Moon

Moon

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Αντίο Αλέξη


Βουβός θρήνος επικράτησε στην κηδεία του 15χρονου Αλέξη στο νεκροταφείο του Π. Φαλήρου, του 15χρονου που έχασε τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου από πυρά αστυνομικού. Χιλιάδες δακρυσμένα μάτια αποχαιρέτισαν τον αδικοχαμένο νέο για την τελευταία του κατοικία. Από νωρίς οι μαθητές και φίλοι του Αλέξη κατέκλυσαν το προαύλιο του νεκροταφείου. Μαζί τους γονείς,καθηγητές αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στην τραγική οικογένεια. Το λευκό φέρετρο με το άψυχο σώμα του Αλέξη κράτησαν συμμαθητές και φίλοι του, ενώ βγαίνοντας από το παρεκκλήσι του νεκροταφείου ο κόσμος φώναζει "αθάνατος" και τον συνόδευσε με παρατεταμένο χειροκρότημα και ρένοντας με λουλούδια το δρόμο προς την τελευταία του κατοικία. Εκατοντάδες ήταν και τα στεφάνια από φορείς, κόμματα, σχολεία, οργανισμούς και φυσικά πρόσωπα,ενώ στην κηδεία ανάμεσα στο πλήθος παραβρέθηκε και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μαζί με τα παιδιά του. Παραφωνία στην τελετή, ήταν τα επεισόδια,που σημειώθηκαν έξω από το νεκροταφείο και στους γύρω δρόμους στη Νέα Σμύρνη, όπου ομάδες νεαρών φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και των δημοσιογράφων
Χιλιάδες μαθητές έδωσαν το «παρών» στο Κοιμητήριο του Π.Φαλήρου, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Δυνατό το χειροκρότημα των παιδιών, όταν από το ναό βγήκε το λευκό φέρετρο.Συμπλοκές σημειώθηκαν στους γύρω δρόμους από το νεκροταφείο του Π.Φαλήρου, ανάμεσα σε ομάδα που έφυγε από τη συγκέντρωση έξω από το νεκροταφείο και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι νεαροί φώναζε συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, όταν εντόπισαν κάμερες στην οδό Λέσβου, η οποία καταλήγει στο νεκροταφείο.
Οι νεαροί άρχισαν να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών προς τούς οποίους έριξαν πέτρες, ξύλα και πορτοκάλια οι δε δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στους δρόμους να γίνει αποπνικτική
Με συνθήματα και χειροκροτήματα πλήθος κόσμου, οικογένεια, συμμαθητές και φίλοι αποχαιρέτησαν στο νεκροταφείο του Π.Φαλήρου, τον αδικοχαμένο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Θλίψη, αγανάκτηση και οργή για ένα παιδί που έφυγε τόσο νωρίς.
Σημειώνεται ότι στο σημείο δεν υπάρχει παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Ο 15χρονος Αλέξης έγινε έναν νέο σύμβολο μίας γενειάς που κατηγορείται καθημερινά για αδιαφορία και έλλειψη ιδανικών.
Είναι άδικο αυτήν την στιγμή να μιλάμε για την κηδεία ενός 15χρονου παιδιού. Ας είναι αυτή η τελευταία "θυσία" στον αυταρχισμό και στην καταστολή.
Καλό ταξίδι μικρέ μας φίλε Αλέξη.
Ας τιμήσουμε την μνήμη του Αλέξη ειρηνικά αλλά δυναμικά!
(http://www.madata.gr/index.php/24/26/28443.html)
Σιωπηρό ξέσπασμα στην κηδεία του Αλέξη
Παρουσία χιλιάδων κόσμου ολοκληρώθηκε στο κοιμητήριο Π.Φαλήρου η κηδεία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έχασε άδικα τη ζωή του από τα πυρά αστυνομικού.
Η εξόδιος ακολουθία έχει τελειώσει και μόλις η σωρός βγήκε από την εκκλησία το μέχρι τότε απολύτως σιωπηλό πλήθος ξέσπασε σε κατάρες κατά των δολοφόνων.Πρωταγωνιστές οι χιλιάδες νέοι, οι οποίοι χθες και σήμερα διαδήλωσαν δυναμικά στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.
(http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=248896)
Εκεί που νωρίτερα εκατοντάδες διαδηλωτές – μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί – είχαν προσπαθήσει να διαδηλώσουν ειρηνικά, δεχόμενοι όμως την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας, το απόγευμα της Τετάρτης, επικρατεί ξανά η γνωστή πλέον εικόνα των κουκουλοφόρων που προξενούν καταστροφές.

Για πολλή ώρα νωρίτερα το απόγευμα στην είσοδο του Μετρό Συντάγματος είχαν εγκλωβιστεί μαθητές και διαδηλωτές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τελικά με την παρέμβαση της ΔΟΕ οι αστυνομικοί συμφώνησαν να αφήσουν τους μαθητές να αποχωρήσουν.
Νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου εναντίον των διαδηλωτών καθώς πλησίαζαν στην πλατεία Συντάγματος. Η μεγάλη πορεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα από τα Προπύλαια.
Το μέλος της ΔΟΕ Κώστας Τουλγαρίδης δήλωσε στον ρ/σ City ότι τα ΜΑΤ είχαν εξαπολύσει «επιχείρηση απώθησης της ειρηνικότατης διαδήλωσης και παρεμπόδισης υλοποίησης της απόφασης του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων να φτάσουν στο Σύνταγμα για να τελέσουν την πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου». Όπως είπε δάσκαλος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο ενώ προβλήματα υγείας παρουσίασαν μαθητές που δέχτηκαν δακρυγόνα.
Το απόγευμα της Τρίτης οι "γνωστοί - άγνωστοι" βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ σημειώνονται μικρής έκτασης ευτυχώς επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Πατησίων και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στην ΑΣΟΕΕ νεαροί έχουν οχυρωθεί στο κτίριο και μαζεύουν πέτρες και μάρμαρα.
Συμπλοκές στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Ανέλπιστες συμπλοκές σημειώνονται ωστόσο στη Νέα Σμύρνη όπου οι ομάδες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το χώρο της κηδείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου εγκλώβισαν τον όγκο των ανθρώπων που αποχώρησαν μετά την τελετή.
Νωρίτερα νεαροί δημιούργησαν μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια της τελετής στους γύρω δρόμους, πράγμα που έδωσε την αφορμή στα ΜΑΤ να κινηθούν με υπερβολική ένταση κατά των νεαρών. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και γύρω στις 6 το απόγευμα στα στενά του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης σημειώνονται οδομαχίες και ρίψεις δακρυγόνων.
(http://www.cosmo.gr/News/Hellas/223507.html)
Η κατάληξη μιας τραγικής ιστορίας. Ένα κράτος που δολοφονεί τα ίδια του τα παιδιά και που δικαιολογείται λέγοντας ότι θα ληφθούν μέτρα για τους ένοχους. Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι όλα αυτά που γίνονται είναι προσχεδιασμένα. Το να σκοτώνεις παιδιά με την δικαιολογία ότι σε προκάλεσαν είναι τουλάχιστον γελοίο...Κανείς δεν δικαιολογεί την βία, τα καμένα καταστήματα, στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων στην Ελλάδα. Όμως πίσω απο την οργή υπάρχει ένα αναπάντητο γιατί..Το γιατί δολοφονήθηκε ένα αθώο παιδί απο ένα Ράμπο της αστυνομίας. Αν αυτό συνέβαινε σε καιρό χούντας θα λέγαμε ότι έφταιγε το καθεστώς. Υποτίθεται ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Μια δημοκρατία που συναλλάσσεται με μοναστήρια, μια δημοκρατία που δίνει στους νέους της 700 ευρώ. Μια δημοκρατία που δίνει στους συνταξιούχους της 300 ευρώ..Στο καλό Αλέξη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Ήσουν ένα θύμα σε μια παράνοια...Ελπίζω ο Καραμανλής να μην αρχίσει να μιλά σαν τον Πολύδωρα για ασύμμετρες απειλές. Να σταματήσει επιτέλους ο παραλογισμός του καψίματος και του πλιάτσικου. Και επιτέλους οι κρατούντες στην Ελλάδα να αναλάβουν τις όποιες ευθύνες που τους αναλογούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΡΜΗ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ!ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΝΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ
ΟΥΣΙΩΔΗ ΛΥΣΗ!ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ,ΠΑΡΕ ΠΤΥΧΙΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ,ΚΑΝΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ,ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΑ 35 ΜΕ 40 ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΕ
ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΑΠΑΙΣΙΟ ΤΡΟΠΟ!!!Ε Ο Χ Ι!!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!!!!