Moon

Moon

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

And the Oscar goes to....

Τώρα άμα αρχίσω να δίνω Οσκαρ θα δώσω και όσκαρ βλακείας, ρεσιτάλ ερμηνείας, ηλιθιότητας κλπ αλλά δεν θέλω για αυτό καλύτερα να σχολιάσω τα πραγματικά Οσκαρ που δόθηκαν ψες.

Το Slumdog Millionaire αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής της 81ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, που κέρδισε οκτώ βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Όσκαρ καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου.
Δεύτερο ήρθε το The Curious Case of Benjamin Button, το οποίο απέσπασε τρία Όσκαρ, ενώ τα Όσκαρ Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου, απέσπασαν ο Σον Πεν για το Milk και η Κέιτ Γουίνσλετ για το The Reader.
Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής του βραβείου για το Β’ Ανδρικό ρόλο, το οποίο κέρδισε ο αδικοχαμένος Χιθ Λέντζερ και το παρέλαβαν οι γονείς και η αδερφή του, ενώ το βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Πενέλοπε Κρουζ για την ερμηνεία της στην ταινία του Γούντι Άλλεν Vicky Christina Barcelona.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77049

Τα βραβεία Όσκαρ αναλυτικά: 1. Καλύτερης ταινίας: Slumdog Millionaire.
2. Α' Ανδρικού Ρόλου: Σον Πεν (Milk) 3.
Α΄Γυναικείου Ρόλου: Kέιτ Ουίνσλετ για το Σφραγισμένα Χείλη (The Reader).
4. Β΄Ανδρικού Ρόλου: Χιθ Λέτζερ (Σκοτεινός Ιππότης)
5. Β' Γυναικείου Ρόλου: Πενέλοπε Κρουζ (Vicky Cristina Barcelona)
6. Σκηνοθεσίας: Ντάνι Μπόιλ (Slumdog Millionaire)
7. Ξένης Ταινίας: Departures (Ιαπωνία)
8. Διασκευασμένου Σεναρίου: Σάιμον Μποφόι (Slumdog Millionaire)
9. Πρωτότυπου Σεναρίου: Ντάστιν Λανς Μπλακ (Milk)
10. Κινουμένων Σχεδίων: WALL-E
11. Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον
12. Φωτογραφίας: Slumdog Millionaire
13. Ηχητικού Μοντάζ: Slumdog Millionaire
14. Ήχου: Σκοτεινός Ιππότης
15. Καλύτερης Μουσικής: Slumdog Millionaire, A.Ρ Ράχμαν
16. Καλύτερου Τραγουδιού: "Jai Ho" από το Slumdog Millionaire, A.Ρ Ράχμαν και Γκουλζάρ
17. Κοστουμιών: Η Δούκισσα
18. Ντοκιμαντέρ: Man on Wire
19. Ντοκιμαντέρ (μικρού μήκους): Smile Pinki
20. Μοντάζ: Slumdog Millionaire
21. Mακιγιάζ: Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον
22. Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: La Maison en Petits Cubes
23. Ταινία Μικρού Μήκους: Spielzeugland (Toyland).
24. Οπτικά Εφέ: Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον
http://www.skai.gr/master_story.php?id=112202Ο αδιαφιλονίκητος νικητής των 81ων βραβείων Oscar, που απονεμήθηκαν εχθές στο Kodak Theater του Λος Άντζελες, σε μια τελετή διάρκειας τρεισήμισι ωρών, δεν μπορεί να είναι άλλος από την ταινία "Slumdog Millionaire" του Briton Danny Boyle, που σάρωσε με οκτώ βραβεία
Πρόκειται για μια ταινία γυρισμένη στα σοκάκια της Βομβάης, που κατάφερε να ξετυλίξει την ιστορία της Ινδίας, χωρίς πρωτοκλασάτα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα και να συναρπάσει όλον τον κόσμο του κινηματογράφου.
Η ταινία θα εμφανιστεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Μαρτίου.
Ένα άλλο πρόσωπο που ξεχώρισε στη χθεσινή βραδιά ήταν αυτό του Sean Penn που κέρδισε το Oscar Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο ρόλο του Harvey Milk ενός πολιτικού ομοφιλόφιλου στην ταινία “Milk”, διαψεύδοντας τις προβλέψεις που έφερναν σαν επικρατέστερο γι΄αυτό το βραβείο τον Mickey Rourke στην ταινία “The wrestler” «Ο παλαιστής».
Η Kate Winslet αντίθετα επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και κέρδισε το Oscar Α’ γυναικείου ρόλου με την ερμηνεία της στο ρόλο της “Hanna Schmitz” στην ταινία “The reader”, με ελληνικό τίτλο «Σφραγισμένα χείλη».
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς βέβαια ήταν όταν ανακοινώθηκε η απονομή του Oscar Β’ ανδρικού ρόλου στον Heath Ledger για την ερμηνεία του στο ρόλο του Joker στην ταινία “The Dark Knight”, «Ο Σκοτεινός Ιππότης» και η οικογένεια του αδικοχαμένου ηθοποιού – ο πατέρας του, η μητέρα του και η αδελφή του – κλήθηκαν για να παραλάβουν το βραβείο.
http://fe-mail.gr/pages/posts/entertainment/entertainment4201.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: