Moon

Moon

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ελα γιέ μου.....

Κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρείται η παράνομη επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατζάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήλθε για να κάνει ντου στα κατεχόμενα και να συνετίσει τον Τ/κ ηγέτη Ταλάτ εν μέσω των συζητήσεων για το περιουσιακό και της έντονης φημολογίας που υπάρχει για το ότι οι ξένοι ετοιμάζονται να φέρουν νέο σχέδιο.



"Ο Μπαμπατζάν,, και ο Τ/κ ηγέτης δήλωσαν ότι η Αγκυρα υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία των συνομιλιών και πως η τ/κ πλευρά το έχει ανάγκη.



Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι μόνο η Τουρκία υποστηρίζει τους Τ/κ χωρίς προϋποθέσεις και αυτή η υποστήριξη είναι εκτιμητέα.



Οι κ. Μπαμπατζάν και Ταλάτ παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα, κατόπιν είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση και συνάντηση με τις αντιπροσωπείες και παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.



Η τ/κ πλευρά, είπε ο κ. Ταλάτ, επιθυμεί μια λύση σύμφωνα με τις παραμέτρους των ΗΕ και τις συμφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών και ''αυτές τις προσπάθειες στηρίζει η Τουρκία''.



Ο Τ/κ ηγέτης έκανε αναφορά στα λεγόμενα εμπάργκο και είπε ότι με τον Τούρκο ΥΠΕΞ έκαναν εκτενή αξιολόγηση όλων των προβλημάτων.



Από την πλευρά του, ο κ. Μπαμπατζάν χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες και είπε ότι Τουρκία και ψευδοκράτος ομοφωνούν όσον αφορά τις συνομιλίες.



''Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να παρέχει την πλήρη υποστήριξή της στις εποικοδομητικές προσπάθειες για δίκαιη και μακροχρόνια λύση''.



Η εξεύρεση λύσης, υποστήριξε, δεν θα επιτευχθεί μόνο με την καλή πρόθεση της τ/κ πλευράς και πως και οι δύο πλευρές πρέπει να καταβάλλουν ειλικρινείς προσπάθειες στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ.



''Πρέπει να εφαρμοστούν οι παράμετροι των ΗΕ και οι συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ηγετών''. Βάση λύσης, είπε, θα είναι η πραγματική διζωνικότητα, ένας καινούργιος συνεταιρισμός που θα σχηματιστεί από δύο συνιστώντα κρατίδια με ισότιμο καθεστώς, με πολιτική ισότητα.



Αυτό, συνέχισε, θα βοηθά στην ειρήνη και τη σταθερότητα όχι μόνο στο νησί αλλά και στην περιοχή, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι αναπόσπαστο στοιχείο της λύσης είναι η συνέχιση των συμφωνιών εγγυήσεων.



''Η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της με ευαισθησία'', είπε, υποστηρίζοντας ότι τα λεγόμενα εμπάργκο είναι «άδικα και χωρίς βάση» και ζήτησε την άρση τους. '



'Η ανάμειξη των ΗΕ είναι σημαντική. Είναι σημαντικό να έχουμε τον ΟΗΕ ως τον κύριο οργανισμό σε αυτή τη διαδικασία'' πρόσθεσε ο κ. Μπαμπατζάν αναφέροντας ότι οι απόψεις Τουρκίας και ψευδοκράτους είναι πανομοιότυπες.



Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και το στρατό κατοχής, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων όλες οι πλευρές πρέπει να έχουν θετική προσέγγιση και πως η λύση δεν θα βρεθεί με αρνητικές δηλώσεις ή πολιτικές. Κάλεσε τις πλευρές να είναι προσεκτικές και να επικεντρωθούν στην επίτευξη λύσης.



Σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, είπε ότι για κάθε χώρα καθορίζονται ανάλογα με τον πληθυσμό της και για τον αριθμό των θέσεων για την Κύπρο λήφθηκαν υπόψη και οι Τ/κ. Ελπίζει, πρόσθεσε, ολόκληρη η Ευρώπη να εκτιμήσει ποιος έχει δικαίωμα να καθίσει σε αυτές τις θέσεις.



Ο κ. Μπαμπατζάν ανέφερε, επίσης, ότι θα συνοδεύσει τον Τούρκο Πρόεδρο Γκιούλ στο ταξίδι του στην Μόσχα, το οποίο είχε αναβληθεί αρχικά λόγω προβλημάτων υγείας και πραγματοποιείται τώρα. Σε ερώτηση αναφορικά με τις δηλώσεις Ολγκάτς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ περιορίστηκε να πει ότι ''έχει πάρει ήδη το δρόμο της για τα δικαστήρια''.



(Πηγή ΚΥΠΕ)

Και τώρα να πιστέψεις ότι Τουρκία και Τ/κ πλευρά θέλουν λύση. Την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις για τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα βγάζουν πρώτο κόμμα το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου. Ενώ ο λεγόμενος κυβερνητικός συνασπισμός αναμένεται να απαρτίζεται απο τα κόμματα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατικό του Σερτάρ Ντενκτάς. Ο οποίος παρεπιμπτώντος τελευταίως ξεσαλώνει συνεχώς αφού πριν απο λίγες βδομάδες είπε ότι ξύρισε το μουστάκι για να γίνει λεγόμενος "πρόεδρος". Ενώ την περασμένη Τρίτη έβρισε τον λεγόμενο υπεξ Τουργκάι Αβτζί εξαιτίας μιας διαφωνίας στη λεγόμενη βουλή.

Και μέσα σε αυτό το μπάχαλο υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αποκαλούμε τον Ταλάτ κατοχικό ηγέτη. Όχι παιδί μου. Αυτός ο άγιος άνθρωπος ο Ταλάτ δεν είναι κατοχικός ηγέτης. Απλά είναι ηγέτης (φερέφωνο της Άγκυρας) ίσως...Κάποιοι είπαν ότι ο όρος κατοχικός ηγέτης είναι αδόκιμος όρος. Το ψευδοκράτος υφίσταται ή εγώ έπαθα παράκρουση και δεν θυμάμαι καλά τι έγινε....Διερωτώμαι πραγματικά. Σε συνδυασμό με την προσάθεια αλλαγής της ιστορίας μας αρχίζω να πιστεύω ότι περάσαμε στην σφαίρα του ιδεατού και του φανταστικού...Δεν πάμε καλά. Πραγματικά όμως πάμε κατα βαρβάρων. Για αυτό σας λέω. Έλα γιέ μου......

Δεν υπάρχουν σχόλια: