Moon

Moon

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Eurovision


Eurovision...Ο αγαπημένος μου θεσμός. Παρόλα τα κουφά των τελευταίων χρόνων δηλώνω φαν. Θα μου πείτε λίγο νωρίς δεν το σκέφτηκες. Ε όχι και νωρίς. Εδώ έχουν αρχίσει οι αναλύσεις. Πόσο κοντή θα είναι η φούστα της Καλομοίρας. Θα βάλει πάλι αυτά τα swarowski ή θα είναι πιο απλό το μακιγιάζ..Βασικά ο λόγος που γράφω είναι τα κλασσικά. Καθόμου χθες και σκεφτόμουν. Καταρχήν αγαπημένο κομμάτι το "Hold me now'' του Λόγκαν. Ποτέ  άλλος νομίζω δεν έχει πει ένα τόσο ερωτικό τραγούδι. Και συνεχίζω 2003 μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων η Σερτάμπ Ερενέρ μας είπε "Every way i can" χορεύοντας μας εξαίρετο χωρό της κοιλιάς.(Και μην ακούσω εθνικιστικές βλακείες).Ωραίο το τραγούδι της.2004 ο Σάκης φώναξε στην πόλη "Shake it" ταράζοντας συθέμελα το στάδιο...Όμως οι Ευρωπαίοι προτίμησαν την άγρια Ρουσλάνα...2005 η Παπαρίζου επιτέλους σάρωσε. Όμως απο εκείνη την χρονιά ξεχωρίζω τους WigWam "In my dreams" της Νορβηγίας. Κάποιοι είπαν ότι θύμιζαν Kiss όμως εκτός απο τους Λόρντι το 2006 στην Αθήνα καμιά άλλη χώρα δεν τόλμησε να πάει με τόσο ροκ κομμάτι. Και 2006 στον τελικό της Αθήνας. Η Βίσση με μια ρόκ μπαλάντα ήταν Θεά αλλά δεν έπεισε τους Ευρωπαίους. Οι Έλληνες έδωσαν ρέστα στην διοργάνωση με εντυπωσιακές τελετές. Η Αθήνα ήταν  αδιαμφισβήτητα η Eurovision του εξτένσιον και του μίνι. Παρόλα αυτά δηλώνω φαν. Και οι Μαρία της Σερβίας πέρσι ήταν πολύ καλή. Αν και δεν καταλαβαίνω λέξη απο σέρβικα εντούτοις η ερμηνεία της ήταν φοβερή και συγκλόνισε. Κατά τα άλλα θυμάμαι κατα καιρούς διάφορα τραγούδια. Πέρσι ξεχώρισα και το "Work your magic" της Λευκορωσίας...Θυμάμαι την μικρούλα του Λουξεμβούργου, τον Κοτούνιο να τραγουδά "Insieme". Την Σελίν Ντιόν που εκπροσώπησε την Ελβετία.'Εχω ξεχάσει πολλά. Αλλά σίγουρα θα επανέλθω.Και θα αναφερθώ και στην Κύπρο...

2 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Δηλώνω κι εγώ φαν της Eurovision αγαπητή φίλη! Αυτό το "λαικό πανηγυράκι", όπως το ονομάζουν, εμένα πολύ μ'αρέσει! Και σαφώς έχουν περάσει τραγούδια από αυτόν τον διαγωνισμό που έχουν αφήσει εποχή. Καθώς και τραγουδιστές που εξ αυτού έκαναν καριέρα - μην ξεχνάμε τους Abba.
Είναι μια όμορφη γιορτή, που γίνεται ακόμα πιο όμορφη όταν την ζεις από το σπίτι με φίλους, πίτσες και μπύρες, όπου ο καθένας λέει την άποψή του κι υποστηρίζει το αγαπημένο του κομμάτι.
Μια χαρά την βρίσκω την Eurovision λοιπόν και το Καλομοιράκι δυο χαρές!
Φιλιά πολλά!

Unknown είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Πανηγυράκι που μας αρέσει. Μας αρέσει γιατί περνάμε καλά και ναι μας δίνει την σπάνια ευκαιρία να κάτσουμε σπίτι με φίλους και να το παρακολουθήσουμε. Για αυτό Eurovision και πάλι Eurovision..