Moon

Moon

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Ο Τεο ξανά στον Πειραιά



Ναι είναι αλήθεια. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς γυρίζει πίσω στο λιμάνι. Φυσικά και είμαι χαρούμενη που ο Τεο επιστρέφει επιτέλους στην Ελλάδα μετά απο μεγάλη καριέρα στην ΤΣΣΚΑ. 

Η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού συνεχίζεται εντυπωσιακά... Μετά τον Νίκολα Βούισιτς, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν σε συμφωνία για την μεγάλη επιστροφή του Θοδωρή Παπαλουκά στον Πειραιά.(http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=14639)

Μπάσκετ-Ολυμπιακός-από τρίτη υπογράφει ο Παπαλουκάς(http://news.pathfinder.gr/sports/484408.html)

Επιστροφή Παπαλουκά στον Ολυμπιακό 

Μετά τη «βόμβα» Βούιτσιτς, ήρθε ο ισχυρός «μετασεισμός» με την επιστροφή του Θοδωρή Παπαλουκά στον Ολυμπιακό! Η συμφωνία για την επιστροφή του 31χρονου πλέι μέικερ στους «ερυθρόλευκους», μετά από έξι χρόνια ξενιτιάς στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι οριστική. Οι τελευταίες αντιρρήσεις του ρωσικού συλλόγου κάμφθηκαν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος με τους ομολόγους τους και ο διεθνής γκαρντ θα πιάσει… λιμάνι μέχρι το 2011. Οι απολαβές του θα είναι στα επίπεδα εκείνων που είχε στους πρωταθλητές Ευρώπης (περίπου 2,7 εκατ. ευρώ), με τους οποίους είχε συμβόλαιο έως το 2010.
(http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/06/2008_237850)

Μπάσκετ-Ολυμπιακός-Από Τρίτη υπογράφει ο Παπαλουκάς(http://www.express.gr/news/sports/42799oz_2008062042799.php3)

Ο Παπαλουκάς και πάλι στα κόκκινα!Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βρίσκεται στην Αθήνα από το -πολύ- πρωί της Παρασκευής και για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια δεν ακούει στο δρόμο την ερώτηση "πότε θα επιστρέψεις στον Ολυμπιακό". Γιατί, πολύ απλά δεν έχει νόημα, αφού οι αδελφοί Αγγελόπουλοι το ήθελαν, το είπαν και το έκαναν πράξη.(http://www.sport24.gr/html/ent/257/ent.239257.asp)

Εγώ προσωπικά απλά αναμένω να δω τον Τεο στο λιμάνι να κάνει τα μαγικά του. 

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Δεν πειράζει, δεν είμαι down ραντεβού στο Κεϊπ Τάουν



Ευφάνταστο το σύνθημα των Ελλήνων φιλάθλων.Δεν πειράζει, δεν είμαι down ραντεβού στο Κεϊπ Τάουν.Συμφωνώ μπορεί η Ελλάδα να αποχαιρέτησε το το Euro όμως τι να κάνουμε ότι έγινε το 2004 δεν σήμαινε ότι θα γινόταν ξανά το 2008.Έτσι η Εθνική Ελλάδος έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που αποκλείστηκε χωρίς βαθμό. Το γκολ του Χαριστέα όμως μας αποζημίωσε. 

Όσο για τα ξένα ΜΜΕ τα σχόλια ήταν τα εξής :

Marca: "Αποστολή εξετελέσθη. Η Ισπανία ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με ένα θρίαμβο επί της Ελλάδας, με γκολ των Γκουΐθα και τον Ντε Λα Ρεντ.

As: "Ο Γκουΐθα απελευθέρωσε την Ισπανία. Ο επιθετικός της Μαγιόρκα μέχρι τα τελευταία λεπτά είχε μόνο λανθασμένες επιλογές, όμως ένα γκολ λίγο πριν την λήξη, οδήγησε την Ισπανία στη νίκη που μετράει 9 συνεχόμενες και αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του Αραγονές.

El Mundo Deportivo: "Μια Ισπανία με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με νίκη-ανατροπή επί της Ελλάδας (2-1).

El Pais: "Η Ισπανία πέρασε στην επόμενη φάση, κερδίζοντας την Ελλάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με μία νίκη που ήρθε δύσκολα για την ομάδα που ήταν γεμάτη αλλαγές, μεταξύ των οποίων και ο εξαιρετικός Τσάμπι Αλόνσο".

Sport: "Η Ισπανία μπορεί και με τους αναπληρωματικούς, νίκησε την Ελλάδα με γκολ των Ντε Λα Ρεντ και Γκουΐθα.
BBC: "Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το Euro 2008 με τρίτη ήττα. Η Ισπανία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επιβλήθηκε με 2-1 και έμεινε αήττητη για 19ο παιχνίδι". 

Sky Sports: "Το καλύτερο για το τέλος κράταγε η Ισπανία... Αυτή τη φορά, η ομάδα του Αραγονές έπρεπε να δουλέψει σκληρά στο γήπεδο για να καταβάλλει την αντίσταση των απερχόμενων Πρωταθλητών Ευρώπης". 

Channel 4: "Η Ισπανία σφράγισε την ελληνική τραγωδία, νικώντας με 2-1. Αυτή ήταν η 9η σερί νίκη για τους Ισπανούς, απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης που φεύγει από την Αυστρία με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια". 

Soccernet: "Το... χατ-τρικ νικών της Ισπανίας ολοκληρώθηκε μετά την επικράτηση επί της Ελλάδας με 2-1". 

UEFA: "Το γκολ του Γκουίθα στο 88’, ολοκλήρωσε την... ελληνική μιζέρια". 

Associated Press: "Η Ισπανία ολοκλήρωσε με το απόλυτο τη φάση των ομίλων του EURO 2008 στέλνοντας τους Πρωταθλητές Ευρώπης σπίτι τους χωρίς βαθμούς.

Reuters: "Τα δεύτερα της Ισπανίας υποχρέωσαν την ήδη αποκλεισμένη Ελλάδα στην τρίτη συνεχόμενη ήττα". 

L’Equipe: "Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το EURO με άδεια χέρια.

Kicker: "Η Ισπανία έστειλε την Ελλάδα πίσω χωρίς βαθμό.

Bild: "Άποντοι οι Έλληνες του Ρεχάγκελ. Τι αποτυχία για την κάτοχο του τροπαίου!

A’Bola: "Το απόλυτο για την Ισπανία, άδοξο τέλος για την Ελλάδα.

Gazzetta dello Sport: "Η Ισπανία B' είναι πιο δυνατή από την Ελλάδα Α'.

RDS: "Ο Γκουΐθα οδήγησε στη νίκη την Ισπανία κόντρα στην Ελλάδα με 2-1.

Sport24.com: "Μηδέν βαθμοί για την Ελλάδα. Η Ελλάδα ηττήθηκε για τρίτη φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αυτή την φορά απο την Ισπανία με 2-1.

Goal.com: "Ο Γκουΐθα σφράγισε τη νίκη της Ισπανίας.". 

Spanien Bilder: "Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Ελλάδα, έκανε το απόλυτο στον όμιλο ενώ η Ελλάδα ηττήθηκε για τρίτη φορά.

RTE.ie: "Ο Ντάνι Γκουΐθα με γκολ λίγο πριν την συμπλήρωση 90 λεπτών οδήγησε στη νίκη την Ισπανία επί της Ελλάδας με 2-1 και άφησε χωρίς βαθμούς τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004".

(http://www.sports24.gr/html/ent/150/ent.239150.asp)

Χωρίς σχόλια. Αν ήταν που λέμε στα κυπριακά η αζούλα πούζα.....

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Στο ίδιο έργο θεατές





Τελικά σε αυτό τον τόπο δεν ξέρω γιατί μιμούμαστε οτιδήποτε κακό. Ακόμα το καλοκαίρι δεν άρχισε και έχουμε τις πρώτες πυρκαγιές. Και οι σκηνές θυμίζουν Ελλάδα πέρσι τον Αύγουστο. Χωριά εκκενώνονται οι πυροσβέστες τρέχουν και δεν φτάνουν. Σήμερα όντας άρρωστη σπίτι με άδεια γιατρού παρακολούθησα τις πυρκαγιές. Όμως οφείλω να αναγνωρίσω στο κράτος την άμεση κινητοποίηση και την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας σε πυροσβεστικά ελικόπτερα στην έκκληση της κυβέρνησης. Ευτυχώς. Είναι κρίμα δεν φτάνει που δεν έχουμε αρκετά δάση τα λίγα που μας έμειναν να τα καίμε.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Η μπαλάντα του τρελού-Onirama

Έχω έναν κόσμο μικρό κρυμμένο μες στο μυαλό
Έχω μαζί μου ένα αστέρι που το πολυαγαπώ
Κοντά μου ήρθες εσύ, μια πεταλούδα μικρή
Ένα παράξενο πλάσμα, δίχως λογική

Όλοι μιλούν για αγάπη από καρδιάς
Όμως τα ψεύτικα λόγια δε φτάνουν σε μας
Λένε πως έχουνε ζήσει εμπειρίες ζωής
μα σαν βγάλουν τη μάσκα τρέχεις για να κρυφτείς

Σε θέλω σαν τρελός, δεν είμαι μοναχός
Στο όνειρο πετάω και νιώθω δυνατός
Σε θέλω σαν τρελός, μαζί σου ολοταχώς
να μπούμε σ' ένα τρένο να γίνουμε καπνός

Έχω έναν κόσμο μικρό, φτιαγμένο μόνο για δυο
που δε χωρά τίποτα άλλο μόνο να σ' αγαπώ
μα αυτές τις τρεις συλλαβές και με δυο θέσεις κενές
μες στης καρδιάς το ταξίδι να χαθούμε απ' το χθες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Μπάλα είναι και γυρίζει



Μπάλα είναι και γυρίζει στο EURO του 2008 όμως η Ελλάδα ηττήθηκε 0-1 απο τη Ρωσία και μάλλον το όνειρο για πρόκριση πάει περίπατο.
Αρνητικά έως πικρόχολα ήταν τα σχόλια για την Εθνική μας ομάδας από τον ξένο Τύπο. Οι Πρωταθλητές έμειναν εκτός EURO 2008 με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.

BBC (Αγγλία): "Η Ρωσία κέρδισε την Ελλάδα και έστειλε τους πρωταθλητές εκτός Euro 2008.
Sky Sports (Αγγλία): "Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα αποκλείστηκε από το Euro 2008, αφού το γκολ του Κονσταντίν Ζιριάνοφ εξασφάλισε μία δίκαιη νίκη στη Ρωσία.
Corriere dello Sport (Ιταλία): "Το παραμύθι τελείωσε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ελλάδα, είναι εκτός Ευρωπαϊκού, χάνοντας τόσο από την Σουηδία, όσο και από την Ρωσία στις πρώτες δύο αγωνιστικές.
Reuters: "Η Ρωσία νίκησε 1-0 την Ελλάδα, ένα αποτέλεσμα που αφήνει εκτός μάχης την κάτοχο του τίτλου και εξασφάλισε την πρόκριση στην Ισπανία".
(http://news.pathfinder.gr/sports/481649.html)
Αντίθετα η Τουρκία αποτελεί ομάδα έκπληξη αφού νίκησε τη Τσεχία με 3-2 και προκρίθηκε στους 8...
"Ο Νιχάτ Καχβετσί δεν ήταν απλώς ο αρχηγός της Τουρκίας στη σημερινή νίκη που πέτυχε επί της Τσεχίας στην αναμέτρηση του 1ου ομίλου του EURO 2008. Ήταν ο άνθρωπος που πήρε στην πλάτη του την ομάδα και με δύο γκολ στα τρία τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, γύρισε το ματς και από τον αποκλεισμό έφερε τη νίκη και την πρόκριση.
Απόλυτα φυσιολογικά η Τεχνική Επιτροπή της UEFA τον ανέδειξε σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα."(http://news.pathfinder.gr/sports/481877.html)
Ο Νιχάτ Καβεσί (το όνομά του στα Τούρκικα σημαίνει καφετζής), κέρασε πικρό καφέ τους Τσέχους. Με δύο γκολ στο 87΄και στο 89΄ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή για την Τουρκία. Μέχρι το 75΄οι Τούρκοι έχαναν με 2-0. Τελικά νίκησαν με 3-2.
(http://www.e-tipos.com/newsitem?id=40513)



Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Έτα ούλλα τζαμαί-Καταρρέω




Τελικά σε αυτό τον τόπο είμαστε γραφικοί. Μόνο στην Κύπρο ένα δημόσιο κτίριο το οποίο χρησιμοποιείται απο χιλιάδες κόσμο καθημερινά μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνο. Και επειδή εκτός απο γραφικοί ευτυχώς για μας είμαστε και τυχεροί τα κακά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει κόσμος. Έτσι έγινε και ψες. Η οροφή του Δημοτικού Θεάτρου κατέρρευσε ενώ κανείς δεν υπήρχε μέσα. Το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι ότι παρόλο που βρισκόμαστε στο τέλος του σχολικού έτους εντούτοις ψες δεν υπήρχε καμιά σχολική εκδήλωση στο θέατρο. Επίσης την Δευτέρα όλη η πολιτική ηγεσία παρευρέθηκε σε εκδήλωση. Το πιο τρελό είναι ότι όλοι αναζητούν ποιός φταίει. Διερωτώμαι θα βρεθούν οι υπαίτιοι ή απλώς θα έχουμε ακόμα ένα κουκουλωμένο σκάνδαλο.
Ενδεικτικά αναφέρω τα δημοσιεύματα :
Φιλελεύθερος : Σκηνικό ερειπίων
Από θαύμα γλύτωσαν παιδιά από την κατάρρευση της οροφής του ΘΟΚ
http://www.fileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=136&id=559803
Πολίτης : Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τύχη ως από μηχανής Θεός έσωσε ζωές
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=428&-V=articles
Sigmalive :«Mνημείο ανευθυνότητας» το Θέατρο
http://www.sigmalive.com/news/local/31550



Εθνική Ελλάδος γειά σου...



Η Εθνική Ελλάδος την περασμένη Τρίτη ηττήθηκε απο την Σουηδία με 2-0 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Και άρχισαν οι γκρίνιες και η μουρμούρα.
Ενδεικτικά δεν μας έφτανε το μουρμουρητό στην Ελλάδα άρχισαν και οι ξένοι να λένε διάφορα.
Η ιστοσελίδα http://sports.pathfinder.gr/football/euro2008/623670.html
ενδεικτικά δημοσιεύει τις αντιδράσεις των ξένων ΜΜΕ οι οποίες είναι κάτι περισσότερο απο ειρωνικές. Οψώμεθα για το Σάββατο.
Επίσης στην ιστοσελίδα http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8226&subid=2&pubid=1112144&tag=8777
Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Euro2008. com», έκανε την αρχή: «Η Σουηδία επανέφερε στην πραγματικότητα τους Πρωταθλητές Ευρώπης.
Η «Marca» από την πλευρά της σχολιάζει: «Η Σουηδία γκρέμισε το τείχος της Ελλάδας...».
Στο ίδιο μήκος και η «Gazzetta Dello Sport»: «Ο Ιμπραΐμοβιτς τιμώρησε το αντιποδόσφαιρο της Ελλάδας.
H «L’Equipe», εκθειάζει τον Ιμπραΐμοβιτς: «Ο Ιμπραΐμοβιτς χάρισε τη νίκη στη Σουηδία με το καλύτερο γκολ μέχρι στιγμής σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».
Καυστικό ήταν και το σχόλιο της «Corriere dello Sport»: «Η Σουηδία 2-0 την Ελλάδα στο χειρότερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Η Ελλάδα έπαιξε με... συνταγή 2004, αλλά απέτυχε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε».
Τέλος, η «El Mundo Deportivo», αναφέρει: «Πέντε λεπτά εμπνευσμένου ποδοσφαίρου αρκούσαν στη Σουηδία ώστε να... σπάσει το αμυντικό τείχος της Ελλάδας και να νικήσει με 2-0. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά τα γκολ των Ζλάταν και Χάνσον».
Κακίες!!!

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ιστορίες της μαντήλας....



Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση για να επιτραπεί στις φοιτήτριες να φοράνε μαντήλα στα πανεπιστήμια. Και στην Τουρκία έγινε το έλα να δεις. Κάποιοι θεωρούν ότι η απόφαση του Δικαστηρίου απλώς αποτελεί την αρχή για το κλείσιμο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Ήδη τα σενάρια μιλούν για δημιουργία νέου κόμματος με αρχηγού τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατζάν τα νήματα όμως θα κινεί ο Ερντογάν. Το νέο κόμμα θα προσέλθει στις πρόωρες όπως διαφαίνεται εκλογές και αναμένεται να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία. Ήδη εκκρεμεί εισήγηση για κλείσιμο του ΑΚΡ καθώς και απαγόρευση για συμμετοχή στην πολιτική τόσο του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν αλλά και του Τούρκου προέδρου Αμπντουλλάχ Γκιούλ. Η σύγκρουση κοσμικού κράτους με Ισλάμ στην Τουρκία παίρνει διαστάσεις. Στα πανεπιστήμια επικρατεί χάος αφού η απόφαση ουσιαστικά είναι ανεφάρμοστη. Ενώ οι συζητήσεις στα ΜΜΕ της χώρας δίνουν και παίρνουν για το που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Το βαθύ κράτος στην Τουρκία, στρατιωτικοί και δικαστικοί κύκλοι θέτουν επιτακτικά το θέμα της κοσμικότητας, του κοσμικού κράτους όπως αυτό δημιουργήθηκε απο τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Άξιο λόγου είναι επίσης το γεγονός ότι τόσο η κυρία Ερντογάν όσο και η κυρία Γκιουλ φορούν μαντήλα. Το γεγονός προκάλεσε πολλές συζητήσεις στους πολιτικούς κύκλους της Τουρκίας ενώ οι δύο κυρίες αποκλείστηκαν απο διάφορες εκδηλώσεις.
Τέλος οπαδοί του ΑΚΡ και ειδικότερα γυναίκες διαδήλωσαν το Σαββατοκυρίακο κατά της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Οψώμεθα και αναμένουμε για τις εξελίξεις.
Ενδεικτικά παραθέτω το δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου με τον εύστοχο τίτλο "Η μαντήλα της οργής". (http://www.e-tipos.com/newsitem?id=39388)
Μαντήλα, πρόωρες και κλώνοι είναι το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=65363352).
Τέλος η ιστοσελίδα reporter gr αναφέρει ότι η απόφαση άνοιξε τους ασκούς του αιόλου καθώς σύμφωνα με την απόφαση οι φοιτήτριες θα πρέπει να ξαναβγάλουν την μαντήλα για να γίνουν δεκτές στα πανεπιστήμια. (http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=151152).

ΠΑΟ πρωταθλητής στην Α1




Στις 4/6/2008 ο ΠΑΟ στέφθηκε πρωταθλητής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ νικώντας με 90-76 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.Πολύ καλά τα πήγε παρόλο που δεν κατάφερε να κατακτήσει και την Ευρωλίγκα. Απο χρόνου με υγεία και με την ευχή η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ να έχει μια καλή πορεία στο προολυμπιακό για να εξασφαλίσει το εισητήριο για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Ξανά τα ίδια....









Τελικά η Ελλάδα δεν μπορεί να ησυχάσει. Ειδικά η Αχαϊα και η Ηλεία. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου ο εγκέλαδος χτύπησε χθες απροειδοποίητα σκορπώντας θάνατο, τρόπο, πανικό και αβεβαιότητα.6.5 ρίχτερ ταρακούνησαν χθες την Αχαϊα και την Ηλεία λίγο μετα τις τρεις το απόγευμα. Ο απολογισμός δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές. Ευτυχώς ο Πολύδωρας ανασχηματίστηκε και δεν θα βγει πάλι να μιλήσει για ασύμμετρες απειλές όπως τον Αύγουστο του 2007. Οι δύο ταλαιπωρημένες περιοχές της Ελλάδας δεν συνήλθαν απο τις πυρκαγιές και έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν τον εγκέλαδο που ξύπνησε εντελώς ξαφνικά και χτύπησε απροειδοποίητα. Και οι σεισμολόγοι κάνουν τα δικά τους μαλώνοντας για την πατρότητα της πρόβλεψης του σεισμού. Και εντάξει. Εγώ ως άσχετη δέχομαι ότι ναι έχουν την δύναμη να προβλέψουν τους σεισμούς. Γιατί δεν ενημερώνουν;;;Παρα μόνο λένε ότι το δημοσίευσαν στο τάδε επιστημονικό περιοδικό. Ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα. Ο κόσμος έχει βαρεθεί την φτώχεια, την ακρίβεια, την αδιαφορία του κράτους. Αν μπορεί έστω και ένας να προστατευθεί απο την μανία της φύσης και ειδικότερα απο τους σεισμούς θα είναι ευχής έργο. Μετά Χριστόν προφήτες υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι πριν και αν μπορούμε να προλάβουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Όταν ο κύκλος στενεύει


Όταν ο κύκλος στενεύει..Είναι αλήθεια έχω καιρό να γράψω. Όμως τελευταία έχει πέσει πολύ θανατικό και έχω αρχίσει να νιώθω ότι ο κύκλος στενεύει. Η αρχή έγινε με ένα ξάδελφο της μάμας μου που πέθανε απο νεφρική ανεπάρκεια. Μετά η πεθερά ενός θείου μου. Την περασμένη βδομάδα ένας θείος της μάμας μου απο ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο θάνατος του Νίκου Σεργιανόπουλου που ήταν ο δικός μας άνθρωπος, ο καθηγητής Μαρκοράς. Και προχθές ο θάνατος μετά απο δυστύχημα της παιδονευρολόγου Γιούλας Στυλιανίδου. Και το κερασάκι ο σεισμός στην Ελλάδα. Ο Χάρος βγήκε κυριολεκτικά παγανιά. Αφήνω όλους εκείνους τους νεαρούς που θυσιάστηκαν στο βωμό της ασφάλτου. Ένα θανατικό γαϊτανάκι που παρασέρνει πολύ κόσμο στο πέρασμα του. Ο θάνατος είναι η φυσιολογική εξέλιξη όταν κλείνει ο κύκλος της ζωής κάποιου στα γεράματα. Όταν όμως πεθαίνουν νέοι άνθρωποι ή άνθρωποι δολοφονούνται τότε απλά είναι μια κατάρα. Ο Θεός να μας φυλάει απο τις όποιες κακοτοπιές. Με όλα αυτά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η ζωή μας είναι πολύτιμη. Ουάου θα μου πείτε. Και πολύ σύντομη. Μια στιγμή αρκεί για να παρασύρει στο πέρασμα της τα πάντα και να φέρει την καταστροφή. Για αυτό ας είμαστε προσεκτικοί, ας πάμε αργοπορημένοι έστω και για 5 λεπτά όταν οδηγάμε. Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο. Και ας χαρούμε την κάθε στιγμή. Γιατί δυστυχώς κανείς μας δεν ξέρει πόσο θα ζήσει. Δεν λέω ότι όλοι θα πεθάνουμε και δεν με πιάνει το πεσιμιστικό μου. Απλά ας εφαρμόσουμε το ρητό των Λατίνων "άδραξε την μέρα". Κάθε μέρα κάθε στιγμή είναι πολύτιμη. Και κάτι τελευταίο. Αιωνία η μνήμη όλων αυτών που πέθαναν τελευταίως. Το καλύτερο μνημόσυνο είναι να τους θυμόμαστε, να είμαστε πιο προσεκτικοί και να ζούμε την κάθε στιγμή. Γιατί η κάθε στιγμή όπως και η ζωή μας είναι πολύτιμη.

Στο καλό Νίκο....



Την περασμένη Τετάρτη 4/6/2008 ο πολυαγαπημένος κύριος Μαρκοράς των "Δυο ξένων" βρέθηκε δολοφονημένος με 21 μαχαιριές στο διαμέρισμα του. Την Παρασκευή 6/6 2008 ο Νίκος Σεργιανόπουλος κηδεύτηκε στη γενέτειρα του Δράμα. Ο δράστης της δολοφονίας παραμένει ασύλληπτος. Δυστυχώς ο Νίκος έφυγε μόνος και δυστυχισμένος. Ήταν ένας άνθρωπος που φοβόταν την μοναξιά και τον θάνατο. Εγώ απλά θέλω να πω αιώνια του η μνήμη. Νίκο καλό ταξίδι. Ακόμα θα παρακολουθώ τους "Δύο ξένους" και θα σε μακαρίζω. Έφυγες άδικα και ξαφνικά. Ένιωσα ότι έχασα ένα δικό μου άνθρωπο. Όπως και τόσοι άλλοι Έλληνες. Και πάλι αιώνια σου η μνήμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει....