάλα έξω.
6΄ Μπαλιά για τον Σόσιν πρόλαβε τελευταία στιγμή με κεφαλιά ο Άντζας να διώξει την μπάλα.
4' 2ο συνεχόμενο κόρνερ για την Ανόρθωση που πατάει γερά στον αγωνιστικό χώρο.Κεφαλιά του Ντοπρασίνοβιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.
Στη σέντρα οι 2 αρχηγοί Νικοπολίδης και Κατσαβάκης αντάλλαξαν λάβαρα και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του αγώνα.
Σε λίγα λεπτά ξεκινά η μεγάλη αναμέτρηση.Το στάδιο σείεται από τις φωνές των οπαδών του Ολυμπιακού και της Ανόρθωσης και οι 2 ομάδες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.Καλή επιτυχία στην πρωταθλήτρια Κύπρου!!!!!!
Συνθεση Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Γκαλέτι, Στολτίδης, Ντουντού, Μπελούτσι, Λέτο, Κοβάσεβιτς
ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Κατσαβάκης, Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνου, Δέλλας, Μπαρντόν, Ντομπρασίνοβιτς, Π. Κόστα, Σόσιν, Λαμπάν.
*Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης που έμειναν εκτός αποστολής παρακολούθησαν τον αγώνα όρθιοι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία αφού δεν προβλέφθηκε χώρος για να τους φιλοξενήσει.
* H κακή φιλοξενία του Ολυμπιακού φαίνεται και από τον χώρο που παραχώρησαν στο διοικητικό συμβούλιο και στους επίσημους φιλοξενούμενους της Ανόρθωσης.Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον αντιπρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα "φιλοξενούνται" σε ένα δωματιάκι 2χ2...


(http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a%20league/54784)

Η θριαμβευτική πρόκριση της Ανόρθωσης επί του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League έβγαλε τους οπαδούς της ομάδας στους δρόμους της Λάρνακας και το γλέντι κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/8), όταν στις 05:35GR προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο το αεροπλάνο με την αποστολή.Περίπου 4.000 φίλοι των πρωταθλητών Κύπρου είχαν μαζευτεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν την ομάδα, φώναζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και κρατώντας σημαίες, κασκόλ και φανέλες της «Μεγάλης Κυρίας». Σε δηλώσεις, αμέσως μετά την άφιξη της ομάδας, ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια ανέφερε ότι «η Ανόρθωση άξιζε αυτή την πρόκριση. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γιατί μια μικρή ομάδα, μια μικρή χώρα καταφέρνει και μπαίνει στο Champions League», είπε για να προσθέσει πως «για μένα αυτά τα παιδιά έχουν κερδίσει ήδη το Champions League».Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και άλλα μέλη της αποστολής της κυπριακής ομάδας ανέβηκαν σε λεωφορείο για να τους μεταφέρει έξω από το αεροδρόμιο. Μόλις το λεωφορείο πλησίασε την πύλη, οι χιλιάδες οπαδοί της Ανόρθωσης άρχισαν να χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι νωρίς το πρωί...

http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=932564&lngDtrID=1106

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι και τουρκικές αθλητικές ιστοσελίδες αναφέρονται στον θρίαμβο της Ανόρθωσης. Η ιστοσελίδα turkpostalnet αναφέρει ότι η Ανόρθωση έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη Ε/κ ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.
Η ιστοσελίδα lıgtvcomtr αναφέρεται με τα ίδια ακριβώς λόγια στην πρόκριση της Ανόρθωσης.
Η ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ χαρακτηρίζει σαν επίτευγμα την πρόκριση της Ανόρθωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (http://www.fifa.com/worldfootball/clubfootball/news/newsid=863663.html#cyprus+hails+anorthosis+achievement
Η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ δημοσιεύει ανταπόκριση απο τη Λευκωσία λέγοντας ότι η Ανόρθωση ζει ένα όνειρο μετά απο την πρόκριση της.
Η γερμανική ιστοσελίδα soccerway αναφέρει ότι η Ανόρθωση έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα ευχαριστώ στην Ανόρθωση.Να ευχηθούμε η επιτυχημένη πορεία της να έχει και συνέχεια...Και μακάρι το ίδιο να συμβεί απόψε με την Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ που αγωνίζονται το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: