Moon

Moon

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Expect the unexpected

Η 4η Νοεμβρίου θα περάσει στην ιστορία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι φυσικά η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις Αμερικανικές εκλογές.Ο δεύτερος είναι η ισοπαλία της Ανόρθωσης μέσα στο ΓΣΠ με την Ίντερ με σκορ 3-3...Όλα τα ζήσαμε ψες....

Η μεγάλη ώρα της αλλαγής για τις ΗΠΑ ήλθε. Μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που εξελέγει πρόεδρος των ΗΠΑ. Στο κατάμεστο Χάιντ Παρκ του Σικάγο ο Ομπάμα συνοδευόμενος απο τη σύζυγο του Μισέλ και τις δύο κόρες του απωθεώθηκε.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στην ομιλία του τα εξής : "Γεια σου Σικάγο. Σε όποιον ακόμη αμφιβάλλει ότι όλα είναι δυνατά, που ακόμα αναρωτιέται εάν το όνειρο των πατέρων μας είναι αληθινό σήμερα, που αμφισβητεί τη δύναμη της δημοκρατίας, σήμερα είναι η απάντησή σας".

(http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=334&id=587995)
Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με θριαμβευτική νίκη στη Βιρτζίνια, η οποία ήταν «βαμμένη» στο ρεπουμπλικανικό κόκκινο από το 1964, και έχοντας κατακτήσει τις κρίσιμες πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Οχάιο και της Φλόριντα που δίνουν συνολικά 68 εκλέκτορες.
Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος δημοκρατικός υποψήφιος που κερδίζει τη Βιρτζίνια μετά τον Λίντον Τζόνσον το 1964. Για την ανάδειξη του νικητή των αμερικανικών εκλογών απαιτείται η συγκέντρωση 270 εκλεκτορικών ψήφων επί συνόλου 538. Τα 538 μέλη του εκλεκτορικού σώματος, και όχι η λαϊκή ψήφος, αναδεικνύουν πρόεδρο. Οι εκλεκτορικές ψήφοι είναι κατανεμημένες σε κάθε πολιτεία και την περιφέρεια της Κολούμπια.
Ο Ομπάμα είχε ήδη συγκεντρώσει 338 εκλεκτορικές ψήφους. Σε επίπεδο λαϊκής ψήφου, στο 66% ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 51% έναντι 48% που συγκεντρώνει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.
Επιπλέον, οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τόσο τη Γερουσία, όσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι Δημοκρατικοί ελέγχουν 56 έδρες, έναντι 40 των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμη για άλλες 4 έδρες στη Γερουσία.
Αντίστοιχα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί κερδίζουν 240 έδρες έναντι 156 των Ρεπουμπλικάνων, ενώ απομένει να κριθεί το αποτέλεσμα για ακόμη 35 έδρες.
Συγκεντρωτικά, ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει τις πολιτείες Οχάιο, Πενσιλβάνια Νέα Υόρκη, Νέο Μεξικό, Ρόουντ Άιλαντ, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Ουισκόνσιν, Περιφέρεια της Κολούμπια, Ιλινόι, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νιου Χαμσάιρ, Νιου Τζέρσι, Πενσιλβάνια, Βερμόντ, Μέιν, Ουάσινγκτον, Αϊόβα, Φλόριντα, Καλιφόρνια, Χαβάη, Όρεγκον.
Ο Τζον Μακέιν κατακτά Τζόρτζια, Ουαϊόμινγκ, Λουϊζιάνα, Κάνσας, Τέξας, Αλαμπάμα, Αρκανσο, Κεντάκι, Δυτική Βιρτζίνια, Νότια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Γιούτα, Τενεσί, Αϊντάχο, Αριζόνα.

(http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=334&id=587995).

Όσο για την Ανόρθωση...Η επόμενη δημοσίευση δικαιωματικά της αξίζει.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: