Moon

Moon

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΑΕΚ stories

Η παραίτηση του Ντέμη Νικολαϊδη απο την από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ λίγη ώρα μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολη έφερε αναστάτωση στην ομάδα.

Ο 35χρονος παράγοντας, στάθηκε στις αποδοκιμασίες που γνώρισε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ, τόσο ο ίδιος, όσο και ο προπονητής, Γιώργος Δώνης, και εξηγώντας την απόφασή του, είπε ότι δεν θέλει να είναι πρόεδρος σε μία ομάδα που συμβαίνουν ανάλογες καταστάσεις.
«Σήμερα ήταν η τελευταία μου ημέρα ως πρόεδρος της ΑΕΚ. Έχω μιλήσει και θα ξαναμιλήσω με τον κ. Δώνη. Στενοχωριέμαι μόνο για τον προπονητή και τους παίκτες. Είναι ίσως θετικό το ότι φεύγω για να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα. Αν γιουχάρουμε την ώρα του αγώνα, είναι σαν να σκάβουμε μόνοι τον λάκκο μας και αυτό η ΑΕΚ το κάνει χρόνια. Το πρόβλημα μας, είναι εσωτερικό. Είναι σοκαριστικό να γιουχάρουν μετά από γκολ και αυτοί που φώναζαν το σύνθημα για τους παίκτες, να βγάλουν τις φανέλες, ίσως πρώτα θα πρέπει να βγάλουν τα κασκόλ που φοράνε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τέως -πλέον- πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

(http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/11/2008_254484)

Τα σενάρια διαδοχής ποικίλλουν. Οι επιλογές για τη θέση του προέδρου είναι συγκεκριμένες. Ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος, στον οποίο ασκούνται και οι περισσότερες πιέσεις δεν πρόκειται να πει το «ναι», καθώς είναι γνωστοί εδώ και καιρό οι προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι που του «απαγορεύουν» να πράξει κάτι τέτοιο.
Ο εφοπλιστής κ. Νίκος Νοτιάς πάλι, που έχει αγοράσει έκταση για το νέο προπονητήριο της ΑΕΚ, είναι επίσης δύσκολο να αναλάβει, μιας και ζει στις ΗΠΑ. Η λύση θα δοθεί αύριο, στο Δ. Σ., όπου θα αποφασιστεί ποιος και για τι χρονικό διάστημα θα αναλάβει τον ρόλο του κ. Νικολαΐδη.
Πληροφορίες ανέφεραν πως έχουν γίνει επαφές με παλιούς ποδοσφαιριστές για να αναλάβουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, με τα ονόματα των Θωμά Μαύρου, Στέλιου Μανωλά, Ηλία Ατματσίδη και Λάκη Νικολάου να είναι τα πιο πιθανά. Το σίγουρο είναι πως ο κ. Ν. Θανόπουλος θα έχει πολύ πιο ενεργό ρόλο στη διοίκηση πια.
Ηταν 21 Σεπτεμβρίου του 2005, όταν ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Θεοδωράκης έφερνε στο ίδιο τραπέζι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με το ζεύγος Νικολαΐδη. Από τότε, εξελίχθηκε μια φιλία η οποία έφερε και την πρόταση πολίτευσης του πλέον φιλόδοξου Ελληνα ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατεβεί ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές στο νομό Εβρου, αν αυτές γίνουν την άνοιξη, ή να μπει στη λίστα για ευρωβουλευτής το καλοκαίρι. Το δεύτερο σενάριο είναι να αρνηθεί προς το παρόν την πολιτική και να ασχοληθεί ενεργά με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ετοιμάζει με τη σύζυγό του Δέσποινα Μαλέα (Βανδή), για την οποία έχει ήδη κάνει επαφές με εκδότες, καναλάρχες και διαφημιστικές εταιρείες.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_1_04/11/2008_290694

Θετικός στο ενδεχόμενο να διαδεχτεί τον Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία της ΑΕΚ εμφανίστηκε o Θωμάς Μαύρος. Ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει δεχτεί κρούση από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά τόνισε πως εφόσον «οι απόψεις μας ταυτίζονται, θα ήθελα να γίνω πρόεδρος». Όσον αφορά στον Νικολαΐδη, είπε πως θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, ο Θωμάς Μαύρος δήλωσε στο sport.gr:
«Σε πρώτη φάση δεν μπορώ να σχολιάσω, ούτε να πω τίποτα, καθώς δεν έχει μιλήσει ακόμα κανείς μαζί μου, άρα δεν μπορώ να μιλήσω υποθετικά». Σε ερώτηση τι θα κάνει, αν του γίνει κρούση από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, απάντησε:
«Κατ' αρχήν είμαι θετικός, αφού είναι δεδομένη η αγάπη μου για την ΑΕΚ. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε και εφόσον ταυτίζονται οι απόψεις μας δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλάβω».Και στη συνέχεια προσέθεσε:
«Έχω πει πολλές φορές πως αυτή η ομάδα είναι στην καρδιά μου και επίσης πως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αναλάβω κάποιο πόστο είτε στην ΑΕΚ, είτε στην Εθνική, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Επαναλαμβάνω λοιπόν, πως εφόσον μου γίνει πρόταση και οι απόψεις μου ταυτίζονται με αυτές των ανθρώπων της ΑΕΚ, είμαι θετικός στο να αναλάβω πρόεδρος». Για την παραίτηση του Ντέμη Νικολαΐδη, σχολίασε:
«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ντέμης θεώρησε σωστό να παραιτηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν μπορώ να πω αν έκανε σωστά ή όχι που παραιτήθηκε τώρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα έπρεπε να είχε φύγει το καλοκαίρι, όταν και είχε ανακοινώσει πως θα παραιτηθεί. Ή λες παραιτούμαι και φεύγεις ή μένεις, δεν γίνεται να λες: θα φύγω τον Μαϊο».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=953890

Το μεγάλο κακό που έκανε ο Ντέμης…
Του Αντωνη Καρπετοπουλου
Θυμαμαι την ΑΕΚ πριν την αναλάβει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Την επίθεση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς από οργανωμένους σε καφετέρια στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών. Το κυνηγητό του Μιχάλη Κασάπη, του Στέφανου Μπορμπόκη και του Βασίλη Τσιάρτα στους Θρακομακεδόνες. Τα χρέη της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ που την έστελναν στη Δ΄ Εθνική. Τις κραυγές «πουλημένοι – πουλημένοι» στο ματς με τον Ηρακλή στο γήπεδο του Ακράτητου. Την κατεδάφιση του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.
Εκανε κακό ο Νικολαΐδης στην ΑΕΚ; Πιθανότατα «ναι». Στα τέσσερα χρόνια του στη διοίκηση της ΑΕΚ, ο Ντέμης έδειξε ότι μια ποδοσφαιρική εταιρεία μπορεί να πορεύεται αξιοπρεπώς χωρίς μπράβους στα αποδυτήρια, χωρίς νταραβέρι με διαιτητές, χωρίς συνεργασίες με παρακυκλώματα. Πριν από την εμπλοκή του Ντέμη με τα διοικητικά της ΑΕΚ, στις εφημερίδες, πολλοί επιφανείς αρθρογράφοι έγραφαν για «την ανάγκη των προέδρων να προστατέψουν τις επενδύσεις τους» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα χωρίς ντροπή. Η καθαρότητα του Νικολαΐδη έκανε πολύ κόσμο να προσέχει τι λέει: Οι θέσεις και η πρακτική του Νικολαΐδη ξαναθύμισαν σε πολύ κόσμο ότι έννοιες όπως «ποδοσφαιρικός παράγοντας» και «απατεώνας» δεν είναι ταυτόσημες.
Ολα αυτα τα χρόνια που ο Νικολαΐδης έμεινε στην ΑΕΚ, οι πιο σκληροί επικριτές του ήταν όσοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου δηλώνουν ευχαριστημένοι. Οσοι θεωρούν ότι οι οργανωμένοι είναι για τις ομάδες ευλογία τον μίσησαν. Οσοι πιστεύουν ότι οι πρόεδροι των ομάδων υπάρχουν για να κάνουν επίδειξη δύναμης «εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου» τον σιχαίνονταν. Οσοι θέλουν η ομάδα τους να κερδίζει τίτλους με κάθε κόστος, ακόμα και πουλώντας την ψυχή της σε λογιών λογιών διαβόλους, τον Νικολαΐδη τον έβλεπαν σαν εχθρό. Δεν υπάρχουν οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ: Υπάρχει στην πραγματικότητα μια ομογενοποιημένη μάζα, η οποία απλώς αλλάζει κασκόλ και συνθήματα αλλά έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Κυρίως πιστεύει στον ίδιο θεό, στον θεό της διαφθοράς, της σκοπιμότητας, της απάτης και της εξαπάτησης. Ο Νικολαΐδης υπήρξε ένας μεγάλος άθεος σε έναν κόσμο πιστών, ένας πρόεδρος που κυκλοφορούσε με σκισμένα μπλουτζίν σε μια χώρα όπου ο κανόνας είναι ο μεγαλομέτοχος να κυκλοφορεί με δέκα μπράβους.
Η αποτιμηση της δουλειάς της διοίκησής του γι’ αυτόν το λόγο δεν έγινε ποτέ ψύχραιμα: Από τη στιγμή της σύγκρουσης με τους οργανωμένους, ό, τι έκανε ο Νικολαΐδης ήταν κακό. Φέτος, για παράδειγμα, δεν χωράει αμφιβολία ότι η ΑΕΚ είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα κι ότι παίζει κακό ποδόσφαιρο, όμως η Ενωση περισσότερο από κακή ομάδα, είναι ημιτελής: Αν υπήρχε μια σταλιά ψυχραιμίας και λογικής, ο κόσμος θα έπρεπε να ζητάει από τη διοίκησή της παίκτες που τον Ιανουάριο θα την ενισχύσουν. Κανείς δεν μπορεί να διοικήσει μια ομάδα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου της – θυμηθείτε τα όσα έγιναν πέρυσι στον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι τι θέλει αυτός ο κόσμος. Πολύ φοβάμαι πως όποιος απαντάει ότι θέλει μια μεγάλη ΑΕΚ, θα βοηθήσει ώστε να οδηγηθεί αργά ή γρήγορα η ΑΕΚ στην κατάσταση που τη βρήκε ο Ντέμης…

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_1_04/11/2008_290696

Τα σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: