Moon

Moon

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Τρελό καρναβάλι


Ήλθε και πάλι το καρναβάλι. Καρναβάλι σημαίνει χαρά, διασκέδαση, ενθουσιασμός, γλέντι. Και πραγματικά στην Κύπρο το είχαμε πολλή ανάγκη.. Επειδή η μακρά προεκλογική περίοδος μας εξουθένωσε. Συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση και στο νέο πρόεδρο. Το έργο του είναι δύσκολο και ελπίζουμε σε ότι καλύτερο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εθνικό μας θέμα. Και επανέρχομαι στα του καρναβαλιού.Είναι μια περίοδος εκτόνωσης. Μια περίοδος που οι μάσκες είναι απαραίτητες και εκφράζουν ένα άλλο εσωτερικό εαυτό. Και είναι ίσως η μόνη περίοδος που οι μάσκες όλων των ειδών επιτρέπονται.Για αυτό χαρείτε διασκεδάστε, γλεντείστε. Το έχουμε πολλή ανάγκη. Τσικνίστε, φάτε κρέας, χορέψτε, μεθύστε.Η Λεμεσός όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχει την τιμητική της.Πολλές οι εκδηλώσεις όπως καρναβαλίστικη παρέλαση, παρέλαση κανταδόρων κλπ. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο
http://www.mylemesos.com/news.php?readmore=50
Καλό καρναβάλι. Και καλά κρασιά. Και αν θα οδηγήσετε μην πιείτε...




Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ζούμε μεγάλες στιγμές!!!


Ζούμε μεγάλες στιγμές. Τα ζήσαμε όλα αυτές τις μέρες. Και εκεί που μέχρι πριν απο μια βδομάδα σφάζονταν για την εξουσία και αλληλοσκοτώνονταν στα κανάλια, και στα ραδιόφωνα τώρα λες μάνα μου να μην τους ματιάσω. Γιατί μετά την βόμβα της Κυριακής και την μη πρόκριση του Τάσσου Παπαδόπουλου έγινε το έλα να δεις. Ο Κασουλίδης με τον ΔΗΣΥ έμειναν άφωνοι με την ανέλπιστη και απρόσμενη νίκη. Το ΑΚΕΛ ήξερε ότι περνούσε αλλά περίμενε τον Παπαδόπουλο αντίπαλο. Έτσι άρχισε το πάρε δώσε. Και ενώ το ΔΗΚΟ έκλεινε υπέρ του Κασουλίδη έκανε την μεγάλη ανατροπή και επέστρεψε στον πρώην εταίρο του. Έτσι ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, υπέρ Κασουλίδη. ΑΔΗΚ και ΕΥΡΩΚΟ κανένα απο τους δύο ή κατά συνείδηση. Και τώρα αλληλοσφάζονται με το γάντι. Είναι η προεκλογική εκστρατεία των sms......Έχουμε τρελαθεί, έχουμε ξεφύγει.Καλά μιλάμε για το μπάχαλο...Θέλω να δω τι θα γίνει την Κυριακή με τους δημοσκόπους....Θα πέσει γέλιο. Αν και διαφαίνεται ότι ο Χριστόφιας θα είναι νικητής. Εκτός αν οι Κύπριοι μας εκλήξουν ακόμα μια φορά. Ακόμα και ο εθνικός ψυχίατρος Μικελλίδης σήκωσε τα χέρια ψηλά..Οψώμεθα.....

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Το "ψευδοκράτος" του Κοσόβου

Χθές μέσα στην παραζάλη των εκλογών στην Κύπρο είχαμε και ένα άλλο σημαντικό γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και την χώρα μας. Το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του. ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του από τη Σερβία κήρυξε ομόφωνα σε πανηγυρική συνεδρίαση του κοινοβουλίου του χθες το απόγευμα το Κόσοβο. Η αναμενόμενη αυτή εξέλιξη, που συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς στην Πρίστινα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Βελιγραδίου και της Μόσχας.Τη διακήρυξη ανεξαρτησίας, την οποία διάβασε ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι, υπερψήφισαν και οι 109 παρόντες βουλευτές, καθώς οι 11 βουλευτές της σερβικής μειονότητας του Κοσόβου απείχαν. Η σημαία του νέου κράτους έχει μπλε χρώμα: απεικονίζει το χάρτη του Κοσόβου σε χρυσό χρώμα και έξι αστέρια που συμβολίζουν τις έξι εθνότητες που κατοικούν στην περιοχή.
Εντονη ήταν η αντίδραση του Βελιγραδίου, που επανέλαβε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το Κόσοβο. Σε διάγγελμά του ο Σέρβος πρωθυπουργός επρόκειτο να καταγγείλει τη «μονομερή ανακήρυξη ψευδοκράτους στο έδαφος της Σερβίας». Από την πλευρά της η Ρωσία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ακυρώσει την ανακήρυξη ανεξαρτησίας....
ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ των χωρών τους να αναγνωρίσουν το Κόσοβο αναμένεται να γνωστοποιήσουν σήμερα στους ομολόγους τους στην Ε.Ε., οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.(http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/18/1477048.htm)
Τι σημαίνει αυτό για την Κύπρο; Σημαίνει ότι μετά αυτή την πράξη αναγνώρισης ακολουθούν και άλλες όπως αυτή του ψευδοκράτους της λεγόμενης "ΤΔΒΚ".Αν σκεφτούμε ότι απο τις 27 χώρες της Ε.Ε. δεν θα το αναγνωρίσουν Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία και Ισπανία. Η Ισπανία επειδή μετά θα θέλουν αναγνώριση και οι Βάσκοι. Κατά τα άλλα ακόμα και η σημαία του νέου κράτους έχει μπλέ φόντο με 6 αστέρια που συμβολίζουν τις 6 εθνότητες που ζουν στο Κόσσοβο. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές μοιάζει με αυτή της Ε.Ε.Και μετά απο αυτό όλοι αναμένουμε. Τι τελικά θα γίνει. Και πως θα αντιδράσει αν αντιδράσει ο νέος πρόεδρος.



Ασύμμετρα αποτελέσματα σπουδαία τα λάχανα


Το ζήσαμε και αυτό στην Κύπρο. Οι δημοσκόποι, οι πολιτικοί αναλυτές και οι εκλογολόγοι τα έχουν χαμένα. Άλλα υπολόγιζαν άλλα τους ήρθαν. Ο Κασουλίδης πρώτος με οριακή διαφορά, ο Χριστόφιας δεύτερος και ο Τάσσος εκτός. Ναι απίστευτο και όμως αληθινό...Το Παγκύπριο αποτέλεσμα δίνει στον Ι. Κασουλίδη 33,50%, στον Δ.Χριστόφια 33,30% και στον Τ. Παπαδόπουλο 31,76%.(http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=178771&-V=latestnews)


Ο ΔΗΣΥ  τα έχει ακόμα χαμένα. Εκεί που και οι ίδιοι άρχιζαν να πιστεύουν ότι έπρεπε να σκεφτούν συνεργασίες στον δεύτερο γύρο τώρα συζητούν για το ποιός θα πάρει τους ψήφους του ΔΗΚΟ. Πάντως τέτοια μετάλλαξη δεν την περίμενα. Και οι δύο μίλησαν με τα καλύτερα για τον απερχόμενο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο ενώ μέχρι την Παρασκευή τον έθαβαν..... Τι σου κάνει η εξουσία.. και ο πόθος της κατάκτησης. Τώρα όλοι αναμένουν τις αποφάσεις του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του Ευρωκο, των Οικολόγων, του ΑΔΗΚ αλλά και του Ματσάκη με τον Θεμιστοκλέους. Τελικά είμαστε πολύ αψυχολόγητος λαός. Αυτό που διαφάνηκε όμως ήταν η ανάγκη για αλλαγή. Γιατί ο κόσμος αυτό έδειξε με την ψήφο του. Αναμένουμε τις εξελίξεις. Κατά τα άλλα το αποτέλεσμα ήταν ασύμμετρο. Και όπως είπε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος πριν λίγες βδομάδες για την επίσκεψη Σρέντερ σπουδαία τα λάχανα. Δεν ξέρω αν αυτή η φράση του στοίχισε χθές. Αυτό που ξέρω είναι ότι το ΔΗΣΥ απο το δημοψήφισμα και μετά τα πάει πολύ καλά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και συσπειρώνει τον κόσμο του. Ίδωμεν τι μέλλει γενέσθαι.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Αλέξης Τσίπρας ο νέος ηγέτης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απο χθές ο νεαρότερος αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Σε ηλικία μόλις 33 χρόνων ο Τσίπρας αναδείχθηκε πρόεδρος του Σύριζα με ποσοστό 70,41%. Ψήφισαν 1.196 άτομα. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε 840 ψήφους και ο Φώτης Κουβέλης 342. Βρέθηκαν 3 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια.
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μετά την εκλογή του δήλωσε : "Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους εσάς που αυτές τις τρεις ημέρες, με την παρουσία σας, με τον ενθουσιασμό σας, με την αισιοδοξίας σας δώσατε μια ισχυρή εντολή. Κυρίως την εντολή τη δώσατε εσείς με την παρουσία σας και όχι τα αποτελέσματα. Ότι πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς, τις υψηλές προσδοκίες την κοινωνίας που περιμένει από μας πολλά. Και αυτή η εντολή είναι εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα."
Είναι σίγουρα πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ένας τόσος νέος άνθρωπος στην ηλικία ανέλαβε την ηγεσία ενός κόμματος. Και μάλιστα σε τόσο μεγάλο ποσοστό. Το θέμα είναι ότι γενικά στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο οι αρχηγοί κομμάτων είναι μεγάλοι σε ηλικία. Οι νεαρότεροι περιορίζονται σε άλλα χαμηλότερα πόστα. Το ερώτημα είναι κατα πόσο ειδικά στην Κύπρο είμαστε έτοιμοι να εμπιστευτούμε τους νέους σε τόσο μεγάλα πόστα.
Και ενώ βρισκόμαστε 6 μόλις μέρες πριν απο τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα σημάνει το τέλος αυτής της μακράς προεκλογικής εκστρατείας πιστεύουμε ότι είμαστε το κέντρο της γης. Δύο όμως θέματα υπάρχουν στην επικαιρότητα που επηρεάζουν και την Κύπρο. Το πρώτο είναι η πολυαναμενόμενη ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσόβου. Κάτι που αν γίνει (η ανεξαρτησία υπολογίζεται να γίνει ή στις 17 ημέρα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο ή στις 18 επομένη του πρώτου γύρου), σημαίνει αυτόματα και την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Και όπως είπε και ο Ρώσσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ η Μόσχα αν και δεν υποστηρίζει αυτή την κίνηση και στηρίζει την Σερβία εντούτοις η άμεση επίπτωση της θα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο. Το δεύτερο μπορεί να μην έχει και τόσο άμεση σχέση με την Κύπρο αλλά εχει με τον ελληνισμό γενικότερα. Και δεν είναι άλλο απο την ονομασία των Σκοπίων. Τα Σκόπια ή ΠΓΔΜ παρουσιάζονται αδιάλλακτα ως προς το θέμα του ονόματος και της αλλαγής τους.
Και μέσα σε αυτό τον κυκεώνα μήπως ήλθε η ώρα των νέων; Μήπως τελικά θέλουμε και εμείς άλλους νέους όπως στον Αλέξη Τσίπρα για να αλλάξουν τον κόσμο;Αυτό όμως δεν σημαίνει και την αλλαγή νοοτροπίας;;;
Λέμε τώρα...Με την ευχή να πάνε όλα καλά τα συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει και συνέχεια και άλλοι νέοι θα ακολουθήσουν και θα πάρουν ηγετικές θέσεις στα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Η συνέχεια της Ευρωλίγκας



D Group Παναθηναϊκός, Σιένα, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν
E Group Λιετουβός, Παρτιζάν,Φενερμπαχτσε, Άρης
F Group Ρεαλ, Μακάμπι, Ζάλγκιρις, Ολυμπιακός
G Group ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα, Μπαρτσελόνα, Ρόμα
1η αγωνιστική 13-14/2
Εφές Πίλσεν – Παναθηναϊκός
Σιένα – Παρτιζάν
Λιέτουβος Ρίτας – Ταού
Άρης – Ούλκερ
Ρεάλ – Ζαλγκίρις
Ολυμπιακός – Μακάμπι
ΤΣΣΚΑ – Ρόμα
Μπαρτσελόνα – Μάλαγα
2η αγωνιστική 20-21/2
Παναθηναϊκός – Παρτιζάν
Εφές Πίλσεν – Σιένα
Ταού – Ούλκερ
Λιέτουβος Ρίτας – Άρης
Ζαλγκίρις – Μακάμπι
Ρεάλ – Ολυμπιακός
Ρόμα – Μάλαγα
ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα
3η αγωνιστική 27-28/2
Σιένα – Παναθηναϊκός
Παρτιζάν – Εφές Πίλσεν
Άρης – Ταού
Ούλκερ – Λιέτουβος Ρίτας
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις
Μακάμπι – Ρεάλ
Μπαρτσελόνα – Ρόμα
4η αγωνιστική 5-6/3
Παναθηναϊκός – Εφές Πίλσεν
Παρτιζάν – Σιένα
Ταού – Λιέτουβος Ρίτας
Ούλκερ – Άρης
Ζαλγκίρις – Ρεάλ
Μακάμπι – Ολυμπιακός
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ
Μάλαγα – Μπαρτσελόνα
5η αγωνιστική 12-13/3
Παναθηναϊκός – Σιένα
Εφές Πίλσεν – Παρτιζάν
Ταού – Άρης
Λιέτουβος Ρίτας – Ούλκερ
Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός
Ρεάλ – Μακάμπι
Ρόμα – Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ – Μάλαγα
6η αγωνιστική 19-20/3
Παρτιζάν – Παναθηναϊκός
Σιένα – Εφές Πίλσεν
Ούλκερ – Ταού
Άρης – Λιέτουβος Ρίτας
Μακάμπι – Ζαλγκίρις
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μ.
Μάλαγα – Ρόμα
Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ
Μάλαγα – ΤΣΣΚΑ
Στα πλέι-οφ (προημιτελικούς) θα προκριθούν οι καλύτεροι του κάθε νέου γκρουπ. Οι πρώτοι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ-άουτ παιχνίδια (Best-of-three) και θα "διασταυρωθούν" με τους αντίστοιχους δεύτερους. Ο Παναθηναϊκός θα "διασταυρωθεί" με τον όμιλο του Άρη και ο Ολυμπιακός με τον όμιλος της ΤΣΣΚΑ. Οι ομάδες που θα κάνουν δύο νίκες θα πάρουν το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης. (http://www.sport24.gr/html/ent/030/ent.218030.asp)

Σιγά τα λάχανα!!!




Σιγά τα λάχανα είπε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίσκεψη Σρέντερ στα κατεχόμενα και έγινε πανικός. Οκ μια φράση είναι μόνο.
Σιγά τα λάχανα γιατί κάηκε και το κλειστό γυμναστήριο "Ολύμπια" στη Λεμεσό. Ένα τυπικό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ μετέτρεψε την περιοχή Τσιρείου σε πεδίο μάχης. Οι γνωστοί άγνωστοι, χούλιγκανς των γηπέδων. Συγγνώμη αυτοί δεν ελέγχονται;;; Και δώστου αναλύσεις για το ποιός φταίει, και κατηγορίες απο τις διοικήσεις Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. Ποιός φταίει;;;Τελικά η ουσία είναι να τα κάνουμε όλα ρημαδιό γιατί ο διαιτητής Σταμάτης έδειξε πέναλτι;;;Ούτε ο Χαπέσιης δεν έφαγε τόσο ξύλο στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ πέρσι(εκείνο το ματς πριν της δημοτικές ξέρετε που έκρινε τις εκλογές).Δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα απο ποδόσφαιρο. Νομίζω όμως ότι όσο και να θύμωσαν οι παίκτες του Απόλλωνα δεν έπρεπε να αρχίσουν να κτυπούν το διαιτητή όσο κακή και να ήταν η διαιτησία του. Στο κάτω κάτω άνθρωπος είναι. Και εξάλλου το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει κριθεί αφού η διαφορά απο την πρωτοπόρο Ανόρθωση δεν είναι εύκολο να καλυφθεί.Τις ζημιές ποιός θα τις πληρώσει;; Σιγά τα λάχανα ο κυπριακός λαός θα το κάνει. Αυτά στην Κύπρο.
Γιατί στην Ελλάδα κάπως έτσι ήταν η αντίδραση της ελληνικής αστυνομίας (ΕΛΑΣ) για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο.
Οι αστυνομικοί έκαναν δεύτερη φωνή στους Χρυσαυγίτες που στράφηκαν εναντίον των αντιεξουσιαστών.
Και το κέντρο της Αθήνας έγινε κέντρο δακρυγόνων με τραυματίες και πολλά ερωτηματικά αναπάντητα.Όπως λόγου χάρη ότι υπάρχουν χουντικά κατάλοιπα στην Ελληνικής Αστυνομία ακόμα. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσεις διαφορετικά το ότι υπάρχουν άτομα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραυματισμένα απο στιλέτα. Και όλα αυτά με την ανοχή των αστυνομικών, οι οποίοι με πλήρη αντιδιαδηλωτική εξάρτηση άφησαν τους Χρυσαυγίτες να αλωνίζουν. Το ότι ζούμε σε δημοκρατία και υπάρχει πολυφωνία είναι γνωστό. Όμως όταν οι Χρυσαυγίτες ουσιαστικά κατακρατούν τον χώρο για την εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων, η αστυνομία το γνωρίζει και επιπλέον υπάρχει πορεία των αντιεξουσιαστών και δεν κάνει τίποτα αυτό είναι ένα θέμα..Διερωτώμαι κάποιες φορές η δημοκρατία είναι αυτό που υπάρχουν κάμερες στους δρόμους και όλα καταγράφονται;;;Δημοκρατία είναι η κυριαρχία των εκβιαστικών ροζ dvd με προσωπικές στιγμές που εξαγοράζονται με 5 εκατομύρια ευρώ;;;Και σιγά τα λάχανα....

Οι 50 καλύτεροι του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!!!

Παίκτες
1)F. Alvertis, 2)S. Belov, 3)M. Berkowitz, 4)D. Bodiroga, 5)W. Brabender, 6)J.A. Corbalan, 7)K. Cosic, 8)M. D'Antoni, 9)D. Dalipagic, 10)P. Danilovic, 11)M. Delibasic, 12)V. Divac, 13)A. Djordjevic, 14)N. Galis, 15)M. Ginobili, 16)S. Jasikevicius, 17)R. Korac, 18)T. Kukoc, 19)C. Luyk, 20)P. Marzorati, 21)B. MacAdoo, 22)D. Meneghin, 23)B. Morse, 24)A. Ossola, 25)T. Papaloukas, 26)A. Parker, 27)D. Patrovic, 28)D. Radja. 29)M. Raga, 30)A. Riva, 31)E. Rodriguez, 32)A. Sabonis, 33)J. A. San Epifanio, 34)W. Szczerbiak, 35)P. Yannakis.

Προπονητές
1)P. Ferrandiz, 2)P. Gershon, 3)A. Gomelskiy, 4)D. Ivkovic, 5)B. Maljkovic, 6)E. Messina, 7)A. Nikolic, 8)Z. Obradovic, 9)D. Peterson, 10) L. Sainz

Διαιτητές καλαθόσφαιρας
1)A. Aradabjian, 2)M. Davidov, 3)L. Kotleba, 4)I. Mainini, 5)C. Rigas

Ο απολογισμός

Η Ελλάδα εκπροσωπείται με 4 παίκτες Αλβέρτης στο νο.1, Γκάλης στο νο.14, Παπαλουκάς στο νο.25, και Γιαννάκης στο νο.35. Επίσης φιγουράρει ο Λιθουανός Γιασικεβίτσιους στο νο. 16 που αγωνίζεται στον ΠΑΟ, ενώ είναι και ο Ντανίλοβιτς που είχε παίξει παλιά στην Ελλάδα στο νο.10.

Στους προπονητές έχουμε τον μέχρι πρότινος προπονητή του Ολυμπιακού Γκέρσον στο νο.2, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο νο.4 και τον Ομπράνοβιτς στο νο.8 του ΠΑΟ.

Τέλος στους διαιτητές στην 5η θέση φιγουράρει ο Ρήγας. Όχι και άσχημα για την Ελλάδα και μπράβο σε όλους για αυτές τις διακρίσεις.