Moon

Moon

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Ομόνοια Βορείου Πόλου

Έφαγα τον κόσμο να βρω κάτι για την Ομόνοια Βορείου Πόλου στο διαδίκτυο. Το μόνο που βρήκα ήταν ότι αγωνίζεται για φέτος στον 1ο όμιλο του Πρωταθλήματος της ΠΟΕΛ . Να μου πείτε τι έπαθες με την συγκεκριμένη ομάδα. Πολλοί φίλοι μου αγωνίζονται σε αυτή και την περασμένη Κυριακή παρακολούθησα τον αγώνα με τον ΕΑΣ Αρεδιού. Έτσι είπα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτή.
Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω πληροφορίες αλλά η ιστοσελίδα της Αναγέννησης Λυθροδόντα ήταν και πάλι πολύ βοηθητική.
Η Ομόνοια Βορείου Πόλου στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Πρωταθλήματος της ΠΟΕΛ αντιμετώπισε τον ΑΟΛ Λακατάμιας. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2. Στην 2η αγωνιστική στις 12 Οκτωβρίου αντιμετώπισε την Αναγέννης Παλουριώτισσας εκτός έδρας. Η Ομόνοια νίκησε με 4-2.
Στην τρίτη αγωνιστική αντιμετώπισε εντός έδρας τον ΕΑΣ Αρεδιού και νίκησε με 3-1. Ήταν το παιχνίδι που παρακολούθησα. Να σημειώσω ότι η σωτήρια παρέμβαση του Ανδρέα απέτρεψε δεύτερο γκολ της αντίπαλης ομάδας.

Στις επόμενες αγωνιστικές η Ομόνοια Βορείου Πόλου αγωνίζεται στις 8 Νοεμβρίου με τον ΑΠΟΦ Φαρμακά, στις 15 Νοεμβρίου με το Κέντρο Νεότητας Πλατύ, στις 23 Νοεμβρίου με την Θύελλα Κοκκινοτριμιθιάς, στις 6 Δεκεμβρίου με τη Νέα Γενιά Αγίας Μαρίνας, στις 14 Δεκεμβρίου με την Αναγέννηση Λυθροδόντα και στις 20 Δεκεμβρίου με τον ΑΠΟΠ Παλαικύθρου.

Και πάλι πολύ βοηθητική για το εγχείρημα μας η ιστοσελίδα της Αναγέννησης Λυθροδόντα.

ΥΓ. Αυτή η δημοσίευση είναι αφιερωμένη είναι στους παίκτες και τους οπαδούς της Ομόνοιας Βορείου Πόλου.

(http://anagennhsh.com/index.php?option=com_joomleague&func=showPlan&mode=1&p=2)

Πρωτάθλημα ΠΟΕΛ

Το πρωτάθλημα ΠΟΕΛ χωρίζεται σε δύο ομίλους. Φέτος στον 1ο όμιλο αγωνίζονται Θύελλα Κοκκινοτριμιθιάς, Νέα Γενιά Αγίας Μαρίνας, ΑΠΟΠ Παλαικύθρου, ΕΑΣ Αρεδιού, Ομόνοια Βορείου Πόλου, ΑΟΛ Λακατάμιας, ΑΠΟΦ Φαρμακά, Αναγέννηση Παλουριώτισσας, Κέντρο Νεότητας Πλατύ, Αναγέννηση Λυθροδόντα.

Η πρώτη φάση των ομίλων άρχισε στις 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Η προκριματική φάση του Κυπέλλου θα αρχίσει στις 1-2/11/2008, και θα συνεχιστεί στις 29-30/11/2008. Η β φάση του κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 3-4/01/2009.

Μέχρι στιγμής στην βαθμολογία του πρώτου ομίλου προηγείται η Αναγέννηση Λυθοδρόντα με 6 βαθμούς και ακολουθούν ΑΠΟΠ Παλαικύθρου, ΑΟΛ Λακατάμιας, Ομόνοια Βορείου Πόλου, ΑΠΟΦ Φαρμακά και Θύελλα Κοκκινοτριμιθιάς με 4 βαθμούς.

Στον δεύτερο όμιλο αγωνίζονται οι ομάδες : Πρόοδος Καϊμακλίου, ΠΑΟΚ Κλήρου, Άτλας Αγλαντζιάς, ΕΑΣ Αγίου Δομετίου, Ανατολή Λατσιών, Ολυμπιάδα Λυμπιών, ΑΕΛ Λακατάμιας, Πρόοδος Μιας Μηλιάς, ΑΕ Σιας, Δόξα Δευτεράς.

Μέχρι στιγμής στην βαθμολογία του δευτέρου ομίλου ισοβαθμούν με 3 βαθμούς η Πρόοδος Καϊμακλίου, ΠΑΟΚ Κλήρου, Άτλας Αγλατζιάς και ΕΑΣ Αγίου Δομετίου.

Οι πληροφορίες προέρχονται απο την ιστοσελίδα της Αναγέννησης Λυθροδόντα.
http://anagennhsh.com/index.php
Ομολογουμένως ήταν πολύ δύσκολο να βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα και αυτή η ιστοσελίδα είναι πολύ κατατοπιστική.

Αγροτικό Ποδόσφαιρο

Το αγροτικό ποδόσφαιρο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το αγροτικό ποδόσφαιρο κάποτε ήταν το φυτώριο, που έβγαζε τα μεγάλα ταλέντα. Από εκεί ξεπετάγονταν οι μεγάλοι άσοι. Από την ΕΠΟΠΛ, την ΠΟΕΛ, την ΠΑΑΟΚ, την ΠΟΑΣΠ, την ΑΠΟΕΣΠ και άλλες ιστορικές αγροτικές ομοσπονδίες.

Όλες αυτές οι ομοσπονδίες στεγάζονται κάτω απο την αιγίδα της ΣΥΝΟΠΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΣΤΟΚ).


Αριθμός Μελών της Ομοσπονδίας
Έχει 12 Ομοσπονδίες μέλη και 261 ενεργά σωματεία
Ομοσπονδία
Ενεργά Σωματεία
ΑΟΚΝΕΛ 25
ΑΠΟΕΣΠ 7
ΕΠΕΛ 20
ΕΠΟΛ 38
ΕΠΟΠΛ 39
ΟΠΝ ΣΕΚ 15
ΠΑΑΟΚ 33
ΠΑΟ 8
ΠΟΑΛ 10
ΠΟΑΣΠ 12
ΠΟΕΛ 41
ΠΟΕΠΑ 14

(http://online.netinfo.com.cy/koa_flat/federations_40.shtm)

1. Η καλλιέργεια γενικά και η διάδοση στην κοινωνία του φιλάθλου πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι, και ειδικότερα η εξάπλωση του αθλήματος του Ποδοσφαίρου.
2. Η ηθική και πνευματική εξύψωση των αθλητών και η ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενικής άμιλλας και της φιλίας μεταξύ τους.
3. Η οργάνωση, εποπτεία και εκπροσώπηση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου που δεν υπάγεται άμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ''ΚΟΠ''.
4. Η οργάνωση και τέλεση πρωταθλημάτων ή άλλων αγώνων, όπως προνοείται στο παρόν καταστατικό ή στους οικείους κανονισμούς.
5. Η δια μέσου της Συνομοσπονδίας ένταξη ομάδων στη δύναμη της ΚΟΠ.
6. Η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των Ομοσπονδιών - Μελών της Συνομοσπονδίας.
7. Η διαφύλαξη των συμφερόντων των Ομοσπονδιών - Μελών της Συνομοσπονδίας.
8. Η καταπολέμηση της κομματικοποίησης στον αθλητισμό και πιο ειδικά στο ποδόσφαιρο της Κύπρου.

Η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Περιφέρειας Λευκωσίας (ΕΠΟΠΛ), ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1960, για να δραστηριοποιήσει τη νεολαία της αρτισύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας στους τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, αλλά και για να κρατήσει ψηλό το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων Κυπρίων, όπως αυτό σφυρηλατήθηκε στον 4ετή απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.
Τα σωματεία που αποφάσισαν να συνασπισθούν σε Ομοσπονδία κατόπιν πρότασης του εκπροσώπου της Εθνικής Ένωσης Όλυμπος Αγλαντζιάς Νίκου Γρηγορίου ήταν:
- Εθνική Ένωσης Όλυμπος Αγλαντζιάς - Αχιλλέας Καιμακλίου - Πανεθνικός Αγίου Δομετίου - Ελευθέρια Παλλουριώτισσας - Ηρακλής Γερολάκκου - Ολυμπιάδα Νεάπολης - Χαλκάνωρας Ιδαλίου -΄ΕΘΑ Έγκωμης - Κεραυνός Στροβόλου
(http://www.epopl.com/istoriaepopl.html)

Οι υπόλοιπες ομοσπονδίες είναι Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Επαρχίας Λευκωσίας (ΠΟΕΛ), Ποδοσφαιρική Αθλητική Αγροτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΑΑΟΚ), Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγροτικών Σωματείων Πάφου (ΠΟΑΣΠ).

Αμερικανικές εκλογές

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις αμερικανικές εκλογές και ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία να δει τι μέλλει γενέσθαι.
Με την πιο ακριβή πολιτική διαφήμιση στην αμερικανική ιστορία «χτυπά» ο Ομπάμα.
Με την πιο ακριβή, μεμονωμένη, πολιτική διαφήμιση στην αμερικανική ιστορία «χτυπά» το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στον τηλεοπτικό «αέρα» έναντι του Τζον Μακέιν.
Η πολιτική διαφήμιση, η οποία κοστίζει κατά πληροφορίες 6 εκατομμύρια δολάρια, είναι διάρκειας 30 λεπτών και θα μεταδοθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, NBC και Fox.
Είναι η πρώτη φορά από το 1992 -όταν ο ανεξάρτητος Ρος Πέροτ αγόρασε μία σειρά 30λεπτών σποτ- που ένας υποψήφιος πρόεδρος στις ΗΠΑ επιλέγει να χρησιμοποιήσει αυτό τη μορφή πολιτικής διαφήμισης.
Αυτού του τύπου η πολιτική διαφήμιση δεν χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες εξαιτίας του τεράστιου κόστους.
Η 30λεπτη διαφήμιση έρχεται να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του Μπαράκ Ομπάμα στον τηλεοπτικό αέρα, τονίζει το BBC. «Με τους όρους των μίντια πρόκειται για νίκη κατά κράτος» αναφέρει ο Έβαν Τρέισι της Campaign Media Analysis Group.
Το ρεκόρ στη χρηματοδότηση της πολιτικής εκστρατείας του Ομπάμα -έχει συγκεντρώσει σχεδόν 660 εκατ. δολάρια, διπλάσιο ποσό από αυτό του Μακέιν- χρησιμοποιείται τώρα για να... «πλημμυρίσουν» με πολιτική διαφήμιση πολιτείες-κλειδιά στη μάχη της 4ης Νοεμβρίου.
Το συνολικό ποσό που διέθεσε στη διαφήμιση μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ενδέχεται να φθάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από ολόκληρο τον προϋπολογισμό της εκστρατείας του Τζον Μακέιν, ο οποίος περιορίστηκε στα 84 εκατ. δολάρια γιατί διάλεξε την επιλογή της κρατικής χρηματοδότησης.
(http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952170&lngDtrID=245)

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια :"Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα (Barack Hussein Obama) είναι Αφροαμερικανός πολιτικός, γερουσιαστής του Ιλινόις και ο πρώτος Αφροαμερικανός υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Η κυριότερη αντίπαλός του στην κούρσα για το χρίσμα ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Ο Ομπάμα προηγήθηκε σε αριθμό εκλεκτόρων στις προκριματικές εκλογές του 2008, και έλαβε το χρίσμα στην Εθνική Συνδιάσκεψη των Δημοκρατικών, στις 27 Αυγούστου του 2008.Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1961 από Κενυάτη πατέρα και λευκή Αμερικανίδα μητέρα. Τα περισσότερα χρόνια της παιδικής του ηλικίας τα πέρασε στη Χονολουλού, ενώ από τα 6 του ως και τα 10 του χρόνια έζησε στην Τζακάρτα με τη μητέρα του και τον Ινδονήσιο πατριό του. Απόφοιτος του Κολεγίου της Κολούμπια και της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, ο Ομπάμα εργάστηκε μεταξύ άλλων ως λέκτορας πανεπιστημίου και δικηγόρος αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από το 1997 ως το 2004 υπηρέτησε στη Γερουσία του Ιλινόις. Η προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής το 2000 απέτυχε και τρία χρόνια μετά ανακοίνωσε ότι θα διεκδικούσε το αξίωμα του γερουσιαστή.
Την επόμενη χρονιά, ενώ ήταν ήδη βουλευτής του Ιλινόις, απηύθυνε ομιλία στο Εθνικό Δημοκρατικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το 2004. Το Νοέμβριο του 2004 εξελέγη μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ με 70% των ψήφων. Ως μέλος της μειοψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την 109η συνεδρίαση του Κογκρέσου, τάχθηκε υπέρ του ελέγχου στα συμβατικά όπλα και πραγματοποίησε επίσημα ταξίδια στην Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Κατά το επόμενο (110ο) Κογκρέσο, ο Ομπάμα προώθησε νομοθεσία για τα λόμπι στις ΗΠΑ και την εκλογική απάτη, όπως επίσης για τη μείωση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη και εναντίον της πυρηνικής τρομοκρατίας.
Το Φεβρουάριο του 2007 ανακοίνωσε επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008. Έχει δώσει έμφαση στο να τερματίσει τον Πόλεμο στο Ιράκ ενώ παράλληλα να διατηρηθεί η ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Αμερικής, όπως επίσης να φροντίσει για την ανεξάρτητη ενέργεια και την καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Παντρεύτηκε το 1992 και έχει 2 κόρες. Είναι συγγραφέας δύο ευπώλητων βιβλίων. Το ένα από αυτά είναι απομνημονεύματα της παιδικής του ηλικίας και τιτλοφορείται Dreams from My Father και το άλλο λέγεται The Audacity of Hope, στο οποίο παραθέτει την προσωπική του άποψη για την αμερικανική πολιτική σκηνή.
(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA_%CE%9F%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B1)

Ο Ομπάμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Μπαράκ Ομπάμα
Ουάσιγκτον: Σταθερό προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Μπαράκ Ομπάμα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Τζον Μακέιν, σύμφωνα με τα στοιχεία της καθημερινής δημοσκόπησης των Reuters/C-SPAN/Zogby που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τετάρτη. Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν με 49% έναντι 44% μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων, έχοντας αυξήσει κατά μία μονάδα το προβάδισμά του από την Τρίτη. Η έρευνα έχει ποσοστό σφάλματος ±2,9%. «Οι καθημερινοί αριθμοί παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητοι από χθες, με μόνο μια μικρή βελτίωση για τον Ομπάμα» σχολίασε ο δημοσκόπος Τζον Ζόγκμπι. «Η κούρσα έχει 'παγώσει' προς το παρόν» εκτίμησε. Ο γερουσιαστής του Ιλινόι διατηρεί σημαντικό προβάδισμα μεταξύ αρκετών κρίσιμων ομάδων ψηφοφόρων: 15% μεταξύ των ανεξάρτητων, 10% μεταξύ των γυναικών, 8% μεταξύ των καθολικών και 5% μεταξύ των πολιτών άνω των 65 ετών. Ομπάμα και Μακέιν είναι ισόπαλοι μεταξύ των ανδρών ψηφοφόρων, ενώ υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων πήρε ένα μικρό προβάδισμα, 2%, μεταξύ των εργατών του μπλε κολάρου. «Ο Ομπάμα μένει σταθερός» σημείωσε ο Ζόγκμπι, σημειώνοντας πως διατηρεί το προβάδισμα, από 2 έως 12 μονάδες, καθημερινά από την αρχή της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, προ τριών εβδομάδων. Ο Μακέιν δεν έχει καταφέρει να ανέβει πάνω από το 45%, ενώ ο Ομπάμα έφθασε στην «οροφή» του, το 52%, πριν μία εβδομάδα. Περίπου 2% των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι, γεγονός που αφήνει μεγάλα περιθώρια εκπλήξεων. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ραλφ Νέιντερ έχει ποσοστό 2%, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ο φιλελεύθερος Μπομπ Μπαρ 1%. Το ποσοστό διαφοράς 5% είναι ακριβώς εκείνο που είχε ο απερχόμενος πρόεδρος Τζορτζ Μπους, τότε κυβερνήτης του Τέξας, έναντι του υποψηφίου των Δημοκρατικών Αλ Γκορ το 2000. Ο Γκορ έκλεισε την ψαλίδα σε ελάχιστο χρόνο και απέσπασε μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, όμως ο Μπους κέρδισε το Εκλεκτορικό Σώμα και την προεδρία μετά την αμφιλεγόμενη επανακαταμέτρηση στη Φλόριντα. Το 2004, έξι ημέρες πριν τις εκλογές ο Μπους προηγείτο του Τζον Κέρυ με 3%.
(http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=337&id=586676)

Ο Ομπάμα απεύθηνε και μήνυμα προς τους Έλληνες της Ομογένειας για την 28η Οκτωβρίου.
«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει την ηρωική συνεισφορά του Ελληνικού λαού στη μάχη κατά του φασισμού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», τονίζει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, σε μήνυμά του στους εορτασμούς της Ομογένειας του Σικάγο για την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται στην «ισχυρή φιλία» του ιδίου και του υποψηφίου για την αντιπροεδρία, Τζο Μπάιντεν, με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, κάνοντας ειδική μνεία στη «μεγάλη και ζωντανή ελληνική κοινότητα του Σικάγο», με την οποία, όπως υπογραμμίζει, «εργάστηκα πολύ στενά, υποστηρίζοντας πάντοτε τη συμμετοχή τής ευρύτερης ελληνικής κοινότητας στην αμερικανική πολιτική διαδικασία».
Ο Δημοκρατικός υποψήφιος υπογραμμίζει το σεβασμό και την εκτίμησή του στους Ελληνοαμερικανούς για την προσφορά τους σε όλες της πτυχές της αμερικανικής ζωής. «Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρές διεθνείς προκλήσεις στον 21ο αιώνα και είναι σημαντικό να μπορεί να βασίζεται στους συμμάχους μας. Γι’ αυτό, θα συνεχίσω να εργάζομαι στενά με τους Ελληνοαμερικανούς και να επαναφέρω την στενή εταιρική σχέση με την Ελλάδα και τους άλλους Ευρωπαίους συμμάχους μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, ευχαριστεί τους ομογενείς οι οποίοι τιμούν όλους εκείνους «που πολέμησαν και χάθηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».
(http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=4144)

Ομόνοια-Ανόρθωση 4-0


Η Ομόνοια την περασμένη Δευτέρα νίκησε την Ανόρθωση 4-0. Να μου πείτε κάπως αργά το σκέφτηκες να γράψεις αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.


Σε άλλη μια απόδειξη του γιατί στη μπάλα δεν μπορείς να είσαι ποτέ απόλυτος για τίποτα, η Ομόνοια έκανε μια χαψιά την Ανόρθωση, ή καλύτερα το φάντασμα της ομάδας του Κετσπάγια, που ξέχασε το καλό της κουστούμι στο "Μεάτσα".

Σε παράσταση για ένα ρόλο, με... καλεσμένους 13.000 οπαδούς της Ομόνοιας, τους παίκτες του Κετσπάγια και 4.000 φίλους της "Κυρίας" που αποχώρησαν πριν το τέλος, μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι του ΓΣΠ η ομάδα του (υπό αμφισβήτηση πριν τη σέντρα) Νεντίμ Τούτιτς.Και όμως, όχι μόνο το... pre game, αλλά και το πρώτο 20λεπτο δεν προδίκαζε αυτό που ακολούθησε. Η Ανόρθωση είχε δοκάρι με τον Λαμπάν στο 7’ και άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 20’. Ο... μασκοφόρος, πρώην Ανορθωσιάτης, Άντον Ζλόγκαρ άνοιξε με κεφαλιά το δρόμο προς τη νίκη στο 23’, μετά από σέντρα του Αλωνεύτη, στην πρώτη επίθεση της Ομόνοιας.Το 2-0 έκανε στο 36’ ο ξεχασμένος Καφού, εκμεταλλευόμενος λάθος του Δέλλα στο κέντρο, ενώ στο 3-0 διαμόρφωσε με γκολ-ποίημα ο Γιάννης Οκκάς πέντε λεπτά αργότερα, δίνοντας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.Από εκεί που σταμάτησαν, συνέχισαν στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι, με τον Ζλόγκαρ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 51’, κλέβοντας και την τελευταία ελπίδα ανατροπής από τους ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια. Τυπική διαδικασία τα υπόλοιπα λεπτά, με την Ομόνοια να φτάνει περισσότερες φορές κοντά στο γκολ, παρά η Ανόρθωση.Ανεπανάληπτο standing ovation – επιβράβευση για την υπομονή, την επιμονή και τη δουλειά του όλο αυτό τον καιρό, έζησε ο Καφού στο 76', όταν αντικαταστάθηκε από τον Χριστοφή. Τραυματίας (κράταγε τον προσαγωγό του) αποχώρησε για την Ανόρθωση στο 85' ο Τραϊανός Δέλλας.Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Ανόρθωση σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από ενάμιση χρόνο!



Σε... παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ομόνοια το ντέρμπι κορυφής με την Ανόρθωση για το κυπριακό πρωτάθλημα, καθώς συνέτριψε στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ με 4-0, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική.Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ζλόγκαρ (23΄, 51΄), Καφού (36΄) και Οκκάς (41΄).Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Ομόνοια «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης με 15 βαθμούς, ενώ η Ανόρθωση βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με 13 (δεύτερος είναι ο ΑΠΟΕΛ με 14).Ο τεχνικός της «Κυρίας», Τιμούρ Κετσπάγια, παρέταξε στη σημερινή αναμέτρηση την εξής σύνθεση: Μπεκιάι, Κατσαβάκης, Δέλλας (84΄ Παναγή), Λεϊβακαμπέσι, Οτσόκολιτς, Ντομπρασίνοβιτς (68΄ Κωνσταντίνου), Λαμπάν, Μπαρτόν, Χαουάρ, Νικολάου (46΄ Φρούσσος), Σάβιο.





Τετράφυλλο...τριφύλλι!
ΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΛΗ Η κορυφή είναι πράσινη. Με ταχύτητα που. σκοτώνει η Ομόνοια μετέτρεψε το ντέρμπι με την Ανόρθωση σε υγιεινό περίπατο, κερδίζοντας με το εκπληκτικό 4-0! Μια άλλη Ομόνοια, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, απλή και ουσιαστική «καθάρισε» από το ημίχρονο (3-0) τον χθεσινοβραδινό αγώνα, σκορπώντας ενθουσιασμό στις χιλιάδες οπαδούς της. Το ποδόσφαιρο είναι απλό και τέτοιο το κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Με αυτό τον τρόπο η Ομόνοια επιβλήθηκε άνετα της Ανόρθωσης. Η Ομόνοια κυνήγησε την ουσία και εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των επιθετικών της «σκότωσε» την αντίπαλο της στις αντεπιθέσεις, ενώ σε κάποια διαστήματα την έπαιξε για. πλάκα! Οι σχεδιασμοί του Τούτιτς βγήκαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του να κάνουν πράξη τα όσα ετοίμασαν προηγουμένως, στέλνοντας το μήνυμα πως η παρουσίας τους την περασμένη βδομάδα ήταν παρά μόνο κακή παρένθεση. Οι «πράσινοι» έβαλαν και τέλος στο αήττητο σερί της Ανόρθωσης, που κρατούσε για 38 αγώνες! Η «Κυρία» έδειξε να μην μπορεί να βρει αντίδοτο στην ταχύτητα, κυρίως, της αντιπάλου της, ενώ φάνηκε και η κούραση από τους συνεχείς αγώνες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Κετσπάγια δεν είχαν αυτοσυγκέντρωση και υπομονή με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να τους πιάσουν στο ύπνο και να τους κάνουν τη ζημιά. Με τον Καφού στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε η Ομόνοια. Επίσης, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, θέση στην ενδεκάδα πήραν οι Αλωνεύτης, Πάντιτς (έκανε ντεμπούτο) και Καϊάφας αντί των Κλέιτον, Χαραλάμπους και Κασέκε αντίστοιχα. Εκτός έμεινε και ο Χριστοφή. Ο Κετσπάγια υποχρεώθηκε να αφήσει εκτός αποστολής τον Σόσιν (κρυολόγημα), ενώ στον πάγκο έμεινε ο Κωνσταντίνου. Ο Δέλλας μετακινήθηκε στο κέντρο της άμυνας, με τον Νικολάου να παίζει ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Ντομπρασίνοβιτς. Ο Σάβιο ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης και στο αριστερό άκρο του κέντρου τοποθετήθηκε ο Χαουάρ και δεξιά ο Μπαρτόν. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά με τις δυο ομάδες να θέλουν να επιβάλουν ρυθμό. Η Ανόρθωση κατάφερε να έχει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της και εκδήλωνε τις επιθετικές τις προσπάθειες από αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι στο 7' άγγιξαν το γκολ σουτ του Λαμπάν βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα πέρασε έξω. Στο 13' αμυντικοί της Ομόνοιας απομάκρυναν τον κίνδυνο προ της γραμμής τέρματος, κι αφού προηγήθηκε ασταθής έξοδος του Γιωργαλλίδη, ενώ στο20' σου του Χαουάρ δεν είχε θετική κατάληξη. Η Ομόνοια προσπαθούσε περισσότερο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των επιθετικών της και στο 23' ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Αλωνεύτης με την ταχύτητά του κέρδισε παλικαρίσια την μπάλα, πλάγια εντός περιοχής, επιχείρησε ζυγισμένη σέντρα στον Ζλόγκαρ, με το Σλοβένο να πιάνει δυνατή κεφαλιά και τον Μπεκιάι να προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα. Η Ομόνοια έδωσε χώρο στην αντίπαλο της και θέλησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και δικαιώθηκε. Η ομάδα του Κετσπάγια μπορεί να είχε κατοχή της μπάλας, ωστόσο η άμυνα των γηπεδούχων «καθάριζε» τις όποιες ενέργειες των αντίπαλων επιθετικών. Ο Γιωργαλλίδης δεν απειλήθηκε, ιδιαίτερα μετά το 1-0, ενώ οι «πράσινοι» με δυο αντεπιθέσεις «καθάρισαν» τον αγώνα. Στο 36' ο Καφού έκλεψε έξυπνα την μπάλα λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου και μόνο απέναντι στον Μπεκιάι πλάσαρε κάνοντας το 2-0. Στο 41' ο Οκκάς μετά από θαυμάσια μπαλιά του Αλωνεύτη βρέθηκε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι με αριστουργηματικό πλασέ έγραψε Ομόνοια - Ανόρθωση 3-0! Α' εκεί που σταμάτησε η Ομόνοια, στο πρώτο ημίχρονο, συνέχισε και στο δεύτερο. Οι «πράσινοι» ουσιαστικοί στο 51' έκαναν τα τέρματα τους τέσσερα. Ο Αλωνεύτης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζλόγκαρ ξεχασμένος στην περιοχή με σουτ νίκησε και πάλι τον Μπεκιάι. Η Ομόνοια ανέβηκε πήρε μπάλα, ενώ με την παρουσία της μετά το 4-0 έδειχνε να επιδιώκει αρχικά να διαφυλάξει το υπέρ τους αποτέλεσμα, ενώ μπορούσαν να αυξήσουν το σκορ. Η Ανόρθωση προσπάθησε, έδειχνε όμως να μην έχει τις ψυχικές δυνάμεις να αντιδράσει. Στο 57' και στο 66' Πλετς και Ντούρο έχασαν μοναδική ευκαιρία να αυξήσουν το σκορ. Η Ανόρθωση απείλησε στο 64' και 70 με Χαούαρ και Φρούσσο, αντίστοιχα, με τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το 4-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Από την Ομόνοια όλοι προσπάθησαν και είχαν πολύ καλή παρουσία, ωστόσο ξεχώρισαν με την απόδοση τους οι Αλωνεύτης, Καφού και Ζλόγκαρ. Χαουάρ και Λεϊβακαμπέσι προσπάθησαν για το καλύτερο από πλευράς Ανόρθωσης. ΝΕΝΤΙΜ ΤΟΥΤΙΤΣ «Ευχαριστώ τη διοίκηση» Ο Νεντίμ Τούτιτς ήταν λιγομίλητος στη συνέντευξη Τύπου. Μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, «τα έδωσαν όλα να κερδίσουν την Ανόρθωση» ανέφερε ο Βόσνιος τεχνικός και συνέχισε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση που με στήριξε και μου έδωσε δύναμη να δουλέψω σωστά. Επίσης, ευχαριστώ τον κόσμο που μας έσπρωξε να πάρουμε τη νίκη». Ο Τούτιτς ζήτησε συγγνώμη στον Τιμούρ για τις βρισιές που δέχθηκε, λέοντας «Ο Κετσπάγια πρόσφερε πολλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και άνοιξε τα μάτια σε όλους». ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ «Φτάνει πια να με βρίζουν» Ο Κετσπάγια έδωσε συγχαρητήρια στην Ομόνοια για τη νίκη της λέγοντας πως την ήθελε περισσότερο «σε συνδυασμό με τα λάθη που κάναμε στο πρώτο μέρος. Δεν μαρκάραμε καθόλου» σχολίασε ο τεχνικός της Ανόρθωσης και συνέχισε: «Δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε τίποτα μετά το 3-0. Πιστεύω πως ο αγώνας τέλειωσε στο ημίχρονο». Ο Κετσπάγια ανέφερε ακόμη πως μετά από ενάμιση χρόνο έχασαν παιχνίδι. «Αυτά τα παιχνίδια θέλουν θέληση, δύναμη και πάθος, στοιχεία που δεν είχαμε» επισήμανε. Ανέφερε πως πλέον πρέπει να οργανωθούν και να μαζέψουν τα συντρίμμια τους καθώς στη συνέχεια ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και δεν πρέπει να επαναλάβουν τέτοια εμφάνιση. «Φτάνει πια αυτές τις βρισιές. Αν έχω κάνει κάτι σ' αυτό τον τόπο μόνο καλό έχω κάνει. Κάποιοι άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Μου έβριζαν γυναίκα και παιδί και δε βρέθηκε ένα άνθρωπος να τους πει κάτι, όμως οι περισσότεροι σκέφτονται με ίδιο τρόπο» ανέφερε με παράπονο ο Κετσπάγια. Πάει καιρός. Τελευταία φορά που η Ανόρθωση δέχθηκε τέσσερα τέρματα ήταν στις 13 Μαρτίου 2004. Τότε είχε χάσει 4-3 από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Να ηττηθεί με σκορ 4-0 η ομάδα της Αμμοχώστου είχε από τις 6 Μαΐου 2001 από τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 26η και τελευταία αγωνιστικής της περιόδου.




Η καταιγιστική Ομόνοια έδωσε ένα καλό μάθημα στην Ανόρθωση, συντρίβοντάς την με 4-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας για την 6η αγωνιστική του Παγκύπριου Πρωταθλήματος.

ομάδα του Νεντίμ Ντούντιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στην πρωταθλήτρια Κύπρου, η οποία πλήρωσε τα πολλά αμυντικά λάθη που έκαναν οι παίκτες της. Ο Αντον Ζλόγκαρ στο 23’ άνοιξε το σκορ και ο Καφού στο 36’ διπλασίασε τα τέρματα του "τριφυλλιού".
Ο Γιάννης Οκκάς στο 41’ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης και έκανε το 3-0, ενώ στο 51’ ο Ζλόγκαρ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.



Ευρωπαία Ομόνοια, διέλυσε την "Κυρία"

Τι κι αν έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει με τις εμφανίσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ; Η Ομόνοια διέσυρε με 4-0 την Ανόρθωση στο "ΓΣΠ" και έκανε την ήττα από το ΑΠΟΕΛ να ξεχαστεί άμεσα. Το σκορ μάλιστα στον αγώνα, θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ο Άριαν Μπεκιάι, δεν έσωζε την εστία του σε αρκετές περιπτώσεις. Ο αγώνας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ισορροπημένος μέχρι το πρώτο 20λεπτό. Από εκεί και πέρα όμως και με τον Ζλόγκαρ να ανοίγει το σκορ στο 23', η ομάδα του Τιμούρ Κετσμπάγια κατέρρευσε. Ένα λάθος του Δέλλα στο 36' έδωσε την ευκαιρία στον Καφού να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με όμορφο πλασέ να νικήσει τον Μπεκιάι, για το 2-0. Η καταιγιστική Ομόνοια κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 3-0, χάρις σε εξαιρετικό πλασέ του Γιάννη Οκκά, ο οποίος "κρέμασε" στο 41' τον Μπεκιάι για το 3-0. Όμως και στο δεύτερο μέρος ελάχιστα άλλαξαν. Οι ποδοσφαιριστές του Κετσμπάγια είχαν πλέον πετάξει "λευκή πετσέτα", με τον Ζλόγκαρ να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο 51ο λεπτό




Eπιβεβαίωση της ποιοτικής της δομής και της συνεχώς αυξανόμενης δυναμικής της, μπορεί να χαρακτηρισθεί για την Ομόνοια η εντυπωσιακή νίκη επί της Ανόρθωσης με 4-0. Είναι μια σημαντική νίκη ουσίας, που ψηλώνει το τριφύλλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι ξεκάθαρο πως μετά την ήττα και την κακή.



Τραγικές ιστορίες

Αυτή η ιστορία απο χθες με έχει συγκλονίσει. Ο Γιάννης Κοσκινιάτης ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Ρόδου αυτοκτόνησε πριν απο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

"Λίγες ώρες πριν γίνει ο αγώνας του Διαγόρα με τον Ολυμπιακό, η αστυνομία της Ρόδου έβρισκε νεκρό τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, Γιάννη Κοσκινιάτη, στον λόφο Προφήτης Ηλίας του χωριού Κοσκινού! Ο 25χρονος μέσος του Διαγόρα, που είχε ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα λόφο με το μηχανάκι του!Η είδηση κρατήθηκε μυστική από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Διαγόρα, ώστε να μην κλονιστούν ψυχολογικά! Ωστόσο στη διάρκεια του ημιχρόνου η είδηση κυκλοφόρησε ανάμεσα στους θεατές, που άρχιζαν να φωνάζουν ρυθμικά "Μπόσκι, Μπόσκι", που ήταν το χαϊδευτικό του!Ηλθε και η συσκότιση, με αποτέλεσμα να το μάθουν οι παίκτες και να μείνουν άναυδοι. Αλλοι έπεσαν κάτω, άλλοι θρηνούσαν και η κατάταση ήταν μέσα στο σκοτάδι ήταν απερίγραπτη! Ο Παύλος Δερμιτζάκης τους μάζεψε και τους ζήτησε στο υπόλοιπο του αγώνα να παίξουν στη μνήμη του συμπαίκτη τους! Ο Γιάννης Κοσκινιάτης είχε μείνει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο Παύλος Δερμιτζάκης του ζήτησε να πάει στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή και να είναι παρών στο γεύμα. Αυτός έφυγε από το σπίτι του στις 10 το πρωί και δεν επέστρεψε ποτέ.Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς ο Κοσκινιάτης έφυγε για το χωριό Κοσκινού. Ανέβηκε στην κορυφή του λόφου Προφήτης Ηλίας με το μηχανάκι του και έπεσε στο κενό!Ο Γιάννης, όπως έγινε γνωστό, είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, που από τη στιγμή που αφαίρεσε ένα κινέζικο τατουάζ από το χέρι του, έγιναν πιο έντονα. Το τατουάζ συμβόλιζε "την αγάπη, την ειρήνη και την οικογένεια". Εφτασε να λέει ότι βλέπει φαντάσματα, και υποστήριζε στους συμπαίκτες του ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί.Δύο μέρες νωρίτερα είχε αφήσει επιστολή στον πατέρα του, που έλεγε ότι δεν ήθελε να ζει, και έφυγε. Αλλά ο πατέρας του τον βρήκε στην περιοχή Καβουράκια και τον έπεισε να γυρίσει στο σπίτι.Ο Κοσκινιάτης είχε ξεκινήσει βασικός την περασμένη σεζόν, αλλά τραυματίστηκε στο πόδι τον Νοέμβριο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Ρεθύμνου. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση και επέστρεψε την άνοιξη για να παίξει σε παιχνίδια αλλαγή. Φέτος δεν είχε αγωνιστεί καθόλου από την αρχή της σεζόν.Ο Γιάννης Κοσκινιάτης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 29 Αυγούστου 1983 και με τον Διαγόρα πανηγύρισε άνοδο από το Περιφερειακό πρωτάθλημα στην Γ' Εθνική και από αυτή στην Β' το περασμένο καλοκαίρι. Στην Γ' Εθνική αγωνίστηκε σε 61 παιχνίδια και πέτυχε τέσσερα γκολ.Το πρώτο του γκολ στην Γ' Εθνική το πέτυχε σαν σήμερα, στις 29 Οκτωβρίου 2006, στο παιχνίδι Κορωπί - Διαγόρας!Το novasports.gr επικοινώνησε αμέσως με τον Σάββα Γιαννακίδη, που πέρσι αγωνίστηκε στον Διαγόρα. Ο Γρεβενιώτης επιθετικός του Κορωπίου εξεπλάγη!"Την Κυριακή πήρα τον Δημήτρη Τσιάτσιο για να του πω τα χρόνια πολλά. Τον ρώτησα για τον Γιάννη, που ήξερα ότι έκανε παρέα, και μου είπε ότι ήταν έτοιμος να επανέλθει! Ηταν πολύ καλό παιδί και δεν είχα ενδείξεις, πέρσι τουλάχιστον για ψυχολογικά προβλήματα. Αν και ήξερα ότι είχε κάποια ιδιαίτερη οικογενειακή κατάσταση. Πραγματικά μένω άναυδος"!Η ενημέρωση από την ΠΑΕΟ υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Διαγόρας, Μανώλης Μπάτης ενημέρωσε για το δυσάρεστο συμβάν στη συνέντευξη τύπου:"Πριν από δυο μέρες άφησε ένα σημείωμα στην μητέρα του και στον πατέρα του. Ζητούσε συγνώμη γιατί τους είχε απογοητεύσει όλους κι είχε αποφασίσει να δώσει τέρμα στην ζωή του. Σε αναζήτηση που έγινε βρέθηκε στην περιοχή "Καβουράκια" από τον πατέρα του, μίλησε μαζί του, γύρισε στο σπίτι και ηρθε κανονικά στην προπόνηση. Μίλησαν μαζί του και οι προπονητές και η Διοίκηση. Ηθελαν να του πουν πώς πρέπει να είναι δυνατός και το πρόβλημα όλο προέκυπτε, όπως έλεγε ο ίδιος, μετά την αφαίρεση ενός τατουάζ που είχε στο χέρι του, κινέζικο το οποίο ερμηνευόταν ως "ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ".Από τότε ο Γιάννης έλεγε και στους συμπαίκτες του ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια. Αυτό ήταν όλο το πρόβλημα! Σήμερα και χθες όμως ήταν με τους συμπαίκτες του για καφέ. Στις 12.30 είχε κληθεί, αν και δεν θα ήταν στην διάθεση του προπονητή του λόγω τραυματισμού, να είναι στο φαγητό. Από τις 10 το πρωί που έφυγε από το σπίτι αγνοήθηκε η τύχη του. Με την σέντρα του παιχνιδιού πληροφορηθήκαμε το γεγονός, προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε μακριά από τους παίκτες αλλά στην διακοπή έγινε γνωστό γι αυτό ξέσπασαν και σε λυγμούς οι ποδοσφαιριστές. Ορκίσθηκαν να παίξουν στην συνέχεια για τον "Μπόσκι" όπως ήταν γνωστός σε όλους. Ο Γιάννης Κοσκινιάτης αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον λόφο του Προφήτη Ηλία Κοσκινού με το μηχανάκι του. Θα τον αγαπάμε και θα τον σκεφτόμαστε πάντα. Ηταν από τα αγαπημένα μας παιδιά".Πένθος στην ΠΑΕΣε έκτακτη συνεδρίαση συνήλθε αργά το απόγευμα της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Διαγόρας, αμέσως μετά την αναγγελία του άδικου χαμού του ποδοσφαιριστή της ομάδας, Γιάννη Κοσκινάτη. Οι αποφάσεις που έλαβε είναι οι ακόλουθες:1. Να παραστεί σύσσωμο στην νεκρώσιμη ακολουθία. 2. Να εκφραστούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 3. Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του. 4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον προσεχή αγώνα της ομάδας και να αγωνισθούν οι συμπαίκτες του με μαύρο περιβραχιόνιο. 5. Να αποσυρθεί από τις εμφανίσεις της ομάδας ο αριθμός της φανέλας του."

(http://www.novasports.gr/soccer/bnational/default.asp?aid=162591)

Μια τραγική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας στη Ρόδο τη στιγμή που Ολυμπιακός και Διαγόρας αγωνίζονται για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής του Διαγόρα, Γιάννης Κοσκινιάτης έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό, με την αστυνομία αυτή τη στιγμή διερευνά τα αίτια της αυτοκτονίας του παίκτη, ο οποίος μάλιστα φέρεται να άφησε κάποιο σημείωμα πριν το συμβάν!Το όνομα του αυτόχειρα επίσημα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μέσος των "κυανέρυθρων" ήταν εκτός αποστολής από το σημερινό ματς. Αυτό που αναμένεται πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών.Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από το «σμαραγδένιο» νησί ο 25χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα του χορηγούνταν φάρμακα προκειμένου να ξεπεράσει τον προ διετίας θάνατο του αδελφού του σε τροχαίο. Ωστόσο, όλοι έκαναν λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, ο οποίος προφανώς «προδόθηκε» από το αδύναμο του χαρακτήρα του, όπως αμέτρητοι άλλοι νέοι στην ηλικία του...

(http://www.sportnet.gr/report.aspx?id=170948)

Μια τραγική είδηση σκόρπισε την θλίψη στο νησί της Ρόδου, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Ολυμπιακό. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας, Γιάννης Κοσκινιάτης έβαλε τέλος στην ζωή του, βρισκόμενος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στις τάξεις των οπαδών αρχικά (σ.σ. γύρισαν ανάποδα τα πανό στην μνήμη του ως ένδειξη πένθους) και κατόπιν στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό και ενώ είχε διακοπεί η αναμέτρηση λόγω προβλήματος στην τάση του ρεύματος. Ο Γιάννης Κοσκινιάτης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1983 και αγωνιζόταν στον Διαγόρα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Πρόσφατα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και έλεγε ότι βλέπει εφιάλτες από τότε που αφαίρεσε από το χέρι του ένα τατουάζ με κινεζική γραφή. Πριν από δυο μέρες είχε γράψει μια επιστολή στον πατέρα του, όπου του έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει και του ζητούσε συγγνώμη.Τελικά ο πατέρας του, πρόλαβε να αποτρέψει προσωρινά το τραγικό συμβάν και τον πήγε σε ψυχολόγο, όπου έδειχνε να συνέρχεται. Την Τρίτη προπονήθηκε κανονικά και την Τετάρτη ο Δερμιτζάκης, παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός αποστολής, του είπε να πάει στο ξενοδοχείο για το γεύμα.Όμως δεν παρουσιάστηκε ποτέ και μετά από λίγη ώρα βρήκαν το άψυχο κορμί του σε έναν γκρεμνό, όπου έπεσε με το μηχανάκι του. Το τραγικό είναι ότι σαν σήμερα, στις 29 Οκτωβρίου 2006 είχε πετύχει το πρώτο του γκολ στο Κορωπί, ενώ ο Διαγόρας αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα του με το νούμερο «23».

(http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8356&subid=2&pubid=1464510&tag=7950)

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα ο Γιάννης Κοσκινιάτης αυτοκτόνησε στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Η είδηση κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό από τους υπευθύνους του Διαγόρα, ώστε να μην επηρεαστούν ψυχολογικά οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Στη διακοπή του αγώνα (77΄) λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος ποδοσφαιριστές έμαθαν το τραγικό συμβάν και ξέσπασαν σε λυγμούς. Οι φίλαθλοι στις κερκίδες φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Κοσκινιάτη και σε ένδειξη πένθους κρέμασαν τα πανό ανάποδα. ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με τον Ολυμπιακό (ήταν τραυματίας). Ο ίδιος είχε ζητήσει από τον προπονητή του Παύλο Δερμιτζάκη να παραβρεθεί χθες στο γεύμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Όμως δεν πήγε και οι γονείς του μαζί με τους συμπαίκτες του άρχισαν να ανησυχούν. Τον τελευταίο καιρό ο Κοσκινιάτης ήταν ψυχολογικά καταβεβλημένος και με μηνύματα ζητούσε συγγνώμη από τους γονείς του. Στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός, ομάδα με τρανταχτές αδυναμίες στα εκτός έδρας παιχνίδια, πέρασε διά πυρός και σιδήρου και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Διαγόρα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υποτίμησε τον Διαγόρα και χρησιμοποίησε τους βασικούς στην άμυνα: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντουντού, Τζόρτζεβιτς (επέστρεψε στην ομάδα ύστερα από περίπου έναν μήνα).

(http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artid=1406626)

Πένθος στον Διαγόρα. Είχε αφήσει σημείωμα δυο μέρες πριν, ο τραγικός νέος

Ο άδικος χαμός του Γιάννη Κοσκινιάτη συγκλονίζει την οικογένεια του Διαγόρα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης και αρκετοί από τους συμπαίκτες του δεν συγκράτησαν τα δάκρυά τους, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στη Ρόδο το πένθος είναι βαρύ, ενώ η διοίκηση σε έκτακτο Δ.Σ. αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του 25χρονου Γιάννη.Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Διαγόρα έλαβε τις εξής αποφάσεις: 1. Να παραστεί σύσσωμο στην νεκρώσιμη ακολουθία. 2. Να εκφραστούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 3. Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του. 4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον προσεχή αγώνα της ομάδας και να αγωνισθούν οι συμπαίκτες του με μαύρο περιβραχιόνιο. 5. Να αποσυρθεί από τις εμφανίσεις της ομάδας ο αριθμός της φανέλας του«Από τα αγαπημένα παιδιά»Ο sportdog επικοινώνησε πριν από λίγο με δύο συμπαίκτες του Κοσκινιάτη, τον Γιώργο Κορακάκη και τον Παύλο Δήμου. Σεβόμενοι με τη μνήμη του φίλου τους και όντας σε τραγική κατάσταση, αρνήθηκαν ευγενικά να κάνουν κάποια δήλωση. Το... δύσκολο έργο ανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ, Μανώλης Μπάτης, ο οποίος μετά τη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, ενημέρωσε αναλυτικά για το δυσάρεστο συμβάν. «Πριν από δυο μέρες άφησε ένα σημείωμα στην μητέρα του και στον πατέρα του. Ζητούσε συγνώμη γιατί τους είχε απογοητεύσει όλους κι είχε αποφασίσει να δώσει τέρμα στην ζωή του. Σε αναζήτηση που έγινε βρέθηκε στην περιοχή "Καβουράκια" από τον πατέρα του, μίλησε μαζί του, γύρισε στο σπίτι και ήρθε κανονικά στην προπόνηση. Μίλησαν μαζί του και οι προπονητές και η διοίκηση. Ήθελαν να του πουν πώς πρέπει να είναι δυνατός και το πρόβλημα όλο προέκυπτε, όπως έλεγε ο ίδιος, μετά την αφαίρεση ενός τατουάζ που είχε στο χέρι του, κινέζικο το οποίο ερμηνευόταν ως "ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ".Από τότε ο Γιάννης έλεγε και στους συμπαίκτες του ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια. Αυτό ήταν όλο το πρόβλημα! Σήμερα και χθες όμως ήταν με τους συμπαίκτες του για καφέ. Στις 12.30 είχε κληθεί, αν και δεν θα ήταν στην διάθεση του προπονητή του λόγω τραυματισμού, να είναι στο φαγητό. Από τις 10 το πρωί που έφυγε από το σπίτι αγνοήθηκε η τύχη του. Με την σέντρα του παιχνιδιού πληροφορηθήκαμε το γεγονός, προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε μακριά από τους παίκτες, αλλά στην διακοπή έγινε γνωστό γι αυτό ξέσπασαν και σε λυγμούς οι ποδοσφαιριστές. Ορκίσθηκαν να παίξουν στην συνέχεια για τον "Μπόσκι" όπως ήταν γνωστός σε όλους. Ο Γιάννης Κοσκινιάτης αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον λόφο του Προφήτη Ηλία Κοσκινού με το μηχανάκι του. Θα τον αγαπάμε και θα τον σκεφτόμαστε πάντα. Ήταν από τα αγαπημένα μας παιδιά».

(http://www.myworld.gr/site/content.php?sel=217&artid=240961)

Πραγματικά τραγική ιστορία...Και κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό λόγο που ένα νέο παιδί οδηγήθηκε σε ένα απονενοημένο διάβημα..

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ιντερ-Ανόρθωση 1-0


Η Ανόρθωση συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την πορεία της στο Champion League.Οι πιο κακεντρεχείς πίστευαν ότι η Ιντερ θα νικούσε με 3-0, 5-0 κλπ.. Η Ανόρθωση όμως έκανε και πάλι το θαύμα αφήνοντας άφωνη την Ευρώπη.


Τα σχόλια του τύπου ήταν τα εξής :


Με γκολ του Αντριάνο στο 44ο λεπτό, η Ιντερ επικράτησε 1-0 της Ανόρθωσης και με 7 βαθμούς βρίσκεται μόνη πρώτη στον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούσαν κι άλλα γκολ οι νερατζούρι κόντρα σε μια Ανόρθωση που κατέβηκε για να μη χάσει.




Ίντερ - Ανόρθωση 1-0 - Μουρίνιο: "θαυμάζω τη δουλειά του Κετσπάγια"

Συγχαρητήρια στον Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε ο προπονητής της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο μετά το πέρας της αναμέτρησης με την Ανόρθωση. "Θαυμάζω τη δουλειά που έχει κάνει ο Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση, όμως η ομάδα του ήρθε εδώ για να αμυνθεί και περίμενε μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω", ανέφερε ο Πορτογάλος.



Η Ανόρθωση για άλλη μια φορά εκπροσώπησε άξια το κυπριακό ποδόσφαιρο στο ψηλότερο επίπεδο και μας έκανε περήφανους. Παίζοντας στην έδρα μιας από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια, χάνοντας τελικά με 1-0 από την Ίντερ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του β' ομίλου του Champions League.




Η Ανόρθωση μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 από την Ίντερ στο "Τζουζέπε Μεάτσα" με γκολ του Αντριάνο στο 44' στην αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η εμφάνισή της ήταν αντάξια της έως τώρα πορείας της στην κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης.





Η Ανόρθωση μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 από την Ίντερ στο "Τζουζέπε Μεάτσα" με γκολ του Αντριάνο στο 44' στην αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η εμφάνισή της ήταν αντάξια της έως τώρα πορείας της στην κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης.
(http://www.otenet.gr/portal/portal/info/sports/sport24Top;jsessionid=12C1D46DF9D7AD2938663F58CF9D597C.tomcat2?media-type=html&user=anon&js_panename=sport24Top&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=1399602)


Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ 3-2


Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι "αιωνίων" όλων των εποχών και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε ποτέ από δύο κυπριακές ομάδες, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 3-2 την Ομόνοια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Το ματς τα είχε όλα και χωρίς αμφιβολία αποτελεί διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας, με το ψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου που παίχθηκε.



Το ΑΠΟΕΛ μονάχα ξέρει. Ένα ΑΠΟΕΛ βγαλμένο από τα παλιά, θριάμβευσε επί της Ομόνοιας με 3-2, συνεχίζοντας την παράδοση που το θέλει να μην χάνει από τη μεγάλη του αντίπαλο στον α΄γύρο του πρωταθλήματος.



Με τον ΑΠΟΕΛ να αναδεικνύεται νικητής του ντέρμπι των αιωνίων του κυπριακού πρωταθλήματος με σκορ 3-2 απέναντι στην Ομόνοια, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η 6η αγωνιστική στην Α’ Εθνική.




Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι "αιωνίων" όλων των εποχών και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε ποτέ από δύο κυπριακές ομάδες, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 3-2 την Ομόνοια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Το ματς τα είχε όλα και χωρίς αμφιβολία αποτελεί διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας, με το ψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου που παίχθηκε.




Γαλαζοκίτρινο" βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι του Παγκύπριου Πρωταθλήματος. Ο ΑΠΟΕΛ, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική, επικράτησε με 3-2 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ, "γκρεμίζοντας" τους "τριφυλλοφόρους" από την κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία παραμένει πλέον μόνη της η Ανόρθωση




Μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ επι της Ομόνοιας με σκορ 3-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο σε όλους γνωστός Ονουάτσι από το πέρασμά του στον Ιωνικό.




Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Βρέχει και γίνεται χαμός


Τα αποτελέσματα των πρώτων βροχών στην Λευκωσία δεν ήταν ότι καλύτερο. Η περιοχή Καϊμακλίου και Παλουριώτισας μετατράπηκε σε χείμαρο. Και δεν μας φτάνουν τα έργα που γίνονται σε όλη την Λευκωσία. Ο Στρόβολος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Δεν σχολιάζω την ανεκδιήγητη εκτροπή μέσα στην Πανεπιστημιούπολη απέναντι απο το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Αθαλάσσα. Έλεος. Οι διάνοιες, γκουρού και εγκέφαλοι σκέφτηκαν να κάνουν εκτροπή μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Μην τύχει και βρεθείτε στις 6.00 το απόγευμα εκεί γίνεται το σώσε.....Διοικητικοί του Πανεπιστημίου που σχολάνουν μαζί με τους φοιτητές που τελιώνουν τα μαθήματα τους υποφέρουν τα πάνδεινα να βγουν στον δρόμο για να πάνε σπίτια τους. Μαζί με τους πλέον αγανακτισμένους κυβερνητικούς υπαλλήλους που προσπαθούν να πάνε στα σπίτια τους ο δρόμος μετατρέπεται σε κόλαση....Για τα φώτα καλησπέρα τι να πεις. Ένα μπάχαλο με τις νέες ρυθμίσεις και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Το χθεσινό σκηνικό όμως των βροχών απο την μια ήταν ένα υπέροχο θέαμα. Όμως απο την άλλη δημιούργησε προβλήματα αφού τα φρεάτια ως συνήθως ήταν κλειστά με αποτέλεσμα τα νερά να ξεχειλίσουν και να μετατρέψουν τους δρόμους σε χειμάρους.Στην Παλουριώτισα έπεσε ο τοίχος ενός πλινθόκτιστου σπιτιού. (Δεν θα αρχίσω τις κακίες ότι φταίνει οι πελλοί της συγκεκριμένης περιοχής που είναι ξαπόλυτοι και ο τόπος υποφέρει).Κατά τα άλλα η βροχή αποτελεί εξιλέωση, τόνωση για την διψασμένη γη...Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο επερχόμενος χειμώνας....

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ανόρθωση σε (ξανα ευχαριστούμε)...



Ανόρθωση-Παναθηναϊκός 3-1. Η Ανόρθωση στην πρώτη θέση του Ομίλου μαζί με την Ίντερ στην πρώτη θέση του Ομίλου. Θαύματα πολλά. Και η Ανόρθωση ανήμερα της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί ξανά στο μεγαλείο ενός προσφυγικού σωματείου. Το σεντόνι κουνήθηκε στο κατάμεστο ΓΣΠ για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού αθλητισμού. Και η Ανόρθωση έκανε την έκπληξη για ακόμα μια φορά. Ο κόσμος την αποθέωσε, και η Ευρώπη παραμιλά για την κυπριακή προσφυγική ομάδα που με το καλημέρα στο Τσάμπιονς Λίγκ έδειξε ότι ήλθε για να μείνει.




Τα σχόλια του τύπου ήταν τα εξής :


O Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έμαθε από το πάθημα του Ολυμπιακού, αλλά πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα κόντρα στην Ανόρθωση. Η Κυρία του κυπριακού ποδοσφαίρου πήρε δίκαιη νίκη με 3-1 επί των αδιάβαστων και κακών "πράσινων" και με 4 βαθμούς είναι, μαζί με την Ιντερ, στην κορυφή του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.




Kerkida (Κύπρος): "Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έκανε και πάλι νεο εκπληκτικό αποτέλεσμα..ΝΙΚΗΣΕ 3-1 τον ΠΑΟ και πέρασε ΠΡΩΤΗ στην βαθμολογια ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΙΝΤΕΡ,ΒΕΡΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΟ!!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ!!!!!!"


Protathlima (Κύπρος): "Ιδανικό ξεκίνημα στους εντός έδρας αγώνες, στη φάση των ομίλων του Τσιάμπιονς Λήγκ, έκανε το βράδυ της Τετάρτης η Ανόρθωση. Οι πρωταθλητές Κύπρου «εκτέλεσαν» αυτή την φορά με σκορ 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΓΣΠ, καταφέρνοντας μάλιστα να πλασαριστούν στην πρώτη θέση του Β' ομίλου, αφού στον άλλο αποψινό αγώνα η Ίντερ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Βέρντερ στο Μιλάνο".


24 Sports (Κύπρος): "Μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ήρθε και η σειρά του τρίτου μεγάλου του Ελληνικού ποδοσφαίρου να φύγει με το κεφάλι χαμηλωμένο σε αγώνα με Κυπριακή ομάδα. Η ομάδα των θαυμάτων, η Ανόρθωση πέτυχε την πρώτη ιστορική νίκη Κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Champions League κερδίζοντας στο κατάμεστο από 20.000 θεατές ΓΣΠ τον Παναθηναϊκό με 3-1".




Shootandgoal (Κύπρος): "Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη για την Ανόρθωση και το κυπριακό ποδόσφαιρό γενικότερα. Την ιστορική ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου, η πρωταθλήτριά μας έγραψε ολόχρυση σελίδα για μια ακόμη πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 3-1!".








Πολίτης sports: "Συνηθισμένο φαινόμενο πάει να κάνει τις ονειρικές βραδιές η Ανόρθωση! Η ομάδα της Κύπρου κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΓΣΠ το βράδυ της Τετάρτης για τον β’ όμιλο του Champions League και με τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του ομίλου! Πλέον βάζει και γερή υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ή στο κύπελλο UEFA! Μάλιστα το 3-1 ενδέχεται να δώσει και σημαντικό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος".




SportDay Κύπρου: «Είναι μαγεία αυτή η «κυρία-γονάτισε και τον ΠΑΟ με το επιβλητικό και δίκαιο 3-1».
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ανόρθωση και πάσης Ευρώπης.
ΜΑΧΗ (κύριο θέμα πρώτης σελίδας) «Θρίαμβος και πρωτιά στον όμιλο»
ΠΟΛΙΤΗΣ: «ΑΝΟ: Μας τρέλανε!»
ΣΗΜΕΡΙΝΗ: «Η Ανόρθωση τρέλανε την Ευρώπη»
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (στην κορυφή της πρώτης σελίδας): «Η «Κυρία» επικεφαλής του ομίλου?Συνεχίζεται το ταξίδι στο όνειρο».
ΧΑΡΑΥΓΗ: «Εκτέλεση?εν ψυχρώ».
CYPRUS MAIL: «Η Ανόθρωση γιορτάζει την πρώτη νίκη στους ομίλους-Οι Κύπριοι πρωταθλητές ανατρέπουν τον Παναθηναϊκό?»
Η Τουρκοκυπριακή «Κίπρις»: «Το θαύμα της Ανόρθωσης».
Από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης:
ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ: «Η Ανόρθωση πέτυχε ιστορική νίκη, βουλιάζοντας τον Παναθηναϊκό».
Goal.com: "Η Ανόρθωση σόκαρε τον Παναθηναϊκό".
Aljazeera.com: "Η Ανόρθωση και η Κλουζ πέτυχαν εκπλήξεις".
O’Jogo (Βραζιλία): "Η Ανόρθωση προηγείται μαζί με την Ίντερ".
Skysports: "Εντός έδρας χαρά για Ανόρθωση".
Ajansspor (Τουρκία): "Συνεχίζουν το όνειρο".
CNN: "Η κυπριακή ομάδα συνέχισε την πορεία-έκπληξη της".






Αναφορά στο θέμα κάνει επίσης η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" με τίτλο "Χαρές για την Ανόρθωση", η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ".


Το θέμα είναι ότι Ανόρθωση της προσφυγιάς για ακόμα μια φορά σε ευχαριστούμε...