Moon

Moon

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Φέρτε μας μετάλιο!!!


Φέρτε μας μετάλιο λέει το novasport στην ιστοσελίδα του για την Εθνική Μπάσκετ που πέρασε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Ναι ο Τεό, ο Δημήτρης και τα άλλα παιδιά είναι έτοιμα για νέες προκλήσεις στα γήπεδα του Πεκίνου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ: «Παίξαμε αρκετά καλά και κερδίσαμε και τα τέσσερα παιχνίδια του Προολυμπιακού. Προκριθήκαμε και τώρα μας μένει λίγος καιρός για προετοιμασία. Τα αποτελέσματα ήρθαν χάρη στην ομαδική προσπάθεια. Κάθε χρονιά η Εθνική δείχνει ότι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Είναι νωρίς να μιλάμε για Πεκίνο και πρέπει πρώτα να ξεκουραστούμε».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Παίξαμε όμορφο μπάσκετ και εκτιμώ ότι αυτή η Εθνική παίζει το καλύτερο μπάσκετ των τελευταίων χρόνων. Η Ολυμπιάδα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση και η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ. Κουραστήκαμε, αλλά άξιζε. Αυτο που θέλω να τονίσω είναι ότι πλέον η Εθνική μπορεί να πει ότι παίζει και με μυαλό, καθώς όλα τα υπόλοιπα τα είχαμε».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: «Η Εθνική έχει διάρκεια και είναι συνεπέστατη σε όλα τα ραντεβού. Σήμερα παίξαμε σαν ομάδα. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και πάντα στόχευε ψηλά. Είναι σημαντικό να βελτιώσουμε κάποιες ατέλειες, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε. Στο Πεκίνο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Εχουμε άγχος, αλλά έχουμε το δημιουργικό άγχος. Αλλωστε, χωρίς άγχος δεν μπορείς να πας μπροστά. Εχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Η πρόκριση ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Αυτό το καλοκαίρι ήταν περίεργο για μας και πλέον επικεντρωνόμαστε για το Ολυμπιακό τουρνουά. Πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να γίνουμε καλύτεροι. Εχουμε τον χαρακτήρα και, όταν έχεις ένα στόχο, τον κυνηγάς και, αν τον πετύχεις, είσαι χαρούμενος».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (προπονητής Ελλάδας): "Νομίζω ότι για μία ακόμη βραδιά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι επικίνδυνος, όταν αντιμετωπίζει μία ομάδα φαβορί σαν εμάς. Μέχρι το σημερινό είχαμε κατακτήσει τρία παιχνίδια με πάθος, θέληση και καθαρό μυαλό. Σημερα συνδυάσαμε αποτέλεσμα και θέαμα, που ικανοποίησε τον κόσμο. Το Πουέρτο Ρίκο είναι επικίνδυνη ομάδα, που ξέρει να χειριστεί την πίεση και πάντα δημιουργεί νευρικότητα, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτα. Εμείς παίξαμε συγκεντρωμένα σε όλο το παιχνίδι, με ομαδικότητα. Κερδίσαμε ένα τουρνουά, που η ομάδα απέκτησε καινούργιους φίλους σε όλο τον κόσμο. Πήραμε ένα από τα μεγαλύτερα μετάλλια. Πιστεύω ότι, αν συνεχίσουμε με σεμνότητα και σεβασμό, θα προσφέρουμε χαρές. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ευχαριστούμε τον κόσμο, που και σήμερα ήταν καταπληκτικός. Από αύριο εύχομαι όλα τα μικρά παιδιά να είναι με μία μπάλα στα χέρια, που σίγουρα θα τους χαρίσει μελλοντικά συγκλονιστικές στιγμές».

Ο Ζήσης αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις και το ιατρικό τιμ συνέστησε να μην χρησιμοποιηθεί, αν δεν υπήρχε ανάγκη. Θα ξεκουραστεί και ελπίζουμε να μην έχει τίποτα και να συνεχίσει κανονικά".

Όσο για τους στόχους; «Να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουμε υπομονή. Ξεκινώντας από αυτό το τουρνουά, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων που θα συναντήσουμε στο Πεκίνο. Αυτό που προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο είναι να "διαβάζουμε" την κάθε στιγμή, να μη νευριάζουμε και να μη χάνουμε την υπομονή μας. Με αυτόν τονν τρόπο μέχρι στιγμής έχουμε πολλές περισσότερες χαρές παρά λύπες».

Τεχνικά πού οφείλεται ο περιορισμός των αντίπαλων σκόρερ; «Καθένας ατομικά και με την ομαδική προσπάθεια καταφέραμε να περιορίσουμε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου μας. Όλες οι ομάδες που βρέθηκαν απέναντί μας, τους δημιουργήσαμε πρόβληματα στην επιθετική δραστηριότητα. Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές, εμείς απλώς τους βοηθάμε να δουν καλύτερα το παιχνίδι και συμπαραστεκόμαστε».
(http://www.novasports.gr/basketball/default.asp?aid=155240)

Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Εθνική Ελλάδας βροντοφώναξε «παρούσα» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξασφαλίζοντας το δεύτερο «εισιτήριο», μετά την Κροατία, από τα τρία συνολικά του Προολυμπιακού τουρνουά, χάρη στη νίκη της επί του Πουέρτο Ρίκο στον ημιτελικό με 88-63.(http://express.gr/news/sports/54066oz_2008071954066.php3)

Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Εθνική Ελλάδας δηλώνει «παρούσα» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξασφαλίζοντας το ένα από τα τρία συνολικά του Προολυμπιακού τουρνουά, χάρη στη νίκη της επί του Πουέρτο Ρίκο στον ημιτελικό με 88-63.(http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=920868&lngDtrID=246)

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Σφύριξε χαρούμενα μπορείς !!!

Ο καιρός συνεχίζει τα δικά του. Το θερμόμετρο είναι κολλημένο μεταξύ 38-40 βαθμών. Το μυαλό μου είναι σε κατάσταση φραπέ. Βαριέμαι τους πάντες και τα πάντα. Έχω κουραστεί με όλους και με όλα. Μόνη μου παρηγοριά τα Σαββατοκυρίακα και οι μικρές αποδράσεις εκτός πόλης. Όταν τα μαζεύω και πάω σε Πρωταρά. Πήγα ένα εξαιρετικό σαββατοκυρίακο στην Λεμεσό όπου και πέρασα πολύ ωραία. Ήταν μοναδικά. Η Λεμεσός πρσφέρεται για διασκέδαση. Πάντως όταν είμαι εκτός Λευκωσίας είμαι πολύ χαρούμενη. Όταν πάλι πάρω τον δρόμο της επιστροφής στην πρωτεύουσα με πιάνει η μελαγχολία. Πίσω στην πραγματικότητα. Μέχρι τις διακοπές. Η Λευκωσία μου αρέσει την λατρεύω. Είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Τις νύχτες του καλοκαιριού μου αρέσει να γυρνάω στις αυλές των σπιτιών, στην παλιά Λευκωσία και να χαζεύω τα αστέρια. Όπως το Σάββατο στην Λεμεσό σε εκείνο το παραλιακό μπαράκι. Εκεί δίπλα στην θάλασσα. Νύχτες καλοκαιριού 2008. Μακριά απο προβλήματα. Μακριά απο έγνοιες. 

Καλοκαίρι 2008

Οι φωτο πριν ήταν χωρίς άλλα σχόλια. Κυπριακό καλοκαίρι. Με πολύ ωραίες τοποθεσίες και παραλίες σε όλη την Κύπρο. Για μικρές αποδράσεις. Λεμεσός, Πάφος, Πέγεια, Πρωταράς είναι μόνο μερικές απο αυτές. Η Κύπρος που προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία. Εν μέσω συναντήσεων των δύο ηγετών, με το ενδεχόμενο να αρχίσουν 1η Σεπτεμβρίου οι απευθείας συνομιλίες, με το στάσιμο νερό στη Λεμεσό και το καράβι που πηγαινοέρχεται για να μην χαλάσει το νερό (ΕΛΕΟΣ!!!) αυτό που είναι καλύτερο είναι να λύσουμε, να φύγουμε να ησυχάσουμε για διακοπές και να μην μας νοιάζει για το το θα γίνει. Happy Summer Holidays. Δεν είναι ανάγκη να πάμε στη Χαβάη με το Θωμά μας φτάνει η Κύπρος. ...

Summer 2008