Moon

Moon

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η άνοδος και η πτώση μιας μεγάλης κυρίας


Πριν απο δύο εβδομάδες όταν ρωτούσες κάποιον στην Κύπρο για την Ανόρθωση θα σου απαντούσε ότι είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Όμως τα παραμύθια και τα όνειρα δεν έχουν πάντα και τόσο καλό τέλος..Έτσι και στην περίπτωση της Ανόρθωσης πριν απο δύο περίπου εβδομάδες ξέσπασε το σκάνδαλο για οικονομικές ατασθαλίες του πρώην προέδρου του σωματείου Ανδρέα Παντελή. Τις ημέρες που όλος ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθούσε με αγωνία το τι γινόταν στην Βομβάη και το ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ, τα δελτία ειδήσεων στην Κύπρο έπαιζαν πρώτο θέμα την σύλληψη του Ανδρέα Παντελή. Οι αστυνομικοί συντάκτες πήραν την σκυτάλη απο τους αθλητικούς και παρουσιάζαν το θέμα..Ο Ανδρέας Παντελή την περασμένη Πέμπτη αφέθηκε ελεύθερος. Ο σάλος όμως που ξέσπασε στην Ανόρθωση ήταν αρκετός για να οδηγήσει την ομάδα σε ήττα την Παρασκευή απο τον ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ. Η Ανόρθωση μέσα σε αυτή την κατάσταση έφτασε σήμερα στην Αθήνα. Όλοι αναρωτιούνται αν η Ανόρθωση θα καταφέρει να επαναλάβει τον θρίαμβο του καλοκαιριού με τον Ολυμπιακού... Κανείς δεν δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να γίνει αύριο. Απο την άλλη όμως είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο για την κυπριακή ομάδα. Η Ανόρθωση έχει να επιδείξει σειρά επιτυχιών αφού απέκλεισε τον Ολυμπιακό Πειραιώς, νίκησε τον Παναθηναϊκό, έφερε ισοπαλία με Βέρντερ και Ίντερ...Παρόλα αυτά το κύρος της καταρρακώθηκε.. Ο προπονητής της ομάδας Τιμούρ Κετσπάγια έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εκτόνωση της κρίσης καλώντας την περασμένη εβδομάδα τους παίκτες του να συνεχίσουν απερίσπαστοι τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Στο μεταξύ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες έστω και αν ο Ανδρέας Παντελή παραιτήθηκε.
Μια ανήσυχη ηρεμία επικρατεί στην Ανόρθωση μετά τη φουρτούνα που προκάλεσαν οι καταγγελίες εις βάρος του Ανδρέα Παντελή για οικονομικές ατασθαλίες. Από αγωνιστικής πλευράς η διοικητική κρίση ήρθε σε οριακό σημείο: δέκα μέρες πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπου η Ανόρθωση διεκδικεί την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η εν μέσω καυτών αγωνιστικών υποχρεώσεων δημοσιοποίηση του σκανδάλου προκάλεσε την αντίδραση μεγάλης μερίδας του κόσμου κατά των μελών του Δ. Σ., τα οποία προχώρησαν στις καταγγελίες. Αποψη της πλειοψηφίας των οπαδών είναι ότι το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί ενδοοικογενειακά ή να ανακινηθεί μετά τον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά τους, τα μέλη που προέβησαν στις καταγγελίες δηλώνουν ότι προσπάθησαν να λύσουν παρασκηνιακά το θέμα, ζητώντας από τον Αντρέα Παντελή να επιστρέψει τα λεφτά που -υποστηρίζουν ότι- λείπουν από τα ταμεία και να παραιτηθεί. Ο Αντρέας Παντελή πέρασε το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο και οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν από τους νομικούς συμβούλους των δύο πλευρών. Τα μέλη του Δ. Σ. ενέμεναν σε παραίτηση του Παντελή και επιστροφή των χρημάτων, οι οπαδοί πήραν το μέρος του Παντελή, οι δύο πλευρές έκαναν αλλεπάλληλες δηλώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, μέχρι που ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Αλέξανδρος Αλεξάνδρου μίλησε για υποθέσεις που έφταναν σε 1,3 εκατ. ευρώ!
Οι νέες καταγγελίες έπαιξαν ενδεχομένως καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Αντρέα Παντελή, που έμεινε ελεύθερος μόλις την Πέμπτη, να προχωρήσει αφ’ ενός στην από αέρος (κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης αθλητικής εκπομπής του ΡΙΚ!) απόλυση του δικηγόρου Γιάννη Ιωάννου, αφ’ ετέρου στο συμβιβασμό, ο οποίος επισημοποιήθηκε την Δευτέρα.
Η επόμενη ημέρα
Με παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες, ακόμη κι αν αποσυρθούν οι κατηγορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μάριος Λευκαρίτης, αποκάλυψε πως η ΟΥΕΦΑ έχει ζητήσει από την ΚΟΠ επίσημη ενημέρωση για το θέμα και σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο θα ενεργοποιήσει την Πειθαρχική της Επιτροπή. Το αποτέλεσμα του ελέγχου των οικονομικών του σωματείου από την Deloitte and Touche αναμένει και το Δ. Σ. της Ανόρθωσης, τα οποίο μετά το πέρας της έρευνας προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση.
Αγωνιστικά η πρωταθλήτρια Κύπρου είναι δυνατή και μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, οι συνέπειες της κρίσης δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη και ο χρόνος θα δείξει εάν η Ανόρθωση έχει απορροφήσει τους κραδασμούς της κρίσης ή εάν τα σημάδια της αφήσουν τη σφραγίδα τους στην αγωνιστική πορεία της.
«Κλειδί» ο Κετσπάγια
Βασικός πρωταγωνιστής για να βγει η Ανόρθωση αλώβητη από την κρίση είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο προπονητής τάχθηκε εξ αρχής στο πλευρό του Αντρέα Παντελή, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης εάν φύγει ο πρόεδρος. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, θέμα παραίτησης φαίνεται πως δεν υφίσταται. Την περασμένη Τρίτη, ο Κετσπάγια τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ότι πρέπει να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Μπορέλι παρόντος
Ενας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ την Τρίτη για να δώσει τη δική του «αύρα» στο «τριφύλλι». Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι θα βρίσκεται, καλεσμένος της nova, λίγα μέτρα μόνο μακριά από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και θα θυμηθεί τις δικές του μεγάλες στιγμές στο ίδιο γήπεδο, στη μεγάλη πορεία της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα μέχρι τους ημιτελικούς με τον Αγιαξ.
Ο αγαπημένος «Χότα-Χότα» των «πράσινων» φιλάθλων θα μιλήσει για τις δυσκολίες που κρύβει το παιχνίδι σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στα ελληνικά Μέσα, καθώς λείπει αρκετά χρόνια από την Ελλάδα, και θα αναλύσει το κρίσιμο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ανόρθωση, που θα κρίνει και ποια από τις δύο ομάδες θα προχωρήσει στην επόμενη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αναμέτρηση της Τρίτης θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το novasports1.


(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_1_06/12/2008_294927)

Σοκ υπέστη η Κύπρος από το γεγονός ότι το εθνικό σύμβολο της χώρας, η ποδοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσης, πρωταγωνιστεί τώρα στο αστυνομικό ρεπορτάζ! Αιτία, η σύλληψη του προέδρου της, Αντρέα Παντελή, εναντίον του οποίου διερευνάται, πλέον, ποινικό αδίκημα υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο της ομάδας. Χρήματα που προέρχονται από τα κέρδη του Champions League.

Η πρόκριση της Ανόρθωσης στους ομίλους της διοργάνωσης είχε προσλάβει στην Κύπρο διαστάσεις εθνικού θριάμβου. Ο πολιτικός κόσμος, ο τύπος και η Εκκλησία ανέδειξαν την Ανόρθωση ως πρότυπο και για πολιτικές επιτυχίες: Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας αποκάλεσε τον προπονητή της «στρατηγό Κετσπάγια», ενώ ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως «η πρόκριση της Ανόρθωσης ανανεώνει την πίστη για απελευθέρωση της Κύπρου». Μέσα στο γενικό παραλήρημα, ορισμένοι περίμεναν ότι κάτι άσχημο θα έσκαγε, καθώς η UEFA έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ πριν από έναν αγώνα της ομάδας στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ομως τα αποτελέσματα για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν καθαρά. Τελικά, η βόμβα έσκασε όταν η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του σωματείου.

Το θέμα σιγόβραζε, πάντως, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, όταν ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Τουμαζής διαπίστωσε ότι κάτι πήγαινε στραβά με τις εισπράξεις της ομάδας από τους αγώνες της στο Champions League. Σύμφωνα με καταγγελίες επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου, απουσιάζουν από τα ταμεία της ομάδας 1,4 εκατ. ευρώ! Μεταξύ αυτών, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Ανόρθωσης, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, είναι και 450.000 ευρώ μετρητά από τις εισπράξεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οπως δήλωσε ο Αλεξάνδρου, ο πρόεδρος μετά τον αγώνα έβαλε τις εισπράξεις σε μια σακούλα και έκτοτε δεν τα είδε κανένας.Ολα τα μάτια στην Κύπρο, ποδοσφαιρικά και μη, είναι τώρα στραμμένα στον... ήρωα Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Ανόρθωσης. Ο γεωργιανός προπονητής, που είναι επιστήθιος φίλος του προέδρου της ομάδας, τοποθετήθηκε και τον στηρίζει απόλυτα. Την περασμένη Κυριακή ο Αντρέας Παντελή πέρασε την ονομαστική του εορτή στο αστυνομικό κελί. Ο Απόστολος Ανδρέας είναι ο τοπικός Αγιος των Κυπρίων. Χιλιάδες κόσμου μετέβησαν την ημέρα της γιορτής του στο μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα, στην κατεχόμενη Καρπασία για προσκύνημα. Μεταξύ τους και οπαδοί της Ανόρθωσης που πήραν μαζί τους μερικά από τα κύπελλα της ομάδας, σαν τάμα...Παρά τις καταγγελίες για υπεξαιρέσεις, ο κόσμος της ομάδας είναι στην πλειονότητα του με τον Αντρέα Παντελή, λόγω και της στήριξης που του έδωσε δημόσια ο Τιμούρ Κετσπάγια: «Είναι απίστευτο, ένας άνθρωπος που γλίτωσε πολλούς ανθρώπους από τη φυλακή, να βρίσκεται τώρα στη φυλακή», δήλωσε ο γεωργιανός προπονητής μετά τη νίκη της ομάδας του με τον Ατρόμητο και συμπλήρωσε: «Η νίκη είναι αφιερωμένη από μένα και πιστεύω απ' όλους τους παίκτες, στον πρόεδρο. Θέλω να του πω κουράγιο και δύναμη. Εχει προσφέρει απίστευτα πράγματα. Για πάντα αυτός ο άνθρωπος θα είναι φίλος μου και ό,τι και να γίνει δεν θα μου αλλάξει κανείς γνώμη...».Πιέσεις για συμβιβασμόΗ πίεση του κόσμου επέφερε ένα συμβιβασμό: Συμφωνήθηκε η παραίτηση του Α. Παντελή από την προεδρία της ομάδας και η δέσμευσή του να επιστρέψει όσα χρήματα αποδειχθεί ότι λείπουν. Σαν αντάλλαγμα, τα μέλη του συμβουλίου που τον είχαν καταγγείλει στην αστυνομία θα αποσύρουν τις καταγγελίες. Ωστόσο, η νομική υπηρεσία του κράτους ανακοίνωσε ότι δεν δεσμεύεται από τον ιδιωτικό διακανονισμό και ότι η διερεύνηση του ποινικού αδικήματος θα συνεχιστεί. Πολιτικά, οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες για την Ανόρθωση, καθότι υπάρχει και η αντιζηλία των άλλων μεγάλων ομάδων που ναι μεν δοξάζουν την ομάδα για τις επιτυχίες της, αλλά αν καταρρεύσει κάθε άλλο παρά θα στενοχωρηθούν. Ιδιαίτερα, όταν στην κυβέρνηση είναι το ΑΚΕΛ που ελέγχει πλήρως την Ομόνοια, σε μια κοινωνία όπου το ποδόσφαιρο είναι έντονα πολιτικοποιημένο και από τις επιδόσεις των ομάδων κερδίζονται και χάνονται εκλογές...
(http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=13230948)

Ανόρθωση έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα, αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να «κλέψει» την παράσταση στο ΟΑΚΑ και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Για κάθε ενδεχόμενο, την αποστολή περίμενε στο αεροδρόμιο αστυνομική δύναμη, η οποία την συνόδευσε και μέχρι το ξενοδοχείο που κατέλυσε. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν ξεχνούν τα όσα είχαν γίνει την προηγούμενη φορά που είχαν έρθει στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αν και οι συνθήκες την παρούσα στιγμή είναι τεταμένες και για άλλους λόγους.

(http://www.phileleftheros.com.cy/main/showarticle_prt.asp?id=594926)

Η ομάδα του Κετσπάγια, πληρώνοντας τη γενική ανακατοσούρα των διοικητικών εξελίξεων, τη σύλληψη πρώτα και την παραίτηση ύστερα του προέδρου Ανδρέα Παντελή, όχι μόνο ηττήθηκε στο ντέρμπι της Παρασκευής από το ΑΠΟΕΛ, αλλά παράλληλα «εκθρονίστηκε» από την κορυφή παραμένοντας στους 28 βαθμούς, -1 από το ΑΠΟΕΛ και +1 από την Ομόνοια, αλλά μ' ένα παιχνίδι λιγότερο. Επιπλέον, η Ανόρθωση για την αυριανή, κρίσιμη αναμέτρηση με τους «πράσινους», κρίσιμη τόσο για την έξοδό της στο UEFA όσο και (με νίκη) στους 16 του Champions League, θα παραταχθεί στην Αθήνα χωρίς τον Σάβιο που υπέστη κάκωση στον έξω πλάγιο σύνδεσμο αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο μετά από μόλις 11 λεπτά αγώνα. Σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο αναμένεται να δώσει το «παρών» του ο Αλβανός γκολκίπερ Αριαν Μπεκιάι που επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις.
(http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=73629604)
Ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό που θα καθορίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αναφέρθηκε στα διοικητικά προβλήματα της ομάδας, την μέχρι τώρα πορεία της Ανόρθωσης στον θεσμό, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πάρει την πρόκριση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κετσπάγια:
«Ξέρετε πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση στον όμιλο μας, φτάσαμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική με τα πράγματα να είναι ανοιχτά και εμείς να έχουμε ακόμα μπροστά μας τον στόχο της πρόκρισης. Οταν μπήκαμε στους ομίλους δεν είχαμε καν φανταστεί ότι θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, να διεκδικούμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
»Για ακόμα μια φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έκαναν καταπληκτική δουλειά μέχρι τώρα και ελπίζω να κάνουν το ίδιο και αύριο. Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Στο αυριανό ματς κάποια από τις δυο ομάδες θα προκριθεί, κάποια θα πάει στο κύπελλο UEFA, ενώ εμείς μπορεί και να αποκλειστούμε.
»Εμείς έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε την πρόκριση, αλλά το αυριανό ματς δεν είναι εύκολο, όπως δεν ήταν εύκολο κανένα από τα ματς του ομίλου. Εχουμε κάποιες δυσκολίες, αλλά εμείς πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και πιστεύουμε στους παίκτες μας ότι θα μπουν μέσα και θα δώσουν ότι καλύτερο έχουν για να πάρουν την νίκη και να προκριθούν», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της Ανόρθωσης.Για τα αγωνιστικά προβλήματα εκτός του Σάβιο: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σαβιο δεν θα παίξει. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι καλά. Δεν μπορώ να σας πω ακόμα για την 11άδα. Τι θέλετε, να σας πω την σύνθεση;».Για τα διοικητικά προβλήματα: «Φαίνεται ότι η δόξα και το χρήμα μας έφεραν προβλήματα, ενώ πριν ήμασταν μια χαρά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Σίγουρα δεν μπορώ να πω αν δεν θα επηρεαστούμε η όχι, αυτό θα φάνει στο γήπεδο. Εμείς ήρθαμε για το καλύτερο».Για την τωρινή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ματς της Κύπρου: «Δεν έχει σημασία τι ήταν ο Παναθηναϊκός τώρα και τι ήταν τότε. Εχει καλούς παίκτες, ενώ φυσικά παίζουν και στην έδρα τους, μπροστά σε ένα γεμάτο στάδιο που θα έχει 70000 κόσμο.
»Ομως πρέπει να δείξουμε μια καλή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν παίζει μόνος του ο Παναθηναϊκός αύριο, παίζουμε κι εμείς. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προκριθούμε».Για το ποιό ήταν το πιο κρίσιμο ματς, με Ολυμπιακό η Παναθηναϊκό: «Πιο σημαντικό ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς τότε είχαμε να δώσουμε δύο αγώνες για να προκριθούμε στο Champions League. Αλλωστε, αν δεν είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό δεν θα ήμασταν τώρα εδώ».Για το εάν υπάρχει στο μυαλό του η ισοπαλία: «Οχι, η ισοπαλία δεν μας βολεύει ούτε για την τρίτη θέση, γιατί αν η Βέρντερ κερδίσει την Ιντερ, τότε θα βγούμε τέταρτοι και θα αποκλειστούμε και από το UEFA. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε σε μια ευχάριστη θέση, καθώς έχουμε φτάσει ένα ματς πριν την ολοκλήρωση των ομίλων να διεκδικούμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
»Οτι και να γίνει στο αυριανό παιχνίδι, η ομάδα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Κανείς δεν το περίμενε να έχουμε φτάσει στο σημείο που έχουμε φτάσει, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε και θα την διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος».Για το εάν είναι καλύτερο που η Ανόρθωση πάει για ένα αποτέλεσμα και όχι για δυο: «Για να είμαι ειλικρινής μπορεί να είναι καλύτερο για μας που πρέπει μόνο να κερδίσουμε γιατί θα ήταν επικίνδυνα για μας να μας βόλευε και η ισοπαλία, καθώς μπορεί να δεχόμασταν ένα γκολ στο 80' και μετά να ήταν όλα δύσκολα.
»Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγούμε όλοι μπροστά, θα περιμένουμε, θα κάνουμε το παιχνίδι μας, αφού άλλωστε αυτό το στυλ παιχνιδιού μας έφερε εδώ που είμαστε».Για το ποιά ομάδα του ομίλου θα διάλεγε για αντίπαλο σε ένα τέτοιο παιχνίδι: «Δεν ξέρω, όλες οι ομάδες του ομίλου είναι δύσκολες, αλλά μην ξεχνάμε ότι στον όμιλο μόνο μια ελληνική ομάδα έχουμε κερδίσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε έναν βαθμό, αλλά πήγε στο Μιλάνο και νίκησε και αυτό δεν ήταν τυχαίο.
»Ολοι τον είχαν ξεγραμμένο και τώρα έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία από όλους να περάσει στην επόμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές ειδικά στην μεσαία γραμμή. Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα και ποια τα συν του, αλλά εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας όπλα για να νικήσουμε». Για την εμπειρία των παικτών του σε αυτό το επίπεδο: «Σίγουρα είναι πολλοί παίκτες στην ομάδα μου που δεν έχουν εμπειρία τέτοιου επιπέδου, αλλά μέχρι τώρα έχουν δείξει πως δεν επηρεάζονται από την εξέδρα.
»Βέβαια, ο Παναθηναϊκός έχει τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά το ΟΑΚΑ δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως είναι το Καραϊσκάκη».Για τον τρόπο παιχνιδιού της Ανόρθωσης αλλά και του Παναθηναϊκού: «Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε σε κάθε ματς και δεν θα ρισκάρουμε από την αρχή. Οσον αφόρα στον Παναθηναϊκό, δεν νομίζω ότι θα παίξει από την αρχή επιθετικά. Οτι κι αν πούμε τώρα θα δείξει μέσα στο ματς πως θα εξελιχθεί».Για τον κόσμο της Ανόρθωσης: «Πράγματι είναι πολύ ευχάριστο για μας που θα έχουμε κόσμο στο πλευρό μας. Ηρθαν πολλοί περισσότεροι αυτή την φορά και αυτό οφείλεται ίσως ότι το ματς γίνεται στην Αθήνα. Τους ευχαριστούμε και περιμένουμε με τις φωνές τους να μας εμψυχώσουν».Για τα ενδεχόμενα πρόκρισης: «Ότι κι αν γίνει θα είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, όπως και πρέπει να είναι κάθε ανορθωσίτης. Φτάσαμε σε ένα ματς που θα τα αποφασίσει όλα για την πρόκριση και θέλουμε να διεκδικήσουμε ότι ο καθένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί». Για το εάν η πορεία της Ανόρθωσης είναι «φωτοβολίδα»: «Δεν θα το έλεγα αυτό, καθώς και τις δυο προηγούμενες χρονιές η ομαδα είχε φτάσει πολύ κοντά στην πρόκριση στους ομίλους. Να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γίνει μετά.
»Εχουν γίνει κάποια πράγματα, αλλά το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν είναι 'πυροτέχνημα', έχουμε φτάσει εδώ με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό. Το τι θα γίνει μετά δεν ξέρω».Για το εάν θα συνεχίσει στον πάγκο της Ανόρθωσης: «Όλα είναι πιθανά αυτή την στιγμή. Εγώ σκέπτομαι μόνο το αυριανό ματς. Εχουμε χρόνο για να σκεφτούμε τα υπόλοιπα».Δηλώσεις για τον αγώνα έκανε και ο Νίκος Κατσαβάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες της Ανόρθωσης στην συνέντευξη Τύπου: «Αύριο είναι το πιο κρίσιμο ματς στην ιστορία της ομάδας. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία τα πάει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό.
»Εχουμε δουλέψει και δεν έχουμε φτάσει τυχαία εδώ που έχουμε φτάσει. Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: