Moon

Moon

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Kill Bill


Kill Bill. Ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο. Και όμως αυτό το παρατσούκλι αναφέρεται στον μεγάλο Βασίλη Σπανούλη. Τον παίκτη της εθνικής και του Παναθηναϊκού. Χθές ο ΠΑΟ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό σε ένα καυτό ντέρμπι. Και ο Σπανούλης ήταν ο παίκτης κλειδί της νίκης τους ΠΑΟ..
Ο Φιλελεύθερος γράφει :"στη χώρα των ευκαιριών (όπως αυτοδιαφημίζονται οι ΗΠΑ) δεν πήρε ούτε μία. Για ένα χρόνο έβλεπε τα παιχνίδια των Ρόκετς από τον πάγκο και όταν το καλοκαίρι οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Σαν Αντόνιο Σπερς θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, εκείνος -παρά την παρέμβαση του Τόνι Πάρκερ αυτοπροσώπως- αρνήθηκε ευγενικά (και πεισματικά), επιλέγοντας να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό".(http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=518&id=518015)
"Ήταν ένας άλλος, που... επέστρεψε από το ΝΒΑ. Ο Βασίλης Σπανούλης. Κι αν την προηγούμενη χρονιά του έλειψαν οι αγώνες, η ένταση και οι δυνατές μονομαχίες, στο συγκεκριμένο ντέρμπι του 'δωσε και κατάλαβε. Με 27 πόντους ο Kill Bill "σκότωσε" τον Ολυμπιακό και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έπαιξε σχεδόν μόνος του, όλη την ομάδα του Πίνι Γκέρσον. Γιατί, δεν είναι μόνο οι πόντοι που έβαλε, αλλά και οι ασίστ που έδωσε, όπως και η πολύ καλή άμυνα πάνω στον κορυφαίο του Ολυμπιακού, Λιν Γκριρ, που έκανε "πράγματα και θαύματα", όταν ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο." "(http://www.sport24.gr/html/ent/306/ent.204306.asp). Ο Βι Σπα όπως είναι το άλλο του όνομα οργίασε στο παρκέ κάνοντας όλους να υποκλιθούν στο ταλέντο του.Ο... παλιόφιλος "V'Span"! όπως λέει και ο "Πολίτης έκανε τα πάντα για τη νίκη. "Με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι ο άνθρωπος που σήμανε την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτός που ήταν εκεί για το τριφύλλι στα κρίσιμα σημεία, το πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι πήγε στους "πράσινους", οι οποίοι επιβλήθηκαν 81-77 του Ολυμπιακού....Όσο για τους πρωταγωνιστές; Ο τίτλος του MVP θα πρέπει να απονεμηθεί φυσικά στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους και είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία."(http://www.politis-sports.com/cgibin/hweb?-A=752120&-V=gipedonew&-p)
Ενώ η Ελευθεροτυπία τονίζει ότι "με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός θα αρκεστεί, για άλλη μία φορά, στις υποσχέσεις....Οταν κόπασε ο οίστρος του Σπανούλη, γύρω στο 28ο λεπτό, 18.000 τρελαμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού χόρευαν στις εξέδρες και χιλιάδες ουδέτεροι υπέθεταν ότι το ματς «πήγαινε για 20 πόντους». Ο Θεσσαλός πέτυχε 14 από τους 27 πόντους του στη γ' περίοδο, μοίρασε και υπέροχες ασίστ που μετουσιώθηκαν σε καρφώματα (από Ντικούδη, Ουίνστον), οπότε η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 12 πόντους και ο Ολυμπιακός έμοιαζε ημιθανής: 55-43, από 40-40."(http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=8894120).
Ο ίδιος στο μπλοκ του λέει ότι δεν έχει να απδείξει τίποτα. Και σημειώνει "Τώρα, που το σκέφτομαι, πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα που ακούω δεξιά και αριστερά ότι ο Σπανούλης δεν έπαιξε στο ΝΒΑ και έχει έλθει πεισμωμένος για να αποδείξει τι αξίζει."
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί τον αμφισβήτησαν. Κάτι που γίνεται πολύ σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Παρόλα αυτά ο Σπανούλης έπαιξε πολύ καλά, αποστόμωσε πολλούς και δικαίους είναι ο MVP του παιχνιδιού και της αγωνιστικής."Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της τρίτης αγωνιστικής συγκεντρώνοντας 160 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τζερεμάια Μάσεϊ του Άρη με 97 και στην τρίτη ο Άντονι Γκράντι του Πανελληνίου με 43."(http://www.sport24.gr/html/ent/396/ent.204396.asp)
Kill Bill λοιπόν.. και τα μυαλά στα κάγκελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: