Moon

Moon

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ανιστόρητοι

«Οι δικοινοτικές συγκρούσεις, που προκλήθηκαν από εξτρεμιστικές, ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην τραγωδία του 1974». Αυτή η φράση στο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Αντρέα Δημητρίου για την ονομαστική γιορτή του εθνάρχη Μακαρίου πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων.Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και πολλά πολιτικά κόμματα αντέδρασαν όμως υπουργός εμμένει στην θέση του. Παρόλα αυτά, ο κ. Δημητρίου εμμένει στις αρχικές του θέσεις, αφού υποστηρίζει ότι το μήνυμα αναφέρεται σε όλη την πορεία του Εθνάρχη Μακαρίου στην κυπριακή ιστορία. Τονίζει δε: «ας μην αφήσουμε παρερμηνείες του ξεκάθαρου νοήματος του μηνύματος για τον Εθνάρχη Μακάριο, να φορτίσουν το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό μέτωπο. Όπως εξηγεί, η αναφορά σε εξτρεμιστικές οργανώσεις αφορά οργανώσεις όπως η ΕΟΚΑ Β’ και η ΤΜΤ, που με τη δράση τους προσπάθησαν να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία.Σε ό,τι αφορά τις δικοινοτικές ταραχές του 1963-64, υποστηρίζει πως: «είναι ιστορική πραγματικότητα ότι προκλήθηκαν από τη δράση της τρομοκρατικής σοβινιστικής τουρκοκυπριακής Οργάνωσης ΤΜΤ και εξτρεμιστικών, σοβινιστικών κύκλων στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, οι οποίοι έπεσαν στις παγίδες που έστησαν ξένοι σε βάρος της Κύπρου».
(http://www.sigmalive.com/simerini/politics/112114)
Απο την μια η "ειρηνευτική επιχείρηση" του 1974 απο την άλλη αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας, τώρα αυτό ας μας πουν όλοι ειδήμονες και μη ποιά είναι η πραγματική ιστορία να την υιοθετήσουμε να ησυχάσουμε......Γιατί προσωπικά εγώ είμαι σε σύγχυση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια υπουργέ γιατί βιάζεσαι να αλλάξεις τα γεγονότα μιας σταγόνας Ιστορίας; Γιατί δεν αλλάζεις όλη την Ιστορία; Τα βιβλία μας θα πρέπει να γράφουν για τον σφαγέα Αλέξανδρο, για τον διαφθαρμένο gay Πλάτωνα, για το γενοκτόνο αυτοκρ. Βασίλειο, για τον αδίστακτο μωροσφάχτη Κολοκοτρώνη αλλά και για τον κατά συρροήν δολοφόνο Αυξεντίου. Δεν θα πρέπει; Τι παραξενεύεσαι; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Όλα τούτα και πολλά άλλα γράφονται στις Ιστορίες των άλλων,των "γειτόνων". Ουπς. Φτου κακά! Εμείς λίγο ντόρο θέλαμε να κάνουμε για να πάμε κόντρα στους Δεξιούς μη τα πέρνετε τοις μετρητοίς. Κάπως έτσι σκέφτηκες;
Banana republic
pareisaktos

Unknown είπε...

Σωστός όπως πάντα....