Moon

Moon

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Κατάσκοποι τώρα και στην Κύπρο

Δεύτερο κουφό μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Συνελήφθη τον Δεκέμβριο στην Λευκωσία Αμερικανός κατάσκοπος έξω απο γνωστό εστιατόριο της πρωτεύουσας ο οποίος συνεργαζόταν με τους Ρώσους. Εγώ πλέον έχω αρχίσει να έχω ανησυχίες για το αν πρέπει να κυκλοφορώ αφού έχουμε γεμίσει κατασκόπους, ύποπτα πλοία, επίορκους αστυνομικούς, κλπ....Γενικά διερωτώμαι τι στο καλό γίνεται τελευταία αφού βλέπουμε live στην Κύπρο σειρές όπως Prison Break (βλέπε Αντώνης Προκοπίου Κίτας), CSI Miami(θα θέλε πολύ η Αστυνομία μας) αλλά και κατασκόπους να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να κλείνουν ραντεβού στην Κύπρο...Που ζούμε πλέον. Γίναμε Τέξας.....
Σε μία άλλη εξέλιξη, το FBI συνέλαβε Αμερικανό πολίτη, τον Ναθάνιελ Νίκολσον, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνεργαζόταν με Ρώσους πράκτορες. Οι συναντήσεις γίνονταν στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Fridays, όπου ο Νίκολσον λάμβανε τα χρήματα, που του χορηγούσαν οι Ρώσοι.Ο συλληφθείς είναι γιος του γνωστού πράκτορα της CIA, Χάρολντ Νίκολσον, ο οποίος είχε καρφώσει στους Ρώσους τα ονόματα των Αμερικανών κατασκόπων και τους συνεργάτες τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.
(http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2009/02/blog-post_9096.html)
Από το 1997, ο Χάρολντ Νίκολσον είναι έγκλειστος σε ομοσπονδιακή φυλακή του Ορεγκον, ως ο πλέον υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της CIA, που καταδικάστηκε ποτέ για κατασκοπεία. Αλλά ακόμη και ως κρατούμενος με τον αριθμό 49535-083, ο κ. Νίκολσον δεν εγκατέλειψε ποτέ στ’ αλήθεια την ιδιότητα του Ρώσου κατασκόπου, όπως λένε οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη, ο κ. Νίκολσον και ο γιος του Νέιθαν, 24 ετών, χρησιμοποίησαν επισκέψεις στη φυλακή, κωδικοποιημένες επιστολές και παράνομες συναντήσεις στο εξωτερικό για να πωλήσουν περισσότερα μυστικά στους Ρώσους, τα τρία τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο σχεδίου που ο κ. Νίκολσον ύφαινε από το κελί της φυλακής του.
«Ησουν αρκετά γενναίος για να βαδίσεις σε αυτόν το νέο αόρατο κόσμο, που μερικές φορές είναι επικίνδυνος αλλά πάντα γοητευτικός», έγραψε ο Χάρολντ Νίκολσον στον γιο του τον περασμένο Ιούλιο, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, προβάλλοντας τη φράση ως αποδεικτικό στοιχείο.
Οι Νίκολσον δήλωσαν αθώοι την Πέμπτη ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Πόρτλαντ και για την υπεράσπισή τους ορίστηκε δημόσιος συνήγορος. Για τις κατηγορίες της πώλησης στους Ρώσους ταυτοτήτων συναδέλφων τους αξιωματικών της CIA, ο πρεσβύτερος Νίκολσον είχε δηλώσει ένοχος το 1997. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι μύησε τον γιο του στα μυστικά της κατασκοπείας από το κελί του, αρχής γενομένης το 2006 και βοήθησε τον Νέιθαν να συναντήσει Ρώσους συνδέσμους στο Μεξικό, το Περού και την Κύπρο, προκειμένου να τους δώσει πληροφορίες που θα βοηθούσαν Ρώσους κατασκόπους να αποφύγουν τη σύλληψη. Η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει επίσης ότι ο Νέιθαν Νίκολσον, πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού, επέστρεψε από τις συναντήσεις του με τους Ρώσους, φορτωμένος με τουλάχιστον 35.000 δολάρια σε μετρητά, μερικά από τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε συσκευή PlayStation. Τα χρήματα θα χρησίμευαν ως σύνταξη του Χάρολντ Νίκολσον για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους Ρώσους πριν από τη σύλληψή του το 1996.
Ο «πόλεμος» συνεχίζεται
Οι κατηγορίες αποτελούν θλιβερή υπενθύμιση, σημειώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, της συνέχισης του πολέμου των κατασκόπων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, που δεν έλαβε τέλος με τη λήξη του ψυχρού πολέμου ούτε με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991.
«Ο χορός συνεχίζεται και οι Ρώσοι είναι επιθετικοί όπως ήταν πάντα, ίσως και περισσότερο, μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου», δήλωσε ο Τζον Μάρτιν, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, που διοικούσε τη μονάδα αντικατασκοπείας και επέβλεψε τη δίωξη του Νίκολσον το 1997.096.html)
(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_31/01/2009_301597)

Δεν υπάρχουν σχόλια: