Moon

Moon

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Μετά απο εσένα το χάος

Κύπρος 2009. 5 Ιανουαρίου 2009. Ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας άλλως Αλ Καπόνε συλλαμβάνεται στο Παραλίμνι. Είχε προηγηθεί η δραπέτευση του στις 12 Δεκεμβρίου 2008 απο το Απολλώνειο νοσοκομείο και μετά η διαφυγή του στην Στασικράτους. Ποτέ κανείς δεν κατάλαβε πως ο ισοβίτης κατάφερε να ξεφύγει. 14 Ιανουαρίου 2009. Δύο στελέχη της ΥΚΑΝ συλλαμβάνονται ως ύποπτοι για ανάμειξη στην υπόθεση Κίτα. Ο υποδιοικητής της ΥΚΑΝ καταρρέει την ώρα της ανάκρισης ενώ ο λοχίας μεταφέρεται την επομένη 15 Ιανουαρίου στο δικαστήριο. 100 περίπου μέλη της ΥΚΑΝ του συμπαραστέκονται στο δικαστήριο. Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας εκδίδει ανακοίνωση αλληλεγγύης. Στις 15 Ιανουαρίου ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της αστυνομίας επισκέπτονται τον υποδιοικητή της ΥΚΑΝ στο νοσοκομείο. Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια των μελών της ΥΚΑΝ ο αρχηγός εκδίδει εγκύκλιο. 16 Ιανουαρίου εκδίδεται τελικά ένταλμα σύλληψης του υποδιοικητή της ΥΚΑΝ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα ΜΜΕ ξεσαλώνουν με αποκαλύψεις. Γενικός ένα πρωτοφανές μπάχαλο. Προτού ακόμα τα δύο μέλη της ΥΚΑΝ δικαστούν ως ένοχοι κάποιοι βιάστηκαν να εκδώσουν την ετυμηγορία τους. Αλλά να μου πείτε πότε ο οποισδήποτε ήταν σοβαρός σε αυτό τον τόπο για να είναι και τώρα σοβαρός. Όταν η σύλληψη των δύο μελών της ΥΚΑΝ στηρίχθηκε στην μαρτυρία του Κίτα.
"Η μαρτυρία του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, άλλως Αλ Καπόνε, είναι ο οδηγός και η πυξίδα των ποινικών ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση απόδρασής του από το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο τα χαράματα της 12ης Δεκεμβρίου 2008. Αυτό φάνηκε περίτρανα χθες οπότε οι ανακριτές, χωρίς να έχουν στα χέρια τους οποιαδήποτε άλλη ενισχυτική μαρτυρία, πέτυχαν την οκταήμερη προφυλάκιση του λοχία της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Γιάννου Γιαννακού. Ωστόσο, κλειδί στην πορεία των ερευνών και στη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης θα είναι τα αποτελέσματα του γενετικού υλικού που θα ληφθούν από το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Κίτα και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του ισοβίτη με τον ύποπτο λοχία. Να σημειωθεί ότι για να στοιχειοθετηθεί υπόθεση είναι απαραίτητη η ενίσχυση της μαρτυρίας". (http://www.sigmalive.com/news/local/111485)
Όλοι θέλουν να υπάρξει κάθαρση.Όμως προσωπικά φοβάμαι ότι τα δύο άτομα θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα σε μια υπόθεση που οι ρίζες της είναι πολύ πιο βαθιές απο ότι νομίζουμε. Το γιατί και το πως δραπέτευσε ο ισοβίτης είναι σημαντικό. Απο την άλλη όμως και στο παρελθόν παρουσιάστηκαν κρούσαματα σήψης στην αστυνομία. Το θέμα είναι να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Και να μην θυματοποιούνται κάποιοι απλά επειδή κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να καταδικαστεί και να τιμωρηθεί. Η υπόθεση θα έχει και συνέχεια. Ας δούμε που θα σταματήσει αυτό το χάος που δημιούργησε μια απόδραση. Μετά τον Κίτα το χάος. Και εμείς ψάχνουμε ακόμα φως στην άκρη του τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: