Moon

Moon

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ελλάδα: Πρόωρος τελικός με Τουρκία (21.00) ... | Sigma Live

Ελλάδα: Πρόωρος τελικός με Τουρκία (21.00) ... Sigma Live

Νέος αρχηγός στις τουρκικές ένοπλες δυναμεις-Ίδιες αδιάλλακτες θέσεις | Sigma Live

Νέος αρχηγός στις τουρκικές ένοπλες δυναμεις-Ίδιες αδιάλλακτες θέσεις Sigma Live

Στην Κωνσταντινούπολη οι Οικολόγοι | Sigma Live

Στην Κωνσταντινούπολη οι Οικολόγοι Sigma Live

«Μαύρα» τα βλέπουν οι Έλληνες | Sigma Live

«Μαύρα» τα βλέπουν οι Έλληνες Sigma Live

Σκάνδαλο με τα «Θρησκευτικά» του Καντάφι | ΔΙΕΘΝΗ | Agelioforos.gr

Σκάνδαλο με τα «Θρησκευτικά» του Καντάφι ΔΙΕΘΝΗ Agelioforos.gr

Περικυκλωμένη από πυρηνικούς σταθμούς η Κύπρος | Sigma Live

Περικυκλωμένη από πυρηνικούς σταθμούς η Κύπρος Sigma Live

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ηχηρό χαστούκι από Μπάν Κι Μούν | Sigma Live

Ηχηρό χαστούκι από Μπάν Κι Μούν Sigma Live

Η σφαγή της FIBA

Η σφαγή της FIBA

Και στα δικά σας οι ανύπαντροι

Και στα δικά σας οι ανύπαντροι

To μήνυμα της Χίλαρι στους απόδημους | Sigma Live

To μήνυμα της Χίλαρι στους απόδημους Sigma Live

Παγδατής: Αποκλεισμός από Σταχόφσκι (1-2). Με Αρνό Κλεμάν στο US OPEN ... | Sigma Live

Παγδατής: Αποκλεισμός από Σταχόφσκι (1-2). Με Αρνό Κλεμάν στο US OPEN ... Sigma Live

ΠΑΟΚ: Παλικάρι (και) στην Πόλη | Sigma Live

ΠΑΟΚ: Παλικάρι (και) στην Πόλη Sigma Live

Τραγωδία στους ελληνικούς αιθέρες | Sigma Live

Τραγωδία στους ελληνικούς αιθέρες Sigma Live

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Casus belly dance

Casus belly dance

Οδική συνείδηση ...

Στην Κύπρο του 2010 δεν έχουμε καθόλου οδική συνείδηση. Μα καθόλου όμως...Και δεν πιστεύω ότι θα αποκτήσουμε ποτέ. Χθες όπως κάθε μέρα στις 5 σχόλασα απο τη δουλειά να πάω σπίτι...Πολύ κοντά στο σπίτι μου ένας αναίσθητος οδηγός πήγε να κατεβεί άκουσον άκουσον το πεζοδρόμιο κλείνοντας μου το δρόμο...Στην προσπάθεια μου να τον αποφύγω σταμάτησα. Το αποτέλεσμα ήταν να έλθει μια ανισόρροπη, τρελή απο πίσω να μου κτυπήσει. Όταν κατέβηκα να δω τι έγινε αυτή έβριζε, φώναζε κλπ...Μέχρι να δω τι ζημιά είχε γίνει σηκώστηκε και έφυγε...Όταν πήγα σπίτι διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο είχε πάθει μεγάλη ζημιά, το μπουτ δεν άνοιγε..Το αποτέλεσμα ήταν να πάει σε ισιωτή, μπογιατζή κλπ χωρίς να ξέρω πόσα θα μου στοιχίσει. Δεν είναι ότι λυπάμαι τα σίδερα, γιατί το αυτοκίνητο είναι μια μάζα σίδερα. Ούτε ότι έχω παραπάνω λεφτά για πέταμα. Η ζημιά έγινε....Όμως είναι το γιατί στην Κύπρο του 2010 οι οδηγοί θεωρούν ότι ο δρόμος αποτελεί χωράφι του παππού τους.......Σε συνέχεια της χθεσινής δημοσίευσης για την ιστορία με τον καρκίνο αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία.............Αυτά καλημέρα.

Βρέθηκε το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη | Sigma Live

Βρέθηκε το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη Sigma Live

Nooz.gr : ΑΕΚ: Τρέχει να προλάβει την τιμωρία

Nooz.gr : ΑΕΚ: Τρέχει να προλάβει την τιμωρία

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ: Πρόκριση στη γενέτειρα του | Sigma Live

ΠΑΟΚ: Πρόκριση στη γενέτειρα του Sigma Live

Έξαλλος ο Νομάρχης Ηλείας με την παραπομπή του για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 - Πολιτική - The Best News

Έξαλλος ο Νομάρχης Ηλείας με την παραπομπή του για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 - Πολιτική - The Best News

Κάτι τέτοιες μέρες

Σήμερα άλλη μια ζεστή μέρα ξεκίνησε....Πρωί σηκώθηκα και πήγα να φτιάξω στο κομμωτήριο το μαλλί το οποίο λόγω υγρασίας έχει μακρύνει πολύ....Τελωσπάντων δίπλα μου καθόταν μια κοπέλα...Κουβέντα στην κουβέντα με ρωτάνε αν ήξερα τον τάδε. Τους απαντώ ναι ρε τον ήξερα λίγο τον γνώρισα στην προηγούμενη δουλειά. Τι κάνει? Πέθανε μου απαντούν χθες ήταν η κηδεία του...Κόκκαλο εγώ..Μα πως αφού ήταν πολύ νέος....45 χρονών πέθανε απο την επάρατη νόσο. Η κοπέλα δίπλα σου είναι πρώτη του ξαδέρφη. Συλληπητήρια της λέω σοκαρισμένη.....Ναι μου λέει. Σοκαρίστηκες έ? Ναι πολύ.......Η κοπέλα δίπλα μου η ξαδέρφη του αποθανόντα έκοψε τα μαλλιά της πολύ κοντά...Ξέρεις γυρίζει και μου λέει....Πέφτουν απο την χημιοθεραπεία. Δεν πήγαινε άλλο...Έπρεπε να τα κόψω....Γύρισα και την κοίταξα. Θαυμάζω το κουράγιο σας της είπα...Τι να κάνουμε κορίτσι μου η ζωή θέλει δύναμη. Αν δεν το παλέψω θα με πάρει απο κάτω..Έμεινα να την κοιτάζω. Αυτή η γυναίκα πάλευε με αξιοπρέπεια τον καρκίνο....Όταν τελείωσε φόρεσε το μαντήλι της και μια ωραία γιρλάντα..Πως με βρίσκετε μας είπε χαμογελαστή..Υπέροχη της λέω εγώ....Χαμογέλασε. Μας χαιρέτησε και βγήκε...Τότε σκέφτηκα πόσο χαζή είμαι που μουρμουρώ για βλακείες. Πόσο χαζή είμαι που κάνω θέμα γιατί θα κόψω 3-4 δάκτυλα τα μαλλιά μου....Βλακείες. Και αυτή η γυναίκα γελούσε και μου έδωσε μάθημα ζωής..Πολεμάει παρά την αρρώστια της....................Κάτι τέτοιες μέρες μέσα απο τόσο άσχημες στιγμές καταλαβαίνεις. Την αξία της ζωής.........................................

Ένας κόμπος στο στομάχι

Ένας κόμπος στο στομάχι

Τουρκία: οι γειτονικές χώρες δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως «εξωτερική απειλή» | Sigma Live

Τουρκία: οι γειτονικές χώρες δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως «εξωτερική απειλή» Sigma Live

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σοκ στην Ελλάδα: Αλβανός βίασε και σκότωσε 11χρονη μέσα στο αυτοκίνητο του | Sigma Live

Σοκ στην Ελλάδα: Αλβανός βίασε και σκότωσε 11χρονη μέσα στο αυτοκίνητο του Sigma Live

Τέλος στην ομηρεία σε τράπεζα στον Πειραιά | Sigma Live

Τέλος στην ομηρεία σε τράπεζα στον Πειραιά Sigma Live

Προσελκύουν Τούρκους φοιτητές τα κατεχόμενα | Sigma Live

Προσελκύουν Τούρκους φοιτητές τα κατεχόμενα Sigma Live

Διεθνή εγκώμια στον Μάρκο | Sigma Live

Διεθνή εγκώμια στον Μάρκο Sigma Live

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο...

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει κάθε Αύγουστο στην Ελλάδα. Απο το 2007 και μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλιεία κάθε χρόνο έχουμε μέσα στον Αύγουστο μια μεγάλη πυρκαγιά. Φέτος ήλθε η σειρά της Καρύστου η οποία και πέρσι ήλθε αντιμέτωπη με πυρκαγιές. Και όλα αυτά αποτέλεσμα των εμπρηστών. Και πολλοί είναι αυτοί που επεσήμαναν ότι η πυρκαγιά συνεχίστηκε απο εκεί που σταμάτησε τον περασμένο Ιούλιο. Πραγματικά διερωτώμαι γιατί οι κρατούντες στην Ελλάδα δεν παίρνουν κανένα μέτρο εναντίον αυτών των εμπρηστών. Αν έστω και ένας εμπρηστής καταδικαζόταν δεν νομίζω ότι κάθε χρόνο θα είχαμε τα ίδια. Ας πάμε όμως πίσω για να δούμε πως άρχισε η όλη ιστορία. Τον Αύγουστο του 2007 268.834 εκτάρια γης κάηκαν ενώ 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαϊας Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής, Ευβοίας και Φθιώτιδος. Η Ηλεία δέχθηκε το φονικότερο κτύπημα της πυρκαγιάς αφού η πυρκαγιά που ξεκίνησε απο τη Ζαχάρω έφθασε μέχρι και την αρχαία Ολυμπία. Στην Αρτέμιδα πέθαναν 25 άτομα με πιο συγκλονιστική την ιστορία της μάνας με τα τέσσερα παιδιά που κάηκαν χωρίς να έχουν διέξοδο να ξεφύγουν. Για την ιστορία η Κυπριακή Δημοκρατία ανέλαβε την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας και τα έργα έχουν ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Το 2009 η πύρινη λαίλαπα κτύπησε την Αττική. Η πυρκαγιά επηρέασε τις περιοχές δυτικής και ανατολικής Αττικής και κατέκαυσε 35 χιλιάδες στρέμματα. Στην Κύπρο η πυρκαγιά στην περιοχή Μαχαιρά χθες κατέκαυσε μεγάλη έκταση ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για εμπρησμό αφού βρέθηκαν πολλές εστίες ταυτόχρονα.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Καταστρέφουν την εκκλησία του Αγ. Φίλωνα για να κτίσουν "πανεπιστήμιο" οι Τούρκοι | Sigma Live

Καταστρέφουν την εκκλησία του Αγ. Φίλωνα για να κτίσουν "πανεπιστήμιο" οι Τούρκοι Sigma Live

Κάνει πίσω η Κυβέρνηση για τους Όραμς | Sigma Live

Κάνει πίσω η Κυβέρνηση για τους Όραμς Sigma Live

Aραράτ-Παπαδόπουλος: «Μεγαλύτερη η αξία της πρόκρισης» | Sigma Live

Aραράτ-Παπαδόπουλος: «Μεγαλύτερη η αξία της πρόκρισης» Sigma Live

Αλητεία Σέρβων! (vid) | Gazzetta.gr

Αλητεία Σέρβων! (vid) Gazzetta.gr

Ξύλο και αίμα στο ΟΑΚΑ! - Απίστευτο ξύλο ανάμεσα σε Έλληνες και Σέρβους διεθνείς | Sigma Live

Ξύλο και αίμα στο ΟΑΚΑ! - Απίστευτο ξύλο ανάμεσα σε Έλληνες και Σέρβους διεθνείς Sigma Live

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στον Πόντο

Στον Πόντο

Πέθανε ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Agelioforos.gr

Πέθανε ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης ΕΙΔΗΣΕΙΣ Agelioforos.gr

Ημικρατικό επίδομα ευθύνης, μεσούσης της κρίσης | Sigma Live

Ημικρατικό επίδομα ευθύνης, μεσούσης της κρίσης Sigma Live

15Αυγουστος 2010

Ο 15Αύγουστος του 2010 σίγουρα θα μείνει χαραγμένος στην ιστορία για την τέλεση για πρώτη φορά μετά απο 88 χρόνια λειτουργίας στη Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απύθηνε μήνυμα ειρήνης στους Τούρκους μνημονεύοντας παράλληλα τους Οθωμανούς Σουλτάνους που ευεργέτησαν τη μονή. Ταυτόχρονα η τελετή μεταδόθηκε απο την ΕΤ3 αλλά και απο την Τουρκική Κρατική Τηλεόραση (TRT) καθώς και απο τα κανάλια Ankara TV, Show, Star. Ο τουρκικός τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα. Η εφημερίδα "Χουριέτ" αναφέρθηκε στην φιλοξενία που επέδειξε ο λαός της Τραπεζούντας στους ορθόδοξους που συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, ενώ η "Βατάν" επισημαίνει ότι αναζωγονήθηε ο τουρισμός της περιοχής. Η "Ραντικάλ" έγραψε χθες ότι "Η ιστορική λειτουργία θα τελεστεί σήμερα" ενώ η "Ταράφ" είχε τίτλο "Ημέρα λειτουργίας στην Σουμελά". Αντίθετα η εθνικιστική "Γιενί Τσαγ" είχε τίτλο "Ποντιακό Μπαϊράμι στην Τραπεζούντα" γράφοντας παράλληλα ότι κάποιοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις αντιδράσεις ότι "θα τρίξουν τα κόκκαλα των προγόνων μας και σκέφτηκαν μόνο τα χρήματα. Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο. Η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Πρέπει επιτέλους η Τουρκία αφού επιθυμεί ή τουλάχιστον διατείνεται ότι επιθυμεί την ένταξης της στην ΕΕ να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Ο Οικομενικός Πατριάρχης σε συνέντευξη του στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV αναφέρθηκε και στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η οποία παραμένει κλειστή για 39 χρόνια. Η κυβέρνηση Ερντογάν επέτρεψε μετά την τέλεση λειτουργίας στην περιοχή της Καππαδοκίας και την τέλεση λειτουργίας στην Παναγία την Σουμελά. Οι όποιες αντιδράσεις των εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας ευτυχώς παρέμειναν στα λόγια και δεν υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο. Απο την άλλη οι Ισλαμιστές θεωρούν ότι θα πρέπει να δοθεί άδεια στους Μουσουλμάνους για τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία. Κάτι όμως που συναντά τις αντιδράσεις των Κεμαλιστών αφού η Αγία Σοφία αποτελεί με απόφαση του Μουσταφά Κεμάλ μουσείο απο το 1935. Ένα πάντως είναι σίγουρο. Η πράξη της κυβέρνησης Ερντογάν να επιτρέψει την τέλεση της λειτουργίας άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις. Και χάρισε στιγμές κατάνυξης όχι μόνο σε όσους παρευρέθηκαν στη λειτουργία που τελέστηκε στην Παναγία Σουμελά αλλά και σε χιλιάδες Ορθόδοξους σε όλο τον κόσμο. Σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες αποτιμούν θετικά την λειτουργία στην Παναγία την Σουμελά. Η Ραντικάλ έχει τίτλο "Το άνοιγμα της Σουμελά" ενώ η "Ακσιάμ" 'εχει τίτλο "Δυνατό κάλεσμα ειρήνης απο την Σουμελά" και αναφέρεται στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος ανέφερε ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που τελεί την λειτουργία μετά απο τόσα χρόνια. Η "Βατάν" έχει τίτλο "Ευχαρίστησε τους σουλτάνους" και αναφέρεται στο μνημόσυνο που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τους Οθωμανούς Σουλτάνους που ευεργέτησαν το μοναστήρια της Παναγίας Σουμελά. Η "Χουριέτ" έχει τίτλο "Ήλθαμε για να προσευχηθούμε" και αναφέρεται στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος σημείωσε ότι τόσο οι πιστοί όσο και ο ίδιος ήλθαν στο Μοναστήρια της Παναγίας Σουμελά για να προσευχηθούν. Η "Ζαμάν" έχει τίτλο "Λειτουργία μετά απο 88 χρόνια στην Σουμελά" ενώ η εφημερίδα "Σταρ" έχει τίτλο "Λειτουργία ειρήνης μετά απο 88 χρόνια στο Μοναστήρι της Σουμελά". Η ίδια εφημερίδα σε άλλο άρθρο της αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος, χαρακτήρισε τη λειτουργία ιστορική. Τέλος η "Μιλλιέτ" έχει τίτλο "Κάλεσμα ενότητας και ανεκτικότητας απο την Σουμελά". Η "Χουριέτ" έχει τίτλο "Ιστορικό γεγονός". Στο θέμα αναφέρονται και τα ειδησειογραφικά δίκτυα της Τουρκίας CNNTURK και NTV αλλά και μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως Euronews, Deutsche Welle.

Σοκ στον ελληνισμό από την εθνικιστική δολοφονία ομογενούς στην Αλβανία | Sigma Live

Σοκ στον ελληνισμό από την εθνικιστική δολοφονία ομογενούς στην Αλβανία Sigma Live

Η ιστορία γυρίζει σελίδα στην Παναγία Σουμελά | Sigma Live

Η ιστορία γυρίζει σελίδα στην Παναγία Σουμελά Sigma Live

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Επίθεση με μολότοφ στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη | Sigma Live

Επίθεση με μολότοφ στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη Sigma Live

Οστά αγνοουμένων έφεραν στο φως οι εκσκαφές στον Παρισινό | Sigma Live

Οστά αγνοουμένων έφεραν στο φως οι εκσκαφές στον Παρισινό Sigma Live

Όταν τον Αύγουστο βρέχει....

Δανείζομαι τον τίτλο αυτού του δίσκου του Κούλη Θεοδώρου..Ο Αύγουστος ποτέ δεν μου άρεσε....Πάντα τον Αύγουστο αν και είναι ο μήνας των γενεθλίων μου τον έχω συνδέσει με άσχημα γεγονότα.....Η επέτειος της δεύτερης φάσης της εισβολής στην οποία μπορεί να ήμουν αγέννητη αλλά σημάδεψε τα παιδικά μου χρόνια. Ο μαύρος Αύγουστος του 1996 όταν δολοφονήθηκαν απο τους Αττίλες οι Ισαάκ και Σολωμού......Ο φρικτός Αύγουστος του 2005 με το αεροπορικό δυστύχημα της Ήλιος και οι ψυχές όλων εκείνων που χάθηκαν...Ο Αύγουστος του 2006 με την απώλεια ενός πρώην συναδέλφου.....Κάθε Αύγουστο κάποιος φεύγει..... Και ο κύκλος στενεύει..................Και σήμερα ακόμα ένα μαύρο μαντάτο...Λες και όλα τα κακά γίνονται αυτό τον μήνα....Σε όλους αυτούς που έφυγαν...Με οποιαδήποτε αφορμή.Αιωνία η μνήμη τους.Γιατί όταν κάποιοι τον Αύγουστο είναι διακοπές κάπου αλλού ο Αύγουστος είναι βροχερός.....Όταν τον Αύγουστο βρέχει οι ψυχές μας ταξιδεύουν να συναντήσουν αυτούς που φεύγουν...ΥΓ Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς που μένουν. Και υπομένουν στωϊκά τον πόνο και την απώλεια....................................................................

H Ναόμι και τα διαμάντια

H Ναόμι και τα διαμάντια

Αποχώρηση από την ηγεσία του ΑΚΡ αν χάσει τις εκλογές προανήγγειλε ο Ερντογάν

Αποχώρηση από την ηγεσία του ΑΚΡ αν χάσει τις εκλογές προανήγγειλε ο Ερντογάν

Κατά χιλιάδες φτάνουν οι προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά στην Τουρκία

Κατά χιλιάδες φτάνουν οι προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά στην Τουρκία

Πέφτουν αστέρια απόψε! | Sigma Live

Πέφτουν αστέρια απόψε! Sigma Live

Τί σημαίνει "δημοσιογράφος";

Τί σημαίνει "δημοσιογράφος";

Άφαντη η κεφαλή του αντιαρματικού | Sigma Live

Άφαντη η κεφαλή του αντιαρματικού Sigma Live

Έρογλου «οι Τ/κ θα συνεχίζουν να ζουν ελεύθερα» | Sigma Live

Έρογλου «οι Τ/κ θα συνεχίζουν να ζουν ελεύθερα» Sigma Live

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Do you speak... Protaras? | Sigma Live

Do you speak... Protaras? Sigma Live

Ντούσαν, συγγνώμη

Ντούσαν, συγγνώμη

Βρήκαν τα 79 από τα 172 κιλά των εκρηκτικών | Sigma Live

Βρήκαν τα 79 από τα 172 κιλά των εκρηκτικών Sigma Live

Τοξικό νέφος πνίγει τη Μόσχα! | Sigma Live

Τοξικό νέφος πνίγει τη Μόσχα! Sigma Live

Λευκωσία....

Λατρεύω την Λευκωσία τον Αύγουστο. Έτσι όπως είναι ήσυχη...Ειδικά τα βράδια...Όταν κάθομαι έξω παρέα με τα αστέρια.....Είναι τέλεια...Κάποιοι όμως αποφάσισαν να ταράξουν την ησυχία της πόλης τον Αύγουστο. Τα οδικά έργα στην είσοδο της πρωτεύουσαν προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο αφού ναι μεν ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών υπάρχουν όμως και αυτοί που μένουν εντός......Και ενώ η τροχαία πήρε μέτρα το Σαββατοκυρίακο δεν αποφύγαμε το κυκλοφοριακό χάος. Οι Λευκωσιάτες καλούνται λοιπόν να χρησιμοποιούν το FIR Λευκωσίας για τις μετακινήσεις του..Σόρρυ ρε παιδιά αλλά αυτά είναι τρελά πράγματα....Το ελικόπτερο δεν θα το γλυτώσουμε...Αφού θα αρχίσουν εντός Σεπτεμβρίου τα έργα και στην Προδρόμου...Σας λέω θα θέλουμε πτητικά μέσα...Δεν υπάρχει αυτό πραγματικά..Κατανοώ την ανάγκη να γίνουν έργα και είμαι υπέρ. Όταν όμως τα έργα προκαλούν τόσο χάος...Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί......Άσε και η οδική συνείδηση που δεν υφίσταται ή πάει περίπατο..........

Μακελειό στη Στυλίδα για λόγους αντεκδίκησης | Sigma Live

Μακελειό στη Στυλίδα για λόγους αντεκδίκησης Sigma Live

Παγδατής: Αγγίζει την πρώτη 20άδα ... | Sigma Live

Παγδατής: Αγγίζει την πρώτη 20άδα ... Sigma Live

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

maNga - All We Need is Everyone (We Should Go)

Λεμονής: «Μπορούμε να γίνουμε σπουδαία ομάδα» | Sigma Live

Λεμονής: «Μπορούμε να γίνουμε σπουδαία ομάδα» Sigma Live

''Tα πυρά των λιβανικών δυνάμεων ήταν σκόπιμα'' | Sigma Live

''Tα πυρά των λιβανικών δυνάμεων ήταν σκόπιμα'' Sigma Live

Της βαριοπούλας

Ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται για δημοψήφισμα στις 12 Σεπτεμβρίου για αποδοχή ή απόρριψη της αναθεώρησης του Συντάγματος, για ακόμα μια φορά βρέθηκε στην μέση μιας παρολίγο ανοικτής ρήξης με τους στρατιωτικούς. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και στην οποία εμπλέκονται δεκάδες αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν επέτρεψε την επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν τα ανώτατα αξιώματα του τουρκικού στρατού. Μετά απο 4 μέρες διαβουλεύσεων το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο διαβίβασε τη λίστα προαγωγών, στην οποία όμως δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα των 11 αξιωματικών, που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε σχέδιο της κυβέρνησης. Απο τους 102 υπόποτους 25 είναι εν ενεργεία μόνο 11 όμως δικαιούνταν προαγωγή. Τέλη Αυγούστου αναμένεται να αποστρατευθεί ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ ενώ το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αναμενόταν να εγκρίνει τον διορισμό του Ισίκ Κοσανέρ στην θέση του. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Στο μεταξύ διατάχθηκε ποινική έρευνα εναντίον του αρχηγού του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ σε σχέση με την προσπάθεια "παρεμπόδισης δίκαιης δίκης" για την υπόθεση Εργκενεγκόν.

Παραμένουν οι έντονες διαφωνίες στο περιουσιακό - Σήμερα νέα συνάντηση | Sigma Live

Παραμένουν οι έντονες διαφωνίες στο περιουσιακό - Σήμερα νέα συνάντηση Sigma Live

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Σαλαβατώντας

Καμίνι η Κύπρος...Γίναμε (λέμε τώρα) Ντουπάι...Στις θερμοκρασίες μόνο όμως για να εξηγούμαστε...Λοιπόν σχολνάω χθες απόγευμα...Αλλά τις τελευταίες μέρες για πολλούς και διάφορους λόγους μπαίνω σπίτι κατά τις 8.30...Χθες όταν επιτέλους τελείωσα αυτά που είχα να κάνω πάω σπίτι διαπιστώνοντας ότι δεν είχαμε ρεύμα....Τελωσπάντων αποφασίζω να πάω σε συγγενικό σπίτι..Ενώ πήγαινα με παίρνουν τηλέφωνο να γυρίσω σπίτι γιατί ήλθε το ρεύμα..Όμως φευ υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο αφού ο δρόμος προς στο σπίτι ήταν κομμένος για οδικά έργα..Το αποτέλεσμα ήταν να γυρίζω στα στενοκάντουνα και επειδή οι δρόμοι ήταν σκοτεινοί έγινα μάρτυρας και αυτοκινητιστικού δυστυχήματος αφού η ορατότητα λόγω υγρασίας και έλλειψης φώτων ήταν μηδενική. Τελικά εφθασα σπίτι.......Όταν έφθασα διερωτήθηκα τα εξής : α)είναι κατανοητό ότι λόγω της αφόρητης ζέστης το σύστημα μεταφοράς ρεύματος της ΑΗΚ υπερφορτώνεται..Λογικά λέω εγώ τώρα δεν θα έπρεπε να παίρνονται μέτρα για να μην συμβαίνουν αυτές οι διακοπές...Η ζέστη είναι αφόρητη και χωρίς κλιματιστικό δεν ζεις..β) Το ότι είναι Αύγουστος δεν σημαίνει ότι η Λευκωσία αδειάζει..Και θα πρέπει να σκάψουμε όλους τους δρόμους και τα δρομάκια και να ταλαιπωρούμε αυτούς που μένουν εντός...Δεν φτάνει που μένουμε και δεν έχουμε διακοπές να το υποστούμε και αυτό..........γ)Η οδική συνείδηση των Κυπρίων είναι απο ελάχιστη ως ανύπαρκτη...Οδηγούν και όποιο πάρει ο χάρος.......Ψιτ μάγκες οι δρόμοι είναι δημόσιοι δεν είναι χωράφια του παππού σας για να κάνετε ότι θέλετε........δ)Οι δρόμοι και ειδικά τα στενοκάντουνα δεν είναι γκαράζ να παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας για να πάτε να δείτε τους ηλικιωμένους γονείς σας (η δικαιολογία που έχω ακούσει άπειρες φορές).....Και να μην χωρά ο άλλος να περάσει...Ακόμα δεν έχουμε ελικοδρόμια για να υπερίπτανται τα ελικόπτερα μας της Λευκωσίας για να φθάσουμε στον προορισμό μας. Για αυτό μαζευτείτε...Και ύστερα μου λέτε ότι σαλαβατώ........Ελάτε στη θέση μου....

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Στην Κύπρο οι "Αγγελιαφόροι της Ειρήνης" | Sigma Live

Στην Κύπρο οι "Αγγελιαφόροι της Ειρήνης" Sigma Live

Η Ψαρού δεν είναι ροκ!

Η Ψαρού δεν είναι ροκ!

Οι σαλαβατημένοι...

Τις τελευταίες εβδομάδες το αγαπημένο μου ρήμα είναι το σαλαβατώ........Πολύ ωραίο ρήμα όταν το λες γεμίζει το στόμα σου...Ψάχνοντας στα λεξικά βρήκα ότι προέρχεται απο το τουρκικό salavat που σημαίνει τουρκική προσευχή την οποία κάνουν για να ευλογήσει ο Μωάμεθ τους απογόνους του. Στα κυπριακά όμως σημαίνει παραπονιέμαι, ψελλίζω, μουρμουρώ..Μου αρέσει σαν λέξη και μάλιστα δημιούργησα και την μετοχή του σαλαβατημένος......Τις τελευταίες μέρες αφού ο καύσωνας κτυπάει κόκκινο έχουμε όλοι σαλαβατήσει με τους 46 βαθμούς...Και άμα είσαι μέσα στο κλιματιστικό καλώς όταν όμως είσαι έξω δεν υποφέρεται με τίποτα.......................Επίσης... Όλοι σαλαβατούν..Για το κυπριακό την ενότητα του εσωτερικού μετώπου..Φαντάζεστε δηλαδή τι σαλαβάτημα (βρήκα και το ουσιαστικό) θα πέσει αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο.........Μετά σαλαβατούν στο ΔΗΚΟ για τις διαφορετικές απόψεις των στελεχών με την ηγεσία....Στην Ελλάδα αφού όλοι σαλαβάτησαν εν μέσω καλοκαιριού για την απεργία των οδηγών βυτιοφόρων και φορτηγών αυτή τελικά έληξε...Στην ελεύθερη Αμμόχωστο χθες σαλαβατούσαν δικαίως γιατί λόγω υγρασίας έμειναν εν μέσω καύσωνα χωρίς νερό.....Όπως βλέπετε όλοι για τους δικούς τους λόγους σαλαβατούν στις πλείστες περιπτώσεις δικαίως..Μια συμβουλή προς άπαντες σαλαβατημένους...Θα περάσει και αυτό...................

Αδιευκρίνιστα σημεία στην συμφωνία για τον Λιμνίτη | Sigma Live

Αδιευκρίνιστα σημεία στην συμφωνία για τον Λιμνίτη Sigma Live

Μνημόσυνο Μακαρίου με πολιτικά μηνύματα ενότητας | Sigma Live

Μνημόσυνο Μακαρίου με πολιτικά μηνύματα ενότητας Sigma Live

Ο Καρογιάν μίλησε, τα στελέχη υποδικνύουν συμμόρφωση στους διαφωνούντες | Sigma Live

Ο Καρογιάν μίλησε, τα στελέχη υποδικνύουν συμμόρφωση στους διαφωνούντες Sigma Live