Moon

Moon

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Αλέξης Τσίπρας ο νέος ηγέτης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απο χθές ο νεαρότερος αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Σε ηλικία μόλις 33 χρόνων ο Τσίπρας αναδείχθηκε πρόεδρος του Σύριζα με ποσοστό 70,41%. Ψήφισαν 1.196 άτομα. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε 840 ψήφους και ο Φώτης Κουβέλης 342. Βρέθηκαν 3 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια.
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μετά την εκλογή του δήλωσε : "Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους εσάς που αυτές τις τρεις ημέρες, με την παρουσία σας, με τον ενθουσιασμό σας, με την αισιοδοξίας σας δώσατε μια ισχυρή εντολή. Κυρίως την εντολή τη δώσατε εσείς με την παρουσία σας και όχι τα αποτελέσματα. Ότι πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς, τις υψηλές προσδοκίες την κοινωνίας που περιμένει από μας πολλά. Και αυτή η εντολή είναι εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα."
Είναι σίγουρα πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ένας τόσος νέος άνθρωπος στην ηλικία ανέλαβε την ηγεσία ενός κόμματος. Και μάλιστα σε τόσο μεγάλο ποσοστό. Το θέμα είναι ότι γενικά στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο οι αρχηγοί κομμάτων είναι μεγάλοι σε ηλικία. Οι νεαρότεροι περιορίζονται σε άλλα χαμηλότερα πόστα. Το ερώτημα είναι κατα πόσο ειδικά στην Κύπρο είμαστε έτοιμοι να εμπιστευτούμε τους νέους σε τόσο μεγάλα πόστα.
Και ενώ βρισκόμαστε 6 μόλις μέρες πριν απο τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα σημάνει το τέλος αυτής της μακράς προεκλογικής εκστρατείας πιστεύουμε ότι είμαστε το κέντρο της γης. Δύο όμως θέματα υπάρχουν στην επικαιρότητα που επηρεάζουν και την Κύπρο. Το πρώτο είναι η πολυαναμενόμενη ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσόβου. Κάτι που αν γίνει (η ανεξαρτησία υπολογίζεται να γίνει ή στις 17 ημέρα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο ή στις 18 επομένη του πρώτου γύρου), σημαίνει αυτόματα και την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Και όπως είπε και ο Ρώσσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ η Μόσχα αν και δεν υποστηρίζει αυτή την κίνηση και στηρίζει την Σερβία εντούτοις η άμεση επίπτωση της θα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο. Το δεύτερο μπορεί να μην έχει και τόσο άμεση σχέση με την Κύπρο αλλά εχει με τον ελληνισμό γενικότερα. Και δεν είναι άλλο απο την ονομασία των Σκοπίων. Τα Σκόπια ή ΠΓΔΜ παρουσιάζονται αδιάλλακτα ως προς το θέμα του ονόματος και της αλλαγής τους.
Και μέσα σε αυτό τον κυκεώνα μήπως ήλθε η ώρα των νέων; Μήπως τελικά θέλουμε και εμείς άλλους νέους όπως στον Αλέξη Τσίπρα για να αλλάξουν τον κόσμο;Αυτό όμως δεν σημαίνει και την αλλαγή νοοτροπίας;;;
Λέμε τώρα...Με την ευχή να πάνε όλα καλά τα συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει και συνέχεια και άλλοι νέοι θα ακολουθήσουν και θα πάρουν ηγετικές θέσεις στα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: